Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.- ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΆΚΙΣΑΝ!!!!!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

 Μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα και φυσικά αποχώρησε από τα δικαστήρια για να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ μιας και σήμερα οι φυλακές είναι σε αργία.

Προκαταβολικά οι μίζες για να προχωρήσουν οι αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού
- Πάνω από 58 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τα ακίνητα της ...Τσοχατζούπολης!
- Tι απαντά ο πρώην υπουργός μέσω του δικηγόρου του

Την κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ ,τα οποία είχαν λάβει αποφάσεις για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του δικηγόρου του.
Δηλαδή ο πρώην ΥΕΘΑ και κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος επιχειρεί να βάλει στο κάδρο όλο το ΚΥΣΕΑ αλλά κυρίως δύο: τους πρώην πρωθυπουργούς Σημίτη και Παπανδρέου!
Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του αναφέρεται σ΄ όλες τις κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και για τον “θεαματικό-θεατρικό” τρόπο της σύλληψής του”.
http://www.newsit.gr

Με βροχή η επιστροφή των εκδρομέων

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, σε πολλές περιοχές της χώρας - Η τροχαία βρίσκεται και πάλι στους δρόμους με έκτακτα μέτρα για την επιστροφή - Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο πέταλο του Μαλιακού, στα τμήματα όπου δεν έχουν γίνει τα έργα...

Πιο αναλυτικά:
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις όπου αργότερα θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο,την Ηπειρο και τη Πελοπόννησο.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές και μεσημβρινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ ενώ γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες και στα βόρεια ενδέχεται να αναπτυχθούν λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς. real.gr

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 16 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 10:30
KΑΙΡΟΣ: Συννεφιά
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 30 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 14-4-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτριος
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Λειτουργία μόνο στα κελλάρια
                                  Ισχύει έκπτωση 50 %
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 120 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 3 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙχΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Εκλογές ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμφίκλειας - Υποψήφιοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, στην αίθουσα του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών Συμβουλίου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι/ες στα μητρώα της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας που είναι γεννημένοι/ες από 1/1/1984 έως 31/12/1997.
Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από 13:00 έως 18:00.
Οι υποψήφιοι είναι οι κάτωθι:
ΑΔΑΜΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΙΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΙΣΣΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΛΥΚΑΥΓΕΡΗ ΑΝΘΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΙΝΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΤΙΒΑΚΤΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
http://neoiamfikleias.blogspot.com


46% μείωση στην έξοδο των οχημάτων από τις εθνικές οδούς


Η κρίση «έκοψε» και την πασχαλινή έξοδο

Αισθητά μειωμένη ήταν φέτος η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα διόδια των εθνικών οδών, όσο και από τα εισιτήρια που εκδόθηκαν στα λιμάνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο έως και τη Μεγάλη Παρασκευή σημειώθηκε μείωση της τάξης του 46% στην διέλευση των οχημάτων από τις εξόδους των δύο εθνικών οδών. Το 40% θα ξεπεράσει η πτώση της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από την Παρασκευή 6 Απριλίου - οπότε έκλεισαν τα σχολεία και άρχισε σταδιακά η έξοδος - μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, έφυγαν από την Αθήνα από τα δύο εθνικά δίκτυα 700.330 αυτοκίνητα.

Πέρυσι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν φύγει 1.306.000 αυτοκίνητα, δηλαδή φέτος σημειώθηκε μείωση της τάξης του 46%.

Την Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, που κορυφώθηκε η έξοδος, έφυγαν - αντίστοιχα - 154.207 αυτοκίνητα (85.532 από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και 68.684 από την Αθηνών-Λαμίας) και 139.667 αυτοκίνητα (79.000 από την Αθηνών-Κορίνθου και 60.167 από την Αθηνών-Λαμίας).

Όπως αναφέρουν τα Νέα, πέρυσι την Μεγάλη Πέμπτη είχαν φύγει συνολικά 175.000 αυτοκίνητα και από τα δύο εθνικά δίκτυα (δηλαδή 12% περισσότερα από φέτος) και την Μεγάλη Παρασκευή 144.217 αυτοκίνητα (μειωμένη κατά 3% φέτος η κίνηση).

Η μειωμένη έξοδος αποδίδεται από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. κατά ένα μεγάλο μέρος στην οικονομική κρίση και την τιμή της βενζίνης που καθιστά απαγορευτική για πολλούς τη μετακίνηση σε μακρινούς προορισμούς.

Στα λιμάνια


H οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και η απεργία της ΠΝΟ τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, ήταν οι κυριότεροι παράγοντες της πτώσης της επιβατικής κίνησης φέτος στην ακτοπλοΐα, που - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - θα ξεπεράσει το 40%.

Τα δρομολόγια των πλοίων ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι εταιρείες λόγω της αύξησης των τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων αλλά και τους κόστους συντήρησης των πλοίων προχώρησαν σε μειώσεις ελεύθερων δρομολογίων.

Επίσης πολλοί επιβάτες επέλεξαν λόγου κόστους αλλά και της απεργίας της ΠΝΟ να προγραμματίσουν τις γιορτές του Πάσχα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα, τη Μ. Δευτέρα, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή του 2011, έφυγαν από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, 146.759 επιβάτες έναντι 106.799 φέτος.

Συγκεκριμένα το 2011, διακινήθηκαν συνολικά τις τρεις αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας (χωρίς να υπολογίζεται η έξοδος των επιβατών τη Μ.Τρίτη και τη Μ.Τετάρτη, καθώς φέτος τα πλοία αυτές τις δύο ημέρες ήταν ακινητοποιημένα) 146.759 επιβάτες, 23.764 αυτοκίνητα, 2.641 φορτηγά και 4.352 δίκυκλα, ενώ εκτελέστηκαν συνολικά και από τα τρία λιμάνια 312 δρομολόγια.

Φέτος, τη Μ. Δευτέρα, τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή διακινήθηκαν κατά την έξοδο συνολικά 106.799 επιβάτες, 16.104 αυτοκίνητα, 2.049 φορτηγά και 3.181 δίκυκλα, ενώ εκτελέστηκαν συνολικά 167 δρομολόγια.

Η φωτογραφία για τις εκλογές που σαρώνει στο Facebook!


Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος 16-4-2012 στις 08¨10
                                              Άνω Σουβάλα

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΝΝΑ με
17 km/h
Συννεφιά το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΝΝΑ με
13 km/h
Ασθενής βροχή.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 14 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΔΝΔ με
22 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, αραιή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
23 km/h
Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
21 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 9 oC
Δ με
18 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
19 km/h