Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.


ΚΕΡΔΟΣ

ΕΘΝΟΣ





Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΑΥΡΙΑΝΗ



ΑΥΓΗ



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΙΣΟΤΙΜΙΑ

ESPRESSO



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



REAL NEWS



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ



ΤΟ ΒΗΜΑ




ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΤΟ ΧΩΝΙ



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Πηγή : http://www.zougla.gr

Ο Πανάγιος τάφος τρισδιάστατα στον υπολογιστή σας

Ο Πανάγιος Τάφος είναι το Ιερότερο, το αρχαιότερο, το σπουδαιότερο, το μεγαλοπρεπέστερο και το πιο ένδοξο μνημείο της χριστιανικής πίστης.


Βρίσκεται στο κέντρο της Ιερουσαλήμ στην παλιά πόλη. Είναι χτισμένος στο λόφο του Γολγοθά εκεί όπου σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.
Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον Άγιο Τόπο, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή...
Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο για να περιηγηθείτε:

http://www.360tr.com


Πηγή:http://www.agioritikovima.gr

Βήμα-βήμα το ψήσιμο του αρνιού για το Πάσχα.

Υλικά για 8-10 άτομα
2 μεταλλικές πιάστρες για σούβλα
Σύρμα & πένσα για το δέσιμο του αρνιού πάνω στη σούβλα
Σπάγκος & χοντρή βελόνα για το ράψιμο του αρνιού
10 – 13 κιλά κάρβουνο
1 αρνί, περίπου 12 με 13 κιλά
1 φλιτζάνι αλατοπίπερο
Εκτέλεση 
Βάζουμε την σούβλα με φορά από τα πίσω πόδια προς το κεφάλι, μέσα από την κοιλιά, θώρακα λαιμό και το κεφάλι.
Το δύσκολο είναι το τρύπημα του κεφαλιού, στο οποίο θα χρειαστείτε βοήθεια, ένας κρατάει το κεφάλι κόντρα και ένας σπρώχνει και περιστρέφει ταυτόχρονα τη σούβλα, μέχρι να τρυπήσει το κρανίο του αρνιού.

Ακολουθεί το δέσιμο, αφού πρώτα κάνουμε μια δοκιμή πάνω στο χώρο που θα το ψήσουμε ώστε να προσδιορίσουμε την σωστή θέση πάνω στη σούβλα για το δέσιμο του αρνιού.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα μπούτια, τα οποία τα πιάνουμε σταυρωτά πάνω στη σούβλα και τα δένουμε με σύρμα. Τη διχάλα που έχει η σούβλα μας, την μπήγουμε στα μπούτια και την σταθεροποιούμε πάνω στη σούβλα με την βίδα που έχει.
Κάνουμε άλλα δύο δεσίματα στην σπονδυλική στήλη του αρνιού, ένα χαμηλά στο ύψος της κοιλιάς και άλλο ένα στο ύψος του στήθους. Χρησιμοποιούμε για αυτά τις μεταλλικές πιάστρες (σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για στερέωση κονταριού της κεραίας) ή σύρμα, οι πιάστρες όμως είναι πολύ πιο πρακτικές.
Τέλος δένουμε σφιχτά με σύρμα το λαιμό του αρνιού. Δοκιμάζουμε την αποτελεσματικότητα του δεσίματος που κάναμε κουνώντας δυνατά πάνω – κάτω τη σούβλα.
 Το καλό δέσιμο είναι σημαντικό, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος την ώρα του ψησίματος να γυρίζει η σούβλα αλλά όχι το αρνί.
Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο. Απλώνουμε πολύ καλά σε όλο το εσωτερικό του αρνιού μας. Από την εσωτερική πλευρά κάνουμε μαχαιριές στα μπούτια και τα «χεράκια», προσεκτικά όμως να μην τρυπήσουμε εξωτερικά, και πιέζοντας με το δάκτυλο, βάζουμε και εκεί αλατοπίπερο.
Ράβουμε την κοιλιά του αρνιού με την κλωστή, με τρόπο τέτοιο ώστε να κλείνει ερμητικά. Σκοπός μας είναι να μην έχουμε τρυπήσει σε κανένα σημείο το αρνί μας (εκτός φυσικά από τα σημεία δεσίματος) και να είναι καλά ραμμένη η κοιλιά, ώστε όπως θα ψήνετε το αρνί, να κρατά στο εσωτερικό του τα υγρά του και να ψήνεται με αυτά.
Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και ράβουμε την μπόλια πάνω στο αρνί, ώστε να μην φύγει στο ψήσιμο. Η μπόλια κατά τη διάρκεια του ψησίματος λιώνει, λιπαίνει το αρνί εξωτερικά και δεν το αφήνει να ξεραθεί.
Για το ψήσιμο θα χρειαστούμε κάρβουνα περίπου τόσα όσο και το βάρος του αρνιού μας. Ανάβουμε την φωτιά μας τουλάχιστον 1 ώρα πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο και αφού τα κάρβουνα γίνουν τα αφήνουμε αρκετή ώρα να «πέσουν». Αφού σταχτώσουν, τα απλώνουμε, βάζοντας τα περισσότερα κάτω από τα μπούτια και τα «χεράκια» και αφήνουμε ελάχιστα κάτω από την κοιλιά.
Τοποθετούμε το αρνί μας πάνω στη φωτιά, σε μεγάλη απόσταση από αυτήν (περίπου 40 – 50 cm) και γυρνάμε με το χέρι σε γρήγορη ταχύτητα για 1 ώρα τουλάχιστον ή και περισσότερο, ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξει στην αρχή, όπου η φωτιά είναι πιο δυνατή, γι’ αυτό άλλωστε και η γρήγορη ταχύτητα στο γύρισμα.
Μετά από την 1 – 1½ ώρα γυρνάμε αργά  και ανάλογα την ένταση της φωτιάς και την πορεία του ψησίματος χαμηλώνουμε την σούβλα.
Ο απαιτούμενος χρόνος ψησίματος είναι περίπου 3 με 3½ ώρες. 
Όταν γίνει, βάζουμε τη σούβλα όρθια πάνω από ένα μεγάλο ταψί, κόβουμε τα σύρματα, ξεβιδώνουμε τις πιάστρες και το αρνάκι μας πέφτει στο ταψί.
Και ........καλή όρεξη.


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18/4/2012


Παρακαλούμε όπως στις δεκαοκτώ (18) Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας (πλατεία Ησαΐα), σε δημόσια συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
1. Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Δελφών Οικονομικού Έτους 2012 (εισάγεται προς ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με την υπ’ αριθμ. 105/2012 Απόφασή της, Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών)
----------------------------------------------------------------------
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος
Παρακαλούμε όπως στις δεκαοκτώ (18) Απριλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας (πλατεία Ησαΐα), σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Λουκίας Μοσκαχλαϊδή, (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
2. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Χρήστου Μαχαιρά, (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
3. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Ευθυμίας Γιδογιάννου, (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
4. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων και Ισολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Λουίζας Νικολοπούλου, (Εισηγήτρια: κ. Λεμονιά Φαρδέλλου, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
5. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων και Ισολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Ιωάννη Αναστασόπουλου, (Εισηγήτρια: κ. Λεμονιά Φαρδέλλου, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
6. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων και Ισολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Ανδρέα Μιχαλόπουλου, (Εισηγήτρια: κ. Λεμονιά Φαρδέλλου, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
7. Έγκριση Απολογισμού εσόδων - εξόδων και Ισολογισμού οικονομικού έτους 2011 του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Κληροδοτήματος) Νικολάου Μάμα, (Εισηγήτρια: κ. Λεμονιά Φαρδέλλου, Υπάλληλος Γραφείου Κληροδοτημάτων)
8. Λήψη απόφασης για οριστικό κλείσιμο Χ.Α.Δ.Α. Κερατόραχης, (Εισηγητής: κ. Δαμιανός Μουτσέλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)
9. Λήψη απόφασης για κατάθεση τεχνικού δελτίου για το έργο «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Κερατόραχης», (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού)
10. Παράταση Προγραμματικών Συμβάσεων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού)
11. Αποδοχή πράξης ένταξης έργου με τίτλο «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Τ.Δ. Μαριολάτας» και εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2012 του Δήμου, (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού)
12. Έγκριση τευχών δημοπράτησης υποέργου 1 «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κίρρας» της Πράξης «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Κίρρας-Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιτέας» , (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
13. Έγκριση τευχών δημοπράτησης έργου «Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Δήμου Δελφών», (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
14. Έγκριση αγοράς ακινήτου ως μόνου κατάλληλου για την εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 403/2011 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών κατ’ άρθρο 191 παρ. 1 Ν.3463/2006 (Κ.Δ.Κ.), (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών)
15. Αποδοχή Απόφασης Τ.Σ. Γαλαξιδίου για την απονομή χρηματικών βραβείων σε εισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από το κληροδότημα Νικ. Μάμα, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
16. Αποδοχή Απόφασης Τ.Σ. Γαλαξιδίου για την απονομή χρηματικών βοηθημάτων σε αναξιοπαθούντες της Τ.Κ. Γαλαξιδίου από το κληροδότημα Νικ. Μάμα, (Εισηγητής: κ. Βασίλειος Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος)
17. Στήριξη και έγκριση διάθεσης πίστωσης (δαπάνης) για το διεθνή αγώνα «Δόλιχος» στις 04.05.2012, (Εισηγήτρια: κ. Λέλα Κόζαρη – Μπακολουκά, Αντιδήμαρχος)
18. Αποδοχή εθελοντικής εργασίας στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δελφών, (Εισηγήτρια: κ. Λέλα Κόζαρη – Μπακολουκά, Αντιδήμαρχος)
19. Έγκριση διάθεσης πίστωσης (δαπάνης) για τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων (Γιορτή Πόλης Άμφισσας), (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος)
20. Έγκριση Διετούς Προγράμματος Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών «Οι Αμφικτυονίες», (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
21. Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δελφών «Οι Αμφικτυονίες», (Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Μανανάς, Αντιδήμαρχος)
22. Διόρθωση της υπ’ αριθμ. 67/2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών ως προς την αριθμητική σύνθεση της συγκροτηθείσας Επιτροπής, (Εισηγήτρια: κ. Λέλα Κόζαρη – Μπακολουκά, Αντιδήμαρχος)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών



Αθανάσιος Η. Παναγιωτόπουλος

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - PABA BEAR SKI CUP 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 13 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08:00
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 30 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 10-4-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 30 εκατ. φρέσκο χιόνι στις πίστες
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 140 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 7 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙχΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Λειτουργία Χ.Κ. Παρνασσού
Από τη Διεύθυνση του Χ. Κ. Παρνασσού ανακοινώνεται ότι το Χ.Κέντρο θα είναι κλειστό ανήμερα το Πάσχα, Κυριακή 15 Απριλίου, ενώ από τη Δευτέρα 16 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 29 τουτρέχοντος μήνα θα λειτουργεί, προσφέροντας έκπτωση 50% σε όλους τους φίλους του σκι και του βουνού. Οι συνθήκες είναι ιδανικές καθώς το χιόνι στις πλαγιές του Παρνασσού είναι άφθονο και σε πολύ καλή κατάσταση, προς χαρά όλων όσοι είναι λάτρεις των χειμερινών σπορ μικρών και μεγάλων αλλά και του βουνού εν γένει.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού , σε συνεργασία με την Σχολή σκι Πάππος –Μπαλντούμης διοργανωνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το PABABEARSKICUP 2012, αγώνα ανοιχτής συμμετοχής για παιδιά προαγωνιστικής ηλικίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και θα διεξαχθεί στα Κελάρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με ώρα εκκίνησης 10.00 το πρωί.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν και θα αγωνιστούν σε 7 κατηγορίες ανά σχολική τάξη (έξι τάξεις δημοτικού και μία για νήπια).Ο πρώτος όλων των κατηγοριών που θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο θα κερδίσει Κύπελλο και ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι πέδιλα του σκι, προσφορά της Σχολής Σκι Πάππος- Μπαλντούμης ενώ μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής αλλά και πολλά αλλά δώρα θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας. Μετά το τέλος των αγώνων στους μικρούς φίλους θα προσφερθούν δροσιστικοί χυμοί και πασχαλινές λιχουδιές.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τον αγώνα, πέρα από την ημερήσια παιδική κάρτα εισόδου στο Χιονοδρομικό κόστους 8€.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 22670 31552 begin_of_the_skype_highlighting 22670 31552 end_of_the_skype_highlighting από τις 10.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. ή να στείλετε email στο pappos@otenet.gr. Επίσης, συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στη Γραμματεία της Σχολής Σκι Πάππος-Μπαλντούμης.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό, ενώ προτείνεται να έχουν και δικό τους κράνος. Επισημαίνεται, ότι για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και όλων των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχει ιατρός και ασθενοφόρο.




Καλημέρα - Καλό Πάσχα - Μ. Παρασκευή σήμερα

Πολύδροσος 13-4-2012 Μ. Παρασκευή στις 07¨20
Άνω Σουβάλα Απρίλιος 2012

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης)

Τρέχουσες συνθήκες
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 85 %
Άνεμος: Ν με 4 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1006.9 mb
Απρ 13, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος, GR
Θερμ:
9 oC
Συννεφιά

12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Συννεφιά 13 oC 73% ΑΝΑ με 5 km/h
(1 Bf)
12:00 Αραιή συννεφιά 16 oC 65% ΝΑ με 13 km/h
(3 Bf)
15:00 Αυξημένη συννεφιά 19 oC 55% Ν με 11 km/h
(2 Bf)
18:00 Πιθανή βροχή 16 oC 67% ΝΝΑ με 7 km/h
(2 Bf)