Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σύλληψη διαχειριστών γνωστής ιστοσελίδας


Περίπου μισό εκατ. Έλληνες εξυπηρετούνταν από ιστοσελίδα κατεβάζοντας ταινίες και μουσική. Η ΕΛΑΣ έβαλε τέλος στη λειτουργία της

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Όταν ακούμε για '' αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών  και πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών'' κάτι μαγειρεύεται.
Κάτι παρόμοιο έλεγε και η κ. Διαμαντοπούλου για το Γυμνάσιο Πολυδρόσου.
Καιρός να πάρουμε τα μέτρα μας, τι λέτε???? 
Η έγγραφες διαμαρτυρίες διαπιστώσαμε που καταλήγουν. 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Άμφισσα, 10 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»
Στην Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, απάντησε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, σε έγγραφο της, στο οποίο ανέφερε τα παρακάτω:
«Κατανοούμε την προσπάθεια του Υπουργείου σας για την ορθολογικότερη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών σας. Θα θέλαμε όμως να κατανοήσετε το εύρος των προβλημάτων και τη σπουδαιότητά τους, που δημιουργούνται από την πρόταση της επιτροπής που συνεστήθη, η οποία προτείνει την υποβάθμιση της Π.Υ. Ιτέας και την κατάργηση του Π.Κ. Πολυδρόσου και της 7ης Ε.Μ.Α.Κ.

Συγκεκριμένα συμβάλλοντας στην προσπάθειά σας θα θέλαμε να σας προτείνουμε:

Α) την αναβάθμιση της Π.Υ. Άμφισσας σε Α’ τάξης,
Β) την διατήρηση της Π.Υ. στην Ιτέα,
Γ) τη διατήρηση του Π. Κλιμακίου στο Πολύδροσο και
Δ) τη διατήρηση της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία.

Οι υπηρεσίες σας έχουν ευθύνη σε μια περιοχή που έχει: 4 με πυκνή βλάστηση, 2 Εθνικού Δρυμούς, μεγάλο ποσοστό εκτάσεις περιοχές Natura, τη λεκάνη απορροής του Μόρνου, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τεράστια ακτογραμμή και πλαζ, 2 Σωφρονιστικά Ιδρύματα, τον αγωγό υδροδότησης της Αθήνας από το Μόρνο, τον Παραδοσιακό και προστατευόμενο από την UNESCO ελαιώνα της Άμφισσας, τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της S&B, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ.


Η περιοχή μας παρουσιάζει έντονη τουριστική, οικιστική και αγροτική ανάπτυξη που αυξάνουν την ήδη μεγάλη επικινδυνότητα, και την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη σε μεγάλες καταστροφές, πυρκαγιές, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν το 2011.


Επιπροσθέτως, η Π.Υ. Άμφισσας και το Π.Κ. Πολυδρόσου στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και μάλιστα στο κτίριο του Π.Κ. Πολυδρόσου μπορεί να φιλοξενηθεί και το Π.Κ. Αμφίκλειας.
Για δε την Π.Υ. Ιτέας (που έχει κατά μέσο όρο 110 συμβάντα το χρόνο), ο Δήμος έχει δεσμευθεί για τη μεταστέγαση της σε δημοτικό κτίριο.
Τέλος, η φημολογούμενη κατάργηση της 7ης ΕΜΑΚ, θα είναι μια άκρως αρνητική ενέργεια για μια περιοχή σεισμογενή και με πολλά περιστατικά διάσωσης, κύρια στους ορεινούς όγκους.»

Ο αρχηγός σε απάντηση του εγγράφου και αναφορικά με τα θιγόμενα σε αυτό απάντησε τα εξής:

1. Με την υπ’ αρίθμ. 23100 οικ.Φ.100.4/16 Νοεμβρίου 2011 Απόφαση του κ. Αρχηγού Π.Σ. ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η Επιτροπή θα καταθέσει το Πρακτικό – Προτάσεις της στην Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις που αφορούν τυχόν αναβαθμίσεις/ καταργήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων της Χώρας.
2. Η Επιτροπή κατά τη διάρκεια των εργασιών της, θα λάβει υπ’ όψιν της όλες τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής που αφορούν το οικιστικό, φυσικό περιβάλλον, βιομηχανικές περιοχές κ.α., καθώς και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει την παρούσα χρονική περίοδο στο Σώμα.
3. Σε κάθε περίπτωση σκοπός και στόχος της Ηγεσίας του Σώματος, είναι η αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του και πρωτίστως η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
4. Περαιτέρω σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις παραγράφους 8,9 και 10 του άρθρου 4 του Ν. 3511/2006 (Α’ 258) ισχύουν τα εξής:
«8. Με Προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, μπορεί να συνιστώνται νέες Υπηρεσίες και να αναδιαρθρώνονται, συγχωνεύονται, υποβιβάζονται, προάγονται και καταργούνται υφιστάμενες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.
9. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να ιδρύονται και συγχωνεύονται Υπηρεσίες κατώτερες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή Σταθμού.
10. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης μπορεί:

α) να καταργούνται Υπηρεσίες κατώτερες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή Σταθμού, καθώς και να αναστέλλεται, για υπηρεσιακούς λόγους, η λειτουργίας τους,
β) ………………»


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

http://karteria1.blogspot.com


Πασχαλιάτικοι λάκκοι στις γειτονιές, στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. [Παρελθόν, παρόν και μέλλον]


ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



 Το Στερεοελλαδίτικο Πάσχα έχει το δικό του χρώμα και το Αμφικλειώτικο [Δαδιώτικο] σίγουρα το κάτι παραπάνω το οποίο το κουβαλά από παλιά, το ζει έντονα, αλλά και το διαιωνίζει, σε μία εποχή έντονης σήψης όπου οι τωρινοί διοικούντες Πόντιοι Πιλάτοι εξακολουθούν να επιλέγουν σε όλα τα θέματα διοίκησης και αυτοδιοίκησης, "Βαραββά" αντί Ιησού και μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν καν τον λαό που τον κατάντησαν όχλο, νίπτοντας βέβαια με αδιαφορία τα χέρια τους.
    Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες βλέπουμε Πασχαλιάτικους Λάκκους στις γειτονιές της Αμφίκλειας πριν 70 με 80 χρόνια και στις έγχρωμες την σημερινή συνέχεια. Όλες απεικονίσεις παραπέμπουν σε μια αισιόδοξη συνέχεια. Πάντως, όποιος δεν μπορέσει να επισκεφτεί ανήμερα το Πάσχα την Αμφίκλεια, ας έλθει την Δευτέρα και θα περάσει συμμετέχοντας εξίσου καλά, με την φροντίδα του τοπικού Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου.
Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια  
     

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (006)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (002)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (004)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (003)S.jpg

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (001)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (005)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (006Α)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (009)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (008)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (007)S.jpg
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ (010)S.jpg
   










Βίντεο

http://youtu.be/cOSExmY3yVU

ΑΡΑΧΩΒΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ... ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!

Η περσινή πρωτοπόρα για την Αράχωβα τηλεοπτική μετάδοση του Πανηγυριού του Αγίου Γεωργίου δεν θα συνεχιστεί και φέτος. 
Ο λόγος είναι ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου
 απέρριψε την αίτηση για τηλεοπτική μετάδοση του φετινού πανηγυριού στο internet για λόγους ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: http://ntefi.blogspot.com/

Το μεγαλύτερο «πέτρινο δάσος» του κόσμου!


Φωτογραφίες από το «Grand Tsingy» στη Μαδαγασκάρη

Απομονωμένο και αφιλόξενο, αποτελείται από αμέτρητους κοφτερούς σαν ξυράφια κάθετους βράχους. Το κολοσσιαίο«Grand Tsingy» στη δυτική Μαδαγασκάρη είναι το μεγαλύτερο πέτρινο δάσος στον κόσμο.
Παρά την ψυχρή και επικίνδυνη εμφάνισή του, ο λαβύρινθος αυτός με τους βράχους ύψους σχεδόν εκατό μέτρων είναι το σπίτι πολλών ειδών ζώων, συμπεριλαμβανομένων έντεκα ειδών λεμούριων.
Η λέξη «Tsingy» σημαίνει «εκεί που δεν μπορεί κανείς να περπατήσει» και περιγράψει τις ασβεστολιθικές δομές που έχουν διαβρωθεί από την τροπική βροχή.
Ο εξερευνητής και φωτογράφος Stephen Alvarez «αιχμαλώτισε» την ομορφιά του Grand Tsingy σε αποστολή για το National Geographic.
«Είναι μία απίστευτη εμπειρία να βλέπεις τους λεμούριους να περνούν τη μέρα τους στο δάσος και να πηδούν σαν ακροβάτες από βράχο σε βράχο τη νύχτα», δήλωσε.
Εκτός από τους λεμούριους, στο εθνικό πάρκο ζουν επίσης πολλά ακόμα σπάνια ζώα, εκατό είδη πουλιών και 45 είδη ερπετών.











http://www.newsbeast.gr

ΑΜΦΙΣΣΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ

Η Ακρόπολη της Άμφισσας φέρει λείψανα τριών διακεκριμένων ρυθμών οικοδομικής: ελληνικού, ρωμαϊκού και βυζαντινού. Κατά διαστήματα συναντώνται ογκόλιθοι πελασγικής εποχής. Οι βάσεις του αποτελούνται από ορθογώνιους λίθους οριζόντια τοποθετημένους. Πάνω σε αυτούς έχτισαν οι Βυζαντινοί και ύστερα οι Καταλανοί. Σώζεται η εσωτερική πύλη, η οποία αποτελείται από δύο ογκόλιθους όπου στηρίζεται τρίτος κολοσσιαίων διαστάσεων.

Στο ΒΔ σημείο της ακρόπολης, προς την είσοδο της εξωτερική πύλης, εκτείνεται το σωζόμενο τμήμα του τείχους, όπου διακρίνονται λείψανα πολλών εποχών.Ο ελληνικός περίβολος διατηρείται σε καλή κατάσταση, σχεδόν σε όλα τα σημεία.Στο εσωτερικό των τειχών υπάρχουν ερείπια Φραγκικής εκκλησίας, άλλης μικρής Βυζαντινής και μικρού Ρωμαϊκού τεμένους.

Στο εσωτερικό της Ακρόπολης διακρίνονται δύο στρογγυλοί πύργοι βυζαντινής κατασκευής, εκ των οποίων ο ένας είναι ερειπωμένος. Ο καλύτερα διατηρημένος φέρει το όνομα Πύργος της Βασιλίσσης. Κατά την παράδοση το Κάστρο των Σαλώνων είναι ένα από τα κάστρα της Ωριάς, δηλ. της ωραίας, κρύβοντας τον θρύλο της όμορφης βασιλοπούλας που σκοτώθηκε. Η αληθινή ιστορία που έδωσε για το θρύλο στο Κάστρο των Σαλώνων είναι η ακόλουθη: Το 1393 κυβερνούσε τα Σάλωνα, για λογαριασμό της Καταλανής χήρας του Λουδοβίκου, ένας ιερέας, που ονομαζόταν Στράτος, βίαιος και φιλοχρήματος που πίεζε τους πολίτες. Κάποτε απήγαγε την ωραιότατη ανιψιά του επισκόπου Σεραφείμ, Αρετή. Ο Σεραφείμ ξεσήκωσε τους χριστιανούς κατά του Στράτου και κάλεσε τους Τούρκους να καταλάβουν την πόλη.

Ο Στράτος κλείστηκε στο Κάστρο, σκότωσε την Αρετή και ετοιμάστηκε να φύγει. Τότε έγινε επανάσταση στη φρουρά και ένας Σαλωνίτης σκότωσε το τύραννο και παρέδωσε το κεφάλι στο Σουλτάνο. Ο θρύλος θέλει την Αρετή βασιλοπούλα, που δραπετεύει από τον Φράγκο τύραννο και για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων γκρεμίζεται από τον ψηλότερο βράχο του Κάστρου και σκοτώνεται. Σημαντικότατο ρόλο θα παίξει το Κάστρο στην Επανάσταση του 1821. Στις 27 Μαρτίου πολιορκείται και καταλαμβάνεται η πόλη των Σαλώνων από το Πανουργιά και τα παλικάρια του. 600 Τούρκοι κλείνονται στο Κάστρο.

Στις 10 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, οι Τούρκοι εξουθενωμένοι παραδίδουν τον οπλισμό τους στον Πανουργιά, συλλαμβάνονται και εξοντώνονται. Το Κάστρο των Σαλώνων είναι το πρώτο Κάστρο που έπεφτε σε χέρια ελληνικά, σύμβολο λευτεριάς που είχε αρχίσει να σημαίνει στην καρδιά της Ρούμελης.




ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- 25 ΕΚ. ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ

Κελλάρια  10-4-2012 Μ. Τρίτη στις 08¨00
Η αναμενόμενη χιονόπτωση έπεσε  στο βουνό και συνεχίζεται ακόμη. Το φρέσκο χιόνι μέχρι στιγμής στις πίστες είναι γύρω στα 25-30 εκατοστά!
 Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες το ΧΚΠ λειτούργησε κανονικά με τους αναμενόμενους σε λειτουργία αναβατήρες του. 
Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και σήμερα ενώ από τη Μ. Τετάρτη ο καιρός φτιάχνει με λιακάδα και βοριαδάκι.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 10 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08:00
KΑΙΡΟΣ: χιονόπτωση
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 30 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 9-4-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 25 εκατ. φρέσκο χιόνι στις πίστες
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 140 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 6 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος 10-4-2012 Μ. Τρίτη στις 07¨45
Πολύδροσος Απρίλιος 2012

Πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Βοριάδες έως 8 μποφόρ και χαμηλές θερμοκρασίες. Επιστροφή των νοτιάδων από τη Μ. Τετάρτη.




Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές, οι πολύ ισχυροί βοριάδες στην περιοχή του Αιγαίου και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη). Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από τη Μ. Τετάρτη θα αρχίσει για τη χώρα περίοδος αρκετών ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων κυρίαρχοι στην περιοχή μας θα είναι και πάλι οι νοτιάδες. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ως τη Δευτέρα του Πάσχα θα επικρατήσουν στη χώρα σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και θα δημιουργηθούν αρκετά ευνοϊκές συνθήκες για τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Παράλληλα δεν θα λείψουν οι βροχές οι οποίες θα είναι πιο σημαντικές το Μ. Σάββατο. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 8 oC
Χαμηλή: 3 oC
ΒΒΔ με
18 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανή βροχή τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 14 oC
Χαμηλή: 2 oC
Δ με
13 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17 oC
Χαμηλή: 7 oC
Δ με
15 km/h
Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ασθενής βροχή τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 18 oC
Χαμηλή: 8 oC
Δ με
14 km/h
Ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 11 oC
ΔΝΔ με
19 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΔΝΔ με
21 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 17 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
17 km/h