Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΑ 10 ΠΙΟ ΙΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!



Ξεπερνώντας τα όποια θρησκευτικά ”σύνορα” το Fox News ετοίμασε και παρουσίασε στην ηλεκτρονική του σελίδα μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με τα πιο ιερά μέρη στον πλανήτη.
Από το Θιβέτ και το όρος Σινά στην Αίγυπτο, η λίστα περιλαμβάνει ιερά μέρη απ’ όλον τον πλανήτη και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζει… 
Στη λίστα δεν επέλεξαν οι Αμερικανοί ωστόσο το Άγιο Όρος, αλλά τους Δελφούς και τον Παρνασσό, κάνοντας λόγο για τους δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνοδεύουν το όρος, καθώς πολλές παραδόσεις της ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του ελληνικού έθνους έχουν συνδεθεί με τον Παρνασσό, αλλά και για το μαγευτικό τοπίο. 
Στο δημοσίευμα, το Fox News προτείνει και τρόπους για να επισκεφτεί κανείς τον Παρνασσό, αλλά και να μην παραλείψει να επισκεφθεί τα γύρω μνημεία.

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ : 25 εκατοστά φρέσκο χιόνι στο βουνό


Δευτέρα 9 Απριλίου
Καλό Πάσχα!
Η αναμενόμενη χιονόπτωση έπεσε σήμερα στο βουνό και συνεχίζεται ακόμη. Το φρέσκο χιόνι μέχρι στιγμής στις πίστες είναι γύρω στα 20-25 εκατοστά! Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες το ΧΚΠ λειτούργησε κανονικά με τους αναμενόμενους σε λειτουργία αναβατήρες του. Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και αύριο ενώ από τη Μ. Τετάρτη ο καιρός φτιάχνει με λιακάδα και βοριαδάκι.
Το ΧΚΠ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κλείνει τελευταίο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια προσφέροντας στους φίλους του τη μοναδική ευκαιρία για ανοιξιάτικη χιονοδρομία!
Για τη συνέχεια το πρόγραμμα λειτουργίας του έχει ως εξής:
Το ΧΚΠ θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα (16.04.2011) με έκπτωση 20% επί του εισιτηρίου. Θα παραμείνει κλειστό μόνο ανήμερα του Πάσχα.
Κατόπιν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (ποιότητα χιονιού, προσέλευση κόσμου) θα λειτουργήσει με τα Κελλάρια μέχρι 30.04.2012 και με έκπτωση 50%!!!!
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΒΑ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -2οC έως +2οC.

Λειτούργησαν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος & baby1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος και Βάκχος.
Αύριο
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ΒΑ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -3οC έως 0οC
Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες:
Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος & baby1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος και Βάκχος.

Πηγή : http://www.parnassos-ski.gr

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΙ-ΛΙΑΣ




Το γεγονός και τη διαδικασία της κατάσβεσης, περιγράφει ο Τοπικός Σύμβουλος και υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος Στάθης Τούντας.

Ως κάτοικος της Επταλόφου,Τοπικός Σύμβουλός της, καθώς και ως μόνιμος υπάλληλος του Πυροσβεστικού Σώματος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα κοντά στο εξωκκλήσι του Αι Λιά. Συγκεκριμένα θερμές ευχαριστίες στο Γιάννη Λιάπη του Δήμου, τον αδερφό του Ηλία καθώς και τον ανηψιό τους Γιάννη Λιάπη του Δημήτρη, για την άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής και τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Πυροπροστασίας και Φυσικού Κάλλους Επταλόφου Νίκο Βελέντζα για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση του ίδιου και της ομάδας του, στον ιδιοκτήτη υδροφόρων οχημάτων Γιάννη Πανάγου για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Σωτήρη Κυρίτση για τη συμμετοχή του με ιδιωτικό υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα και σε όλους όσους προσέφεραν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης. Επίσης, επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου πρός τους Πυροσβέστες του Π.Κ. Αμφίκλειας και της Π.Υ. Άμφισσας για την έγκαιρη επέμβασή τους στην πυρκαγιά, ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους μόλις δύο (2) Πυροσβέστες του Π.Κ. Πολυδρόσου, οι οποίοι κατέφθασαν πολύ γρήγορα αφού ειδοποιήθηκαν για το συμβάν, και εργάσθηκαν με αυταπάρνηση και έτσι όπως αρμόζει στους Έλληνες Πυροσβέστες, καθηλώνοντας τη φωτιά ,μη επιτρέποντας την επέκτασή της και πετυχαίνοντας στη συνέχεια την πλήρη κατάσβεσή της, παρ' όλο που οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με μειωμένους μισθούς, ωράριο το οποίο απαιτεί συχνές μετακινήσεις και επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τον ήδη βεβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό,ωράριο επίσης που δεν επιτρέπει σε κάθε βάρδια να αποτελείται πάνω από δύο άτομα, τα οποία όταν πηγαίνουν σε συμβάν εργάζονται για δύναμη περισσοτέρων ανδρών και τέλος ωράριο που δυστυχώς και αδίκως δεν ισχύει για άλλα πυροσβεστικά κλιμάκια.
Ακόμη αντιμετωπίζουν την περίπτωση κατάργησης του Π.Κ. Πολυδρόσου, η οποία αν συμβεί θα επιφέρει πολλά οικονομικά δεινά στους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς επίσης θα χαθεί ένας σύμμαχος προστασίας της φύσης και της περιουσίας των τοπικών κοινωνιών. Έκκληση προς κάθε υπηρεσιακό,πολιτικό και οποιονδήποτε άλλο φορέα και παράγοντα του τόπου:
Να σταματήσει η απαξίωση του Π.Κ. Πολυδρόσου που οδηγεί στην κατάργησή του και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να παραμείνει ανοικτό.
http://polydrososparnassou.blogspot.com



Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας – Αποτελέσματα αγώνων


Με δύο νίκες συνεχίστηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων του Διόνυσου για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου 2012.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα :
Β Ο Λ Ε Υ  – Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ – Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Κλειστό Αμφίκλειας – Σαββάτο 07.04.2012
Α.Σ  ΔΙΟΝΥΣΟΣ – Α.Σ ΙΤΕΑΣ : 3 – 0
Τα σετ : 25 – 20 , 25 – 15 , 25 – 22
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ομάδα βόλευ του Διόνυσου στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Κεντρικής Ελλάδας για τη 2η αγωνιστική.
Στο Κλειστό της Αμφίκλειας αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Ιτέας  επικρατώντας  με 3 – 0 σετ. Στον προπονητή δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες για την απόκτηση εμπειριών.
Α.Σ  ΔΙΟΝΥΣΟΣ  (Τσουροπλής Αλέξανδρος)
Κίσσα Σπυριδούλα, Κορτσέλη Κων/να, Δεληγιάννη Φωτεινή, Στραβοσκούφη Μαρία-Σοφία , Ήλια Φωτεινή, Τσάφου Σταυρούλα, Κόλλια Έφη, Κέφου Μαρίνα, Θεοδώρου Αικατερίνη, Κουγιάτσου Κωνσταντίνα, Κίσσα Αλεξάνδρα, Κόλας Αρίλντα  .
Α.Σ ΙΤΕΑΣ  (Κατσίμπρας Ευθύμιος)
Χωνακη Παν, Μασαουτη Ζωή, Αλογοσκούφη Κων, Μπραούζου Ευθ, Κουκου Χρυσαφούλα, Μεγκου Αγγελ, Παλιβίδα Αγγελ, Σκουτα Αγγελ, Αραποπούλου Αλεξ, Παπαδιά Αντων, Σιδηροπούλου Ελσα, Λύτρα Δήμητρα.










ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  – Β΄ ΦΑΣΗ
Κλειστό Λαμίας – Κυριακή 08.04.2012
Γ.Σ ΛΑΜΙΑΣ – Α.Σ  ΔΙΟΝΥΣΟΣ : 0 – 3
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν στο Κλειστό της Λαμίας τα κορίτσια της ομάδας βόλευ του Διόνυσου στην κατηγορία των Κορασίδων επικρατώντας με 3 – 0 σετ της αντίστοιχης του Γ.Σ Λαμίας για την 5η αγωνιστική της Β΄ φάσης.
Τα σετ : 16-25 , 15 -25 , 09 -25
Α.Σ  ΔΙΟΝΥΣΟΣ  (Τσουροπλής Αλέξανδρος)
Παλασάντζα Χριστίνα, Γραμμένου Μ-Χ, Κόλλια Γιούλη, Κόλλια Εφη, Κίσσα Σπυριδούλα, Στραβοσκούφη Μ-Σ, Δεληγιάννη Φωτ, Κορτσέλη Κων, Ηλια Φωτεινή, Κέφου Μαρίνα.
Γ.Σ ΛΑΜΙΑΣ  (Νάκη Χρ)
Παπαδημητρίου Ε, Λιγνού Κων, Γούλα Δανάη, Τσαπρούνη Χρ, Κουτσούκη Γεωρ, Νεμτσα Λελ, Νιανιου Σοφ, Ζημιανιτη Χρ.



















                             Πηγή :http://e-tithorea.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΛΕΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Μέσα σε ένταση και διαξιφισμούς έγινε 
η ανοιχτή συζήτηση 
του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου.


Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο βήμα εμφανίστηκε η Βουλευτής του Νομού Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση , που τελικά διέκοψε την ομιλία της.
Αισθητή ήταν η απουσία των επαγγελματιών στη συζήτηση και αυτό δημιούργησε σε αρκετούς πολλά ερωτηματικά, ως προς το σκοπό της συγκέντρωσης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευστ. Πιπέρας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Πολυδρόσου για τουριστική ανάπτυξη και έκανε παραινέσεις για επενδύσεις.
Απευθυνόμενος στην Βουλευτίνα τόνισε ότι ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη είναι η αύξηση των καυσίμων και του ΦΠΑ.
Από την Αντιπεριφεριάρχη κ. Γιώτα Γαζή ζήτησε να συνεχιστεί το πρόγραμμα του εκχιονισμού και να περατωθεί ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αλ. Παπαθανασίου απαίτησε από την Βουλευτίνα, να αποχωρήσει ζητώντας συγχρόνως συγνώμη, αφού η πολιτική που στηρίζει είναι καταστροφική για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας.
Από τους φορείς μίλησαν ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου κ. Βαλάσκας Αλέξ., 
ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μολιώτης Νικ., οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Τζιβάρας Δημ.
 και Μέγγος Παν., οι οποίοι έκαναν προτάσεις για ανάπτυξη που να προσελκύει επισκέπτες.
Πολίτες που πήραν το λόγο  τόνισαν πως με την πολιτική που ακολουθείται ,την μείωση μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις σε όλους τους τομείς και κυρίως στα καύσιμα, την ανεργία,  ο κλάδος των επαγγελματιών με μαθηματική ακρίβεια οδηγείτε στην καταστροφή . 
Τόνισαν δε την προχειρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η ΄΄ ανοιχτή συζήτηση ΄΄ χωρίς πρόγραμμα και προτάσεις .
Ο Αντιδήμαρχος κ. Μανανάς Αθαν. τόνισε ότι ο τρόπος προσέγγισης δεν είναι σωστός και είναι χωρίς αποτέλεσμα.
Η Αντιπεριφεριάρχης κ. Γαζή έδωσε έμφαση στον χωροταξικό σχεδιασμό και στη δημιουργία φορέα.
Για το δρόμο προς το Χιονοδρομικό τόνισε πως το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων…….αλλά δεν υπάρχουν χρήματα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Βουλευτής κ. Παπαθανάση η οποία μιλώντας για τουριστική προβολή, αθλητικές δραστηριότητες, δεν απαντούσε στα ερωτήματα αρκετών κατοίκων, που τόνιζαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εσωτερικός τουρισμός με μισθούς Βουλγαρίας , αβάσταχτους φόρους και χαράτσια και γενικά με αυξημένο κόστος επιβίωσης.
Τελικά μετά από τις έντονες αντεγκλήσεις η ανοιχτή συζήτηση έλαβε τέλος και τα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα.
http://polydrososparnassou.blogspot.com

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χιονοπτώσεις για το διήμερο, ηλιοφάνεια πάλι από τη Μ. Τετάρτη!



Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθει το 1ο Annual Slope Style Ski Contest στο Free Style Park που διαμορφώθηκε γι’ αυτό το σκοπό στα Κελλάρια.
Σήμερα Μ. Δευτέρα και αύριο περιμένουμε νέες χιονοπτώσεις που θα φρεσκάρουν εκ νέου το βουνό. Από κει και μετά και μέχρι το Πάσχα προβλέπεται ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός. Το ΧΚΠ προσφέρει στους χιονοδρόμους έκπτωση 20% ενώ σε όσους ανεβούν με Ski Bus η προσφορά διαμορφώνεται σε έκπτωση 50%!
Τώρα που τα περισσότερα (αν όχι όλα) Χ/Κ της χώρας έχουν κλείσει ο Παρνασσός σας περιμένει να διασκεδάσετε στις πίστες του με άφθονο χιόνι, χωρίς ουρές στους αναβατήρες, άνετη πρόσβαση στους δρόμους και κυρίως οικονομικά. Εκμεταλλευτείτε το και απολαύστε τις τελευταίες μέρες τις σεζόν στο ΧΚΠ!



ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 9 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08:00
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 3 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 9-4-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 3 εκατ. φρέσκο χιόνι στις πίστες
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 100 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 6 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος 9-4-2012 στις 07¨30
Άνω Σουβάλα Απρίλιος 2012

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης)
Τρέχουσες συνθήκες
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 89 %
Άνεμος: Δ με 13 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 999.5 mb 

Απρ 9, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος, GR

Θερμ:
7 oC
Αίθριος καιρός

12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GR αύριο 7-ημέρες
Τοπική ώρα Καιρός Θερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00 Πιθανή βροχή 9 oC 79% ΔΝΔ με 4 km/h
(1 Bf)
12:00 Βροχή 9 oC 85% ΑΝΑ με 11 km/h
(2 Bf)
15:00 Ισχυρή βροχή 8 oC 91% ΒΒΑ με 8 km/h
(2 Bf)
18:00 Ισχυρή βροχή 6 oC 91% ΒΒΑ με 15 km/h
(3 Bf)