Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το μυστικό του 8χρονου που άφησε άφωνη τη δασκάλα του...


Το μυστικό του μαθητή ανακάλυψε τυχαία η δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων.

Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.
Ο φίλος του οκτάχρονου, είχε πατέρα άνεργο και η μητέρα του του είπε στεναχωρημένη πριν λίγες μέρες πως δεν θα είχε πλέον υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο.
Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.
Στην πραγματικότητα όμως, όπως γράφει το thebest.gr κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του.
Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.
Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.
Πηγή : http://www.newsit.gr

"Ενοικιάζεται" η ΕΛ.ΑΣ. Ιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν από αστυνομικούς μέχρι... ελικόπτερο

Το έργο της Αστυνομίας αποκτά εμπορική αξία. Τώρα όποιος μπορεί να διαθέσει χρήματα μπορεί να νοικιάσει από αστυνομικό μέχρι ελικόπτερο. Δείτε τον...τιμοκατάλογο

Με πρωτοφανής υπουργική απόφαση από τον Φ. Σαχινίδη και τον Μ. Όθωνα η ελληνική αστυνομία βάζει "ενοικιαστήριο".
Όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα", τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και οι πολίτες δε νιώθουν ασφαλείς ούτε στα ίδια τους τα σπίτια, η ΕΛ.ΑΣ πλέον"ενοικιάζεται" επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.
Τι σημαίνει αυτό; Πως όποιος ιδιώτης έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πληρώσει για να νιώθει ασφαλής. Μάλιστα, ό,τι και όσοι ενοικιάζονται θα αφαιρούνται από τις δυνάμεις της αστυνομίας που θα προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.
Και αν όλα αυτά σας φαίνονται παράλογα, αρκεί να προστρέξετε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο… τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Έτσι, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να ενοικιάσει έναν απλό αστυνομικό από 30 ευρώ την ώρα αλλά και ελικόπτερο (!) με 1.500 ευρώ.
"Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση", αναφέρει το δημοσίευμα. Έτσι, προβλέπεται 15% έκπτωση για τη παροχή υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Πληρώνοντας δε 20 ευρώ επιπλέον την ώρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ μοτοσικλετιστή αστυνομικού ή αστυνομικού με εκπαιδευμένο σκύλο!
Παράλληλα, για όσους όλα αυτά φαίνονται λίγα μπορούν να νοικιάσουν από περιπολικά μέχρι λεωφορεία αλλά και ταχύπλοο.
Επίσης, η ΕΛ. ΑΣ διατίθεται και για την... έβδομη τέχνη καθώς με το ανάλογο τίμημα μπορούν να συμμετέχουν σε γυρίσματα ταινιών, ενώ οι αστυνομικοί μπορούν να παραστούν σε κάθε σας κοινωνική εκδήλωση (γάμους, βαφτίσεις κτλ)!
Σημειώνεται ότι τη περασμένη Δευτέρα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των Φ. Σαχινίδη και Μ. Όθωνα με θέμα "Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος", με την οποία το αστυνομικό έργο αποκτά εμπορική αξία.
Πηγή : http://news247.gr

"Αλήτες πολιτικοί, καμαρώστε τον μισθό μου!" (ΦΩΤΟ)



Πολλά... likes και... shares έχει γίνει μια φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook με την οποία ο εμπνευστής της αποδίδει με τον πλέον μαθηματικό τρόπο, ότι ο μισθός του Έλληνα δεν φτάνει ούτε για... ζήτω!
Το πορτοφόλι του Έλληνα έχει ”αδυνατίσει” επικίνδυνα και όσο ακούει κανείς για μισθούς Βουλγαρίας, τόσο περισσότερο απορεί με τη ”λογική” που έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες και Ευρωπαίοι ηγέτες. Βλέπετε ακούμε για μισθούς των 150 και 200 ευρώ, οι τιμές των προϊόντων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Ούτε με μισθό των 820 ευρώ δεν μπορεί κανείς πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του...
Δείτε τη φωτογραφία:
sportdog.gr
Πηγή ενημέρωσης : http://www.lamiareport.gr

Δ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ :Καταγγέλλουν στο Δήμαρχο, για προβλήματα καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι Πρόεδροι .

 ρεπορταζ απο  http://e-tithorea.gr


Το θέμα που δυναμίτισε την ατμόσφαιρα ήταν περί συνεργασίας προέδρων και εκπροσώπων Δημοτικών κοινοτήτων με την δημοτική αρχή
Συνεδρίασε χθες Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος της Κάτω Τιθορέας. Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο αντιπρόεδρος κ. Τσιρογιάννης, καθώς ο κ. Σκουρολιάκος λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συνεδρίαση και μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς στην πλειοψηφία τους όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα είναι μία από τις πιο ήρεμες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς άρχισαν οι τόνοι να ανεβαίνουν και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις να βγαίνουν στο προσκήνιο. Το θέμα που δυναμίτισε την ατμόσφαιρα ήταν περί συνεργασίας προέδρων και εκπροσώπων Δημοτικών κοινοτήτων με την δημοτική αρχή, το οποίο και συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη, μετά από μία υπογεγραμμένη αίτηση 10 συμβούλων. 
 Σε εκείνο το σημείο το λόγο πήραν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων που παραβρίσκονταν στην αίθουσα ενημερώνοντας – καταγγέλλοντας στο Δήμαρχο τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υπάρχουν άλυτα  για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα τα παράπονα από τους δημότες των τοπικών κοινοτήτων κάθε μέρα να αυξάνονται.  Οι πρόεδροι στην πλειοψηφία τους εστίασαν σε προβλήματα όπως η αγροτική οδοποιία, η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, αλλά και η μη σωστή συνεργασία μεταξύ αυτών και της Δημοτικής  Αρχής. ( πιο κάτω μπορείτε να ακούσετε τις τοποθετήσεις των Τοπικών προέδρων).
Οι επικεφαλής των παρατάξεων με τη σειρά τους χαρακτήρισαν το θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η μη σωστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους τοπικούς προέδρους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο Δήμο. Ο κ. Γρίβας  στην ομιλία του υπενθύμισε στο σώμα, τις συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί για το τεχνικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι από τότε εμείς ενημερώναμε και λέγαμε να εισακουστούν οι τοπικές κοινότητες και να συμπεριληφθούν στο τεχνικό σχέδιο ότι έργο είναι απαραίτητο για αυτές, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Συνεχίζοντας κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι επέδειξε προς τις τοπικές κοινότητες αναξιοπιστία, καθώς άλλα έλεγε μπροστά και άλλα έκανε από πίσω και αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη, αλλά το επιβεβαίωσαν και στην πλειοψηφία τους όλοι οι τοπικοί πρόεδροι.   Ο κ.Γώγος με τη σειρά του βλέποντας πιο ρεαλιστικά τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα,  τοποθετήθηκε λέγοντας ότι, ούτε νοσοκομεία, ούτε τελεφερίκ, ούτε γεροκομεία μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό που σίγουρα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να επιλύσουμε τα απλά καθημερινά προβλήματα του Δήμου μας. Κατηγόρησε τον Δήμαρχο με τους Αντιδημάρχους ότι φάσκουν και αντιφάσκουν σε πολλά θέματα του Δήμου, και έκλεισε λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει πολλά προβλήματα, αλλά εάν η Δημοτική αρχή έρθει σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τότε πολλά από αυτά μπορούν να επιλυθούν. Ο κ.Καράφλας στην τοποθέτησή του είπε ότι δώσαμε στηννέα Δημοτική αρχή αρκετό χρόνο έτσι ώστε να αρχίσει να λειτουργεί, φτάσαμε όμως ενάμιση χρόνο μετά να συζητάμε για θέματα κακής συνεργασίας. Ζήτησε από τον Δήμαρχο να πράξει τα αυτονόητα και να φέρει τους προέδρους κοντά του καθώς μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει σωστά και με συνεργασία ο Δήμος, τονίζοντας ότι αν προβεί σε αυτές τις ενέργειες είναι σίγουρο ότι και η αντιπολίτευση θα είναι μαζί του. Ο κ. Μανίκας στην ομιλία του είπε ότι, δεν θέλει να σταθεί σε προσωπικά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ του Δημάρχου και μερικών προέδρων κοινοτήτων, καθώς δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος, αλλά αυτό που τόνισε είναι ότι δεν είναι απαραίτητο η καλή συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής να φέρει και καλύτερη καθημερινότητα στους δημότες. Κλείνοντας ο κ.Μανίκας τόνισε για ακόμα μία φορά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετοπίσει η νέα Δημοτική αρχή είναι ο Καλλικράτης
 Ακούστε πιο κάτω τις τοποθετήσεις των τοπικών προέδρων
κ.Ζήσης πρόεδρος Κάτω Τιθορέας – πατήστε ΕΔΩ
κ.Αργυρόπουλος πρόεδρος Αγίας Μαρίνας – πατήστε ΕΔΩ
κ. Δρόλιας πρόεδρος Παναγίτσας – Πατήστε ΕΔΩ
κ.Μάντης πρόεδρος Δρυμαίας – πατήστε ΕΔΩ
κ.Αποστολόπουλος πρόεδρος Παλαιοχωρίου – Πατήστε ΕΔΩ
κ. Ρόδη Πρόεδρος Τιθορέας – Πατήστε ΕΔΩ
κ.Κινιάκος Πρόεδρος Ελάτειας – Πατήστε ΕΔΩ
κ.Καλτσάς Πρόεδρος Ξυλικών – Πατήστε ΕΔΩ
κ.Τριανταφύλλου Πρόεδρος Ζελίου – Πατήστε ΕΔΩ
Ακούστε την απάντηση του Δημάρχου ΕΔΩ
Θ. Ζήσης πρόεδρος Κάτω Τιθορέας

Β. Αποστολόπουλος πρόεδρος Παλαιοχωρίου
Η πρόεδρος της Τιθορέας (Βελίτσα) κ.Ρόδη
Ο πρόεδρος της Ελάτειας κ.Κινιάκος

Οι πρώην και οι νύν αντιδήμαρχοι μαζί
οι Αντιδήμαρχοι Πολύμερος - Ζιάκος - Γκενεράλη
Πηγή Ενημέρωσης: http://e-tithorea.gr


Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση, με θέμα "Τουριστική ανάπτυξη Πολυδρόσου - Χ.Κ. Παρνασσού




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 33051 ΦΩΚΙΔΑ ● E MAIL : sep.parnasou@gmail.com

Προς: τους Φορείςκαι Συλλόγους της Πολυδρόσου

- Συμβούλιο Νέων Δ.Ε. Παρνασσού- 
- ΓεωργικόΠιστωτικόΣυνεταιρισμό-
- Σύλλογο Γυναικών
- ΛαογραφικόΙστορικόΣύλλογο
- Σύνδεσμο Πολυδροσιωτών
- Σύλλογο Ορειβατών Χιονοδρόμων
- ΑθλητικόΣύλλογο
- Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

                                         Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
σας προσκαλούμε την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ., να συμμετάσχετε στην
ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πολύδροσο, με θέμα ΄΄Τουριστική ανάπτυξη Πολυδρόσου - Χ.Κ. Παρνασσού΄΄.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του συλλόγου

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - Ηλιοφάνεια σήμερα, χιόνια από τη Μ. Δευτέρα!

Για σήμερα προβλέπεται μια καλή μέρα ενώ από τη Μ. Δευτέρα αναμένουμε χιονοπτώσεις οι οποίες θα φρεσκάρουν τις πίστες μας για το 15νθέμερο του Πάσχα που ακολουθεί!
Το εισιτήριο πλέον και μέχρι το τέλος της σεζόν παρέχεται με 20% έκπτωση που μαζί με το άφθονο ακόμα χιόνι που υπάρχει στο βουνό αποτελούν το καλύτερο κίνητρο για να ανεβείτε στο ΧΚΠ!

Ο καιρός 

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί NΔ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 3οC έως 7οC.
Θα λειτουργήσουν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Οδυσσέας, Ηνίοχος (Νο6), Πυθία (Νο14), Παν (Νο10) και baby 1.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής (μόνο ο δρόμος), Οδυσσέας, Ηνίοχος (Νο6), Πυθία (Νο14) και Παν (Νο10).
                                              Κελλάρια 8-4-2012 στις 07¨45

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 8 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08:00
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 50 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                                   Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 130 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 12 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού


Καλημέρα απο Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

                                             Πολύδροσος Απρίλιος 2012
                                             Η πλατεία Κυριάς της Άνω Σουβάλας
                                              Απρίλιος 2012

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα. Ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΔΝΔ με
28 km/h
Αίθριος καιρός το πρωί, βροχή κατά περιόδους για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 8 oC
Χαμηλή: 6 oC
ΔΝΔ με
20 km/h
Λίγα σύννεφα νωρίς το πρωί, πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 11 oC
Χαμηλή: 3 oC
Α με
9 km/h
Αραιή συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15 oC
Χαμηλή: 4 oC
ΝΔ με
12 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 7 oC
Δ με
14 km/h
Συννεφιά το πρωί, πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 11 oC
Δ με
14 km/h
Αίθριος καιρός.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 22 oC
Χαμηλή: 13 oC
ΔΝΔ με
20 km/h