Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ίσως ο καθαρότερος ποταμός του κόσμου


Εκθαμβωτικές φωτογραφίες από τον Claudio Gazzaroli

Ο ποταμός Verzasca, που ρέει κατά μήκος 30 χιλιομέτρων στη Ελβετία, είναι παγκοσμίως γνωστός για τα καταγάλανα νερά του. Μάλιστα είναι τόσο καθαρός, που μπορεί κάποιος από μια γέφυρα να διακρίνει το πάτο του, ο οποίος έχει βάθος 15 μέτρων.

Ο 38χρονος φωτογράφος, Claudio Gazzaroli, επισκέφθηκε το ποτάμι και συνέλαβε στο φακό του τα παρακάτω εκθαμβωτικά πλάνα, τα οποία παρουσιάζουν την απίστευτη καθαρότητα των υδάτων. Μάλιστα, δεν δίστασε να βουτήξει μέσα στο ποταμό και τράβηξε φωτογραφίες από το βυθό του, οι οποίες πραγματικά κόβουν την ανάσα.

Απολαύστε…






http://www.newsbeast.gr

6η του Απρίλη! Γιατί οι Έλληνες πεθαίνουν όρθιοι και όχι προσκυνημένοι


Όσο και αν θέλουν να ξεχάσετε την σημερινή ημέρα, όσο και να πασχίζουν να σας στερήσουν την περηφάνια και την ταυτότητά σας, όσο και αν θέλουν οι προσκυνημένοι Χατζιαβάτηδες της δοτής κυβέρνησης να σας μετατρέψουν σε παθητικά ανθρωπάκια, ..όσο υπάρχει μνήμη και όσο υπάρχει Ελλάδα αυτοί που άφησαν σαν σήμερα το αίμα τους εκεί που οι πολιτικοί μας φτύνουν, δεν θα σας αφήσουν να ξεχάσετε και θα στοιχειώνουν τον ύπνο και τον ξύπνιο σας! Έχετε χρέος να μην ξεχάσετε!
Συμπληρώνονται 71 χρόνια από την 6η Απριλίου 1941 ,όταν έγινε η Εισβολή του Γερμανικού Στρατού στην Ελλάδα ,κάτι που επέφερε την 4ετή Κατοχή της Χώρας μας με τα συνακόλουθα δεινά . Ήταν Απρίλιος του 1941 ,όταν οι συνεχείς ήττες των Ιταλών εισβολέων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό (τον Μάρτιο είχε αποκρουσθεί η περίφημη Ιταλική Εαρινή επίθεση με την παρουσία του ιδίου του Μουσολίνι) έπεισαν τον Χίτλερ και το Επιτελείο του να οργανώσει και να εκτελέσει την δική του εισβολή. Πίστευε ότι έτσι θα έβγαζε τους Ιταλούς από την ήττα και την ταπείνωση.
Και όμως ο Ελληνικός Στρατός, με τις λίγες παρατακτές του Δυνάμεις στα σύνορα με Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία, μπόρεσε να δείξει τον δυναμισμό και τον ηρωισμό του ,κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων αλλά και των Γερμανών εισβολέων .Στα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» (γνωστότερα αυτά του Ρούπελ, του Ιστίμπεη και της Μαλιάγκας) γράφτηκαν νέες σελίδες Δόξας. Οι Γερμανοί κατάλαβαν, ότι είχαν να κάνουν με στρατιώτες που πολεμούσαν για την Πατρίδα τους με αυταπάρνηση. Τα οχυρά της αμυντικής γραμμής Μεταξά, επί των στενών του Στρυμόνα, επανδρωμένα από λίγους Έλληνες μαχητές θα γράψουν μία ακόμη ένδοξη σελίδα πολεμικής ιστορίας.
Πηγή ενημέρωσης: Prionokordela.gr

Σύγκρουση τρένου- αυτοκίνητου στο Κρυονέρι με 4 νεκρούς.


Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε να παραβιάσει στοπ διέλευσης αμαξοστοιχίας την στιγμή που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα τρένο.
Από τη σφοδρή σύγκρουση, έχασαν τη ζωή τους, το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο καθώς και δύο από τους τρεις Πακιστανούς που επιχείρησαν να απεγκλωβίσουν τους δύο ηλικιωμένους. Ο τρίτος αλλοδαπός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο.
Πρόκειται για αμαξοστοιχία Intercity της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αθήνα.
Το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Ανοίξως και Ανεμόνης στο Κρυονέρι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες και 8 οχήματα, ενώ σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Πηγή ενημέρωσης: http://www.newsbomb.gr

"Χτύπησες τον Μάριο"....Έρχεται η Σειρά σου....

Για μια ακόμη φορά "κάποιος" από τους Αστυνομικούς ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ των ΜΑΤ χτύπησε στο κεφάλι Πολίτη που θέλησε να Διαδηλώσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας.... Ο Πολίτης αυτός έτυχε να είναι συνάδελφός μου, Φωτορεπόρτερ χρόνια στο επάγγελμα, με πολλές παρουσίες σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και αλλού.

Ο "Μάγκας" Ματαντζής, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και στη συγκεκριμένη, γύρισε το γκλοπ από την ανάποδη και το έριξε με δύναμη στο κεφάλι του Μάριου. Ο Μάριος έπεσε αιμόφυρτος και αυτή τη στιγμή χειρουργείται σε νοσοκομείο των Αθηνών.... Μια ακόμη απόπειρα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ από αυτούς που λένε ότι μας προστατεύουν....Από ΠΟΙΟΥΣ;;;;;;;

Άφησαν την ΕΛΛΑΔΑ να Βιάζεται, να Σκοτώνεται και να ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Καθημερινά.....Πίσω από τις καρέκλες των Υπουργείων τους, των Βουλευτικών τους γραφείων, των Αστυνομικών τους γραφείων και των υπολοίπων ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ......

"Φίλε" Ματατζή.... Δε σε Ξέρω, Δε με Ξέρεις... Είναι εύκολο να με Μάθεις, είναι εύκολο να σε Μάθω.... Άνοιξες έναν ΠΟΛΕΜΟ με τους ΠΟΛΙΤΕΣ....με τον ΛΑΟ  που τον ΒΙΑΖΟΥΝ και τον ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Καθημερινά.... Έχεις λίγες Ημέρες ακόμη να διαλέξεις Στρατόπεδο....Ή θα έρθεις Μαζί μας και θα Αγωνιστείς στο Πλευρό μας, ή εαν επιλέξεις το ΡΟΛΟ του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ του "ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ" να Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι Σύντομα θα Είσαι ΕΣΥ το Επόμενο Θύμα... Η Οργή μας, Η δίψα για Εκδίκηση, η Αγανάκτηση μας, θα σε ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ....

Μην το Ξεχάσεις αυτό.... Έχεις Λίγες Ημέρες Ακόμη.... ΔΙΑΛΕΞΕ.....Και Φρόντισε για μια φορά να κάνεις τη Σωστή Επιλογή... Για το ΚΑΛΟ το ΔΙΚΟ σου και της ΟιΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ....

Χάρης Μπαζάκος

Δημοσιογράφος-Εκδότης Perifereianews

Δενδροεστιατόριο: ''Φάε ψηλά κι αγνάντευε''

Το γεύμα στο εστιατόριο του Soneva Kiri Resort στην Ταϊλάνδη είναι αναμφισβήτητα μία ξεχωριστή εμπειρία.

















''Πύλη εισόδου του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ιβηρική χερσόνησο''. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών .

Σε μια από τις πιο όμορφες παράκτιες θέσεις της Ιβηρικής Χερσονήσου, στον κόλπο Ντε Ρόζας, κάτοικοι της ιωνικής Φώκαιας ή της αποικίας της Μασσαλίας ίδρυσαν τον 6ο αιώνα π.Χ. τη δυτικότερη διερευνημένη αποικία του ελληνικού κόσμου, την πόλη Εμπόριον.
Φωτογραφικό υλικό και κείμενα από τις ανασκαφές στην αρχαία ελληνική πόλη Εμπόριον, που αποτέλεσε μητρόπολη όλων των μετέπειτα ελληνικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, θα παρουσιαστούν σε έκθεση με τίτλο «Εμπόριον. Πύλες του ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο» που συνδιοργανώνουν η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 27 Απριλίου στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών.

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλονίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στόχος της είναι να υπογραμμίσει την κομβική σημασία της αρχαίας Ελλάδας για τη συγκρότηση του ευρωπαϊκού πνεύματος.
Κίνητρο για την ίδρυση του Εμπορίου αποτέλεσε για τους αρχαίους Φωκαείς η αναζήτηση του κασσίτερου και η εκμετάλλευση του μεταλλευτικού πλούτου των Πυρηναίων. Η ίδρυση του Εμπορίου και άλλων πόλεων στη δυτική Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα τη διάδοση της καλλιέργειας της αμπέλου και της ελιάς.

Οι αρχαιολογικές έρευνες στο Εμπόριον άρχισαν το 1908 και μέχρι σήμερα έχει ανασκαφεί μόλις το 25% του χώρου, αποκαλύπτοντας την ιστορία της περιοχής από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών ήρθαν στο φως ισχυρά τείχη και προμαχώνες, ιερά (το Ασκληπιείον και το Σαραπείον), κατοικίες, εργαστήρια, αγορές, ψηφιδωτά δάπεδα, ανάγλυφα, ελληνικές επιγραφές, κοσμήματα, κεραμική εισηγμένη από την Αθήνα και την Ιωνία, καθώς και ασημένιες δραχμές που έκοψε ο δήμος Εμπορίου.
Η σπουδαιότητα των αρχαιοελληνικών ευρημάτων στο Εμπόριον και άλλες ελληνικές αποικίες στην Ιβηρική Χερσόνησο (κυρίως στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά και στην ενδοχώρα) είναι τέτοια, που οδήγησε το υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και την κυβέρνηση της Καταλονίας στην απόφαση να δημιουργήσουν το 2006 το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Εμπορίου και της ελληνικής παρουσίας στην Ιβηρία “Iberia Graeca”.
Το Κέντρο άρχισε να λειτουργεί πλήρως στα τέλη του 2010 στην παλαιά πόλη του Εμπορίου (σημερινή πόλη Λ’ Εσκάλα).
Ως λογότυπο του Κέντρου «Iberia Graeca» επελέγη ένας Κένταυρος, πηγή έμπνευσης του οποίου ήταν μια χάλκινη απλίκα, με τη μορφή Κενταύρου, που κοσμούσε ελληνικό σκεύος του 6ου αιώνα π.Χ. και βρέθηκε στο Λος Ρόγιος (Μούρθια).
Μία από τις κύριες δραστηριότητες του Κέντρου είναι η δημιουργία και ο εμπλουτισμός βάσης δεδομένων, που είναι προσβάσιμη για ερευνητές και κοινό μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου (www.iberiagraeca.org).
Η βάση περιλαμβάνει ήδη πληροφορίες για περίπου 3.000 αντικείμενα κεραμικής, ενώ φιλοδοξία των ερευνητών του Κέντρου είναι να την εμπλουτίσουν με όλα τα ελληνικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ιβηρική Χερσόνησο (νομίσματα, γλυπτά, επιγραφές, αρχιτεκτονικά μέλη, κ.α.). Εξαιρέθηκαν τα ελληνικά αντικείμενα άγνωστης προέλευσης και εκείνα που ανήκουν σε συλλογές ή μουσεία και είναι γνωστό ότι έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός Ιβηρικής Χερσονήσου.
«Η σημασία αυτής της προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι έχουν βρεθεί πολλά αντικείμενα στις ανασκαφές σε αρχαιοελληνικές θέσεις της Ιβηρικής Χερσονήσου, αλλά ήταν δημοσιευμένα μόνο σε βιβλία. Τώρα τόσο οι ερευνητές όσο και το κοινό έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω διαδικτύου», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του «Iberia Graeca», Σαβιέ Ακιλουέ.
«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε την κοινή κληρονομιά των πολιτισμών της Μεσογείου, που είναι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός», προσθέτει ο ίδιος.
Το πληροφοριακό υλικό για κάθε αντικείμενο περιλαμβάνει στοιχεία για την προέλευσή του, το αρχαιολογικό του πλαίσιο, τη χρονολόγησή του, ενώ επισυνάπτονται και σχέδια, φωτογραφίες και σχετική βιβλιογραφία.
Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα ισπανικά και τα καταλανικά, ενώ σύντομα θα μεταφραστούν και στα αγγλικά.
«Είναι σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το γεγονός ότι το Κέντρο συνεργάζεται με ερευνητές από πολλά πανεπιστήμια, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρότζεκτ μέσω διαδικτύου», υπογραμμίζει ο κ. Ακιλουέ.
Στόχοι του Κέντρου είναι, επίσης, η εκπαίδευση νέων Ισπανών ερευνητών στον τομέα της ελληνικής αρχαιολογίας, αλλά και η δημιουργία συνεργασιών με άλλα ιδρύματα στην Ελλάδα (έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων) και σε άλλες χώρες. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του «Iberia Graeca» το Κέντρο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες προωθούν τη δημιουργία Ισπανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην οδό Ερεχθέως, στην Αθήνα.
(Πηγή: ana-mpa)

Παρνασσός - Ενημέρωση λειτουργίας

                                            Κελλάρια 6-4-2012 στις 08¨00
                                            Κελλάρια 5-4-2012
Από σήμερα ο καιρός το γυρίζει και επανέρχεται το ανοιξιάτικο σκηνικό και η ηλιοφάνεια.
Για το σαββατοκύριακο προβλέπεται επίσης ηλιοφάνεια και αν αναλογιστείτε το άφθονο ακόμη χιόνι συν την έκπτωση 20% στο εισιτήριο τότε η πρόκληση για τους χιονοδρόμους είναι πολύ μεγάλη για να επισκεφθούν το ΧΚΠ.
Επιπλέον δέλεαρ για όσους θέλουν να ανεβούν στο ΧΚΠ με SkiBusθα ισχύσει έκπτωση 50% στα εισιτήρια (15€ τα σαββατοκύριακα και 8€ τις καθημερινές)!
Το ΧΚΠ εγγυάται λειτουργία ολόκληρου του βουνού μέχρι το Πάσχα και προσκαλεί τους φίλους χιονοδρόμους να ανεβούν στο βουνό και να διασκεδάσουν στο χιόνι!


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 6 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08:00
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ:50 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Ασθενής
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                                   Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 160 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Καλημέρα από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

                                           Πολύδροσος 6-4-2012 στις 08¨00 - Ορατότητα ....μηδέν
                                 Άνω Σουβάλα -  Άη- Θανάσης

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Πολύδροσος, Ελλάδα

Lat:38.63 Lon: 22.53 Μέσο Υψόμ..: 502m. (Χάρτης)

Ημερομηνία Καιρός Περιγραφή Θερμ °C
Λίγα σύννεφα νωρίς το πρωί, αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 19 oC
Χαμηλή: 10 oC
ΔΝΔ με
18 km/h
Αυξημένη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθαρός καιρός το βράδυ.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 20 oC
Χαμηλή: 10 oC
Δ με
18 km/h
Αίθριος καιρός. Ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 15 oC
Χαμηλή: 9 oC
ΔΝΔ με
29 km/h
Λίγα σύννεφα το πρωί, ασθενής βροχή για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 12 oC
Χαμηλή: 6 oC
ΔΝΔ με
18 km/h
Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 9 oC
Χαμηλή: 2 oC
ΒΒΔ με
15 km/h
Αυξημένη συννεφιά.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 14 oC
Χαμηλή: 2 oC
ΝΝΔ με
9 km/h
Ασθενής βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη συννεφιά αργά τη νύχτα.
Λεπτομέρειες...
Υψηλή: 16 oC
Χαμηλή: 8 oC
ΝΑ με
14 km/h