Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι φάκελοι, για το κατοχικό δάνειο, που "είχαν χαθεί" βρέθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Μάνος Χωριανόπουλος

Διαβάστε τι ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και αφού η Γερμανία διακήρυξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι οι φάκελοι με τα στοιχεία βρέθηκαν.
Στις 28 Μαρτίου, ο ίδιος είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο αναζητούνται, προκαλώντας ειρωνικά χαμόγελα στο Βερολίνο και σφοδρές αντιδράσεις στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν εντοπίσει ήδη τους φακέλους με τα στοιχεία ιδιωτών που αποζημιώθηκαν κατά την δεκαετία του 1960 από την Γερμανία.
Στα ιστορικά αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα γίνει περαιτέρω έρευνα, με στόχο την αξιοποίηση υλικού που θα βρεθεί. Το υλικό μάλιστα πρόκειται να ψηφιοποιηθεί ώστε να μην χαθεί.
Ο κ. Σαχινίδης, διέταξε έρευνα στο ιστορικό αρχείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για συλλογή υλικού τεκμηρίωσης των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής.
"Σε κάθε περίπτωση και εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής, διαπιστώνουμε πως οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους έναντι των δυνάμεων της γερμανικής Κατοχής διατηρούνται στο ακέραιο και θεωρούνται απαράγραπτες" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, μετά τη δήλωση Σαχινίδη.

Από την Ελβετία σε εξωτικούς παραδείσους οι ελληνικές καταθέσεις

Εκτροπή" των ελληνικών καταθέσεων από την Ελβετία σε χώρες εκτός κοινοτικής νομοθεσίας. Διαβάστε για τη μείωση των φορολογικών εσόδων



Χώρες εκτός κοινοτικής νομοθεσίας φαίνεται πως προτιμούν πλέον οι καταθέτες εξωτερικού αφού ήδη από το 2008 είχε ξεκινήσει η μεταφορά ελληνικών καταθέσεων από την Ελβετία.
Σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη "από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδα, κατά το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009) εισέρρευσε το ποσό των 5.935.362,84 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008) ανήλθε σε 9.928.558,82 ευρώ".
Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη "τάση κατεύθυνσης των αποταμιευτικών καταθέσεων προς χώρες/εδάφη, τα οποία δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας".
Τα στοιχεία που δείχνουν μείωση φορολογικών εσόδων από τις αποταμιεύσεις Ελλήνων στην Ελβετία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις του, έχει ζητήσει ενημέρωση για την πορεία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και την πορεία υπογραφής διακρατικής συμφωνίας.
Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στην έγγραφη απάντησή του επισημαίνει τον όρο που προβλέπεται σε αντίστοιχες συμφωνίες που υπέγραψε η Ελβετία με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και προβλέπει ότι ο κάτοχος αποταμιεύσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να αποφύγει την πληρωμή ποσού επί των καταθέσεων του, εφόσον εξουσιοδοτήσει ρητά το ελβετικό πιστωτικό ίδρυμα να γνωστοποιήσει τα σχετικά με αυτόν στοιχεία στη χώρα κατοικίας του.
Πηγή ενημέρωσης: http://news247.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Κάτω Τιθορέα 2/4/2012
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ                                    Αρ. Πρωτοκόλλου:  3667
                                                                                                                        
Π Ρ Ο Σ
Τους Δημοτικούς Συμβούλους ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων
Τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων
Έδρες τους

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας - Ελάτειας, στο Δημοτικό Κατάστημα Κάτω Τιθορέας τηντου μήνα Απρίλιου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1)      Περί χορήγησης άδειας καπνοβιομηχανικών προϊόντων . Εισηγητής Θεοδώρου
      Απόστολος
2)      Περί αλλαγής θέσης-μεταφορά εγκατάσταση περιπτέρου στην Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας (Τσαπρούνης Γεώργιος). Εισηγητής Καλλιακούδας Κων/νος
3)      Περί ορισμού θέσης περιπτέρου στην Τοπική Κοινότητα Τιθορέας (Γιαλούρης Τάσος). Εισηγητής Πολύμερος Γεώργιος
4)      Περί ορισμού επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών του Δήμου. Εισηγητής Ζιάκος Ανδρέας
5)      Περί δημιουργίας επιτροπής τουριστικών θεμάτων και ανάπτυξης του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Εισηγητής Πολύμερος Γεώργιος
6)      Περί ανασυγκρότησης διοικητικών συμβουλίων σχολικών επιτροπών Εισηγητής Ζιάκος Ανδρέας
7)      Περί συγκρότησης επιτροπών παραλαβής έργων και εργασιών Εισηγητής Πολύμερος Γεώργιος
8)       Περί συγκρότησης επιτροπής παραλαβής προμήθειας μεταχειρισμένου οχήματος με καινούρια καλαθοφόρα υπερκατασκευή. Εισηγητής Πολύμερος Γεώργιος
9)      Περί εξουσιοδότησης ΑΤΕ (Κατάστημα Κάτω Τιθορέας) για την άντληση δεδομένων ΕΣΠΑ. Εισηγητής Ζιάκος Ανδρέας
10)  Περί μίσθωσης τμήματος του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Σφάκας. Εισηγητής Ζιάκος Ανδρέας
11)  Περί μίσθωσης του προαυλείου του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Δρυμαίας. Εισηγητής Θάνου Ευσταθία
12)  Περί ορισμού πολιτικού υπευθύνου συντονιστή της συντονιστικής επιτροπής για την εφαρμογή του προγράμματος Π.Ο.Υ. (Υγείεις Πόλεις). Εισηγητής Δήμαρχος
13)  Περί συνεργασίας Προέδρων και Εκπροσώπων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων με την Δημοτική Αρχή. Εισηγητής Δήμαρχος



                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


                                                                            Σκουρολιάκος Γρηγόριος

Η αγανάκτηση ψήφος ανατροπής από το λαό λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Αθήνα
Μήνυμα προς το λαό να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής και με αυτήν τη θέση να προσέλθει στις κάλπες, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή και την αυτοκτονία του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική πράξη.

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειμμα Δημοκρατίας και διαφάνειας, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, των αγροτικών χρεών, αλλά και για το θέμα του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου την Τετάρτη σε πνευματικούς ανθρώπους για τον κίνδυνο εκφασισμού, ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι προκλητικό να λέγονται αυτά από τον κ.Βενιζέλο, από τον «φυσικό αυτουργό αυτής της βίαιης πολιτικής» και από αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, από τη «βάρβαρη» πολιτική, στην ανάδειξη του μεταναστευτικού, με όρους καιροσκοπισμού. Είναι οι ίδιοι και η πολιτική τους, επισήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καταστήσει τη Χρυσή Αυγή υποψήφια για είσοδο στο Κοινοβούλιο.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την υποκριτική, όπως την χαρακτήρισε, πολιτική και τόνισε ότι με αυτή την πολιτική έχουν στρατευθεί και διανοούμενοι, οι οποίοι με τον τρόπο τους καλλιεργούν τον φόβο στον ελληνικό λαό. «Αν οι κοινωνίες θα οδηγηθούν σε πρόοδο ή θα επιβληθούν και θα ηγεμονεύσουν ιδεολογίες μισαλλοδοξίας είναι ένα ζήτημα ανοιχτό και το παλεύουμε» είπε ο κ.Τσίπρας και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να συνεχίσει να αντιδρά στον φόβο.

Όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα διαφάνειας, τονίζοντας ότι μία ιδιωτική εταιρεία, η Black Rock, αξιολογεί, προτείνει και η κυβέρνηση υλοποιεί. Ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμη και αν αυτή γίνει, τίποτα δεν εγγυάται τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και επανέφερε τη θέση του κόμματός του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών.
Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ο κ.Τσίπρας, θα αναδείξει ως θέμα πρώτης γραμμής, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι δυνατόν, σήμερα, με τον πολυκερματισμό και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θα ξεπεράσουν το 20- 25%, να δίνεται αυτό το μπόνους. 

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ρύθμιση, παράλογη και αντιδημοκρατική που αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση του λαού. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην καταγγελία, καθώς, όπως είπε, έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για να διορθωθεί ο εκλογικός νόμος, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ως βασικό υπεύθυνο για το ότι δεν γίνεται δεκτή. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, «συνειδητά θέλει να πάνε οι 50 έδρες στη ΝΔ γιατί έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε, επίσης, τις προτάσεις του για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συνεχιζόμενη μείωση των εισοδημάτων έχει καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων πολλών οικογενειών και τόνισε ότι, χωρίς ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί.
Αντίστοιχη πρόταση παρουσίασε και για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών, τονίζοντας ότι επείγει η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος γιατί, διαφορετικά, η αγροτική παραγωγή οδηγείται σε καταστροφή.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ.Τσίπρας είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2011, έκλεισαν 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα κλείσουν άλλες 62.000, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν οδηγηθεί ή να οδηγηθούν σύντομα στην ανεργία και ζήτησε την ενεργοποίηση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, καθώς και την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για την τόνωση της ανάπτυξης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου

Ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του. 

Απόγνωση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της. 
Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η βουτιά θανάτου γνωστού σκηνοθέτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκλονίσει. 
Τραγική και μια ακόμη διαπίστωση: στην ίδια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία και Κύπρος. Δυο συνταξιούχοι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία, 

Μόνο το 2011 εκτιμάται ότι 450 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ 600 έχουν προσπαθήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επικαλείται προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. 

Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009. 

Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.


 

Ακόμη και σήμερα το πρωί, απλός κόσμος αφήνει λουλούδια στο σημείο της αυτοκτονίας
- Το καμπανάκι των αυτοκτονιών είχε χτυπήσει καιρό, αλλά κανείς δεν άκουγε
- Άλλες δυο απόπειρες έγιναν μόνο χθες
- Κατώτεροι των περιστάσεων ξανά οι πολιτικοί, με ατυχείς δηλώσεις
- Ξύλο αστυνομίας-κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα, αμαύρωσε τις εκδηλώσεις στη μνήμη του αυτόχειρα 
http://www.newsit.gr

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

                                                   κΕΛΛΆΡΙΑ 5-4-2012 ΣΤΙς 08¨00

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 5 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 08¨00
KΑΙΡΟΣ: συννεφιά
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ:50 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                                   Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 180 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΚΑΛΗΜΕΡΑ από Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος 5-4-2012 στις 07 ¨45

Άνω Σουβάλα - Παραδοσιακό σπίτι μέσα στο χωριό

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 93 %
Άνεμος: ΑΒΑ με 2 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1014.0 mb
Απρ 5, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
9 oC
Συννεφιά
 
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRαύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Συννεφιά12 oC82%ΑΒΑ με 2 km/h 
(1 Bf)
12:00Ασθενής βροχή12 oC84%ΑΒΑ με 6 km/h 
(2 Bf)
15:00Συννεφιά16 oC66%Α με 8 km/h 
(2 Bf)
18:00Αίθριος καιρός17 oC66%ΑΝΑ με 12 km/h 
(3 Bf)