Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Νομιμότητα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον εκσυγχρονισμό αναβατήρων στο χιονοδρομικό Παρνασσού


Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 , ολοκληρώθηκε και έγινε δεκτό το αποτέλεσμα του προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας του φακέλου του έργου του «Εκσυγχρονισμός των Αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού»που διενεργήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Ο αναθέτων φορέας του εν λόγω έργου είναι η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.
Ο προϋπολογισμός του ήταν 17 εκατ. Ευρώ πλέον ΦΠΑ και με την προσφερθείσα έκπτωση κατέληξε περίπου στα 15,3 εκατ. Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες η ανάδοχος εταιρεία του έργου θα πρέπει να προσκομίσει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και εγγυητικές επιστολές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.



Συντάχθηκε από τον: Σπύρος Καρανάσιος

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ : Λαογραφικός - Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας ''Η Δαδιώτικη Εστία'' - ΕΚΛΟΓΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 1-4-2012 οι εκλογές στον Λαογραφικό-Χορευτικό Σύλλογο Αμφίκλειας ''Η Δαδιώτικη Εστία'' στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Τα αποτελέσματα σε σύνολο 336 ψηφισάντων ήταν τα εξής : 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο : 
Γιαλούρη - Κούσουλα Ελένη του Παναγιώτη  221
Καραπετσάνος Ηλίας του Γεωργίου  110
Κόλλιας Βασίλειος του Παναγιώτη  132
Κουτρουμάνος Σωτήριος του Γεωργίου  163
Κρούνη Στυλιανή του Δημητρίου  103
Παλαιοβράχα - Δεληγιάννη Φρατζέσκα του Παναγιώτη  60
Παλασάντζα Αικατερίνη του Δημητρίου  126
Παππάς Γεώργιος του Αποστόλου  141
Πήλιουρας Ηλίας του Ιωάννη  126
Πολυζώη - Σκλαβούνου Ιωάννα του Νικολάου  162
Τσαπρούνης Δημήτριος του Ηλία  164
Τσαπρούνης Δημήτριος του Λουκά  145
Φλωράκου Μαρία του Γεωργίου 78
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή :  
Μιχαλόπουλος Βασίλειος του Ανδρέα  178
Ποζιός Γεώργιος του Λουκά  87
Σαγιάς Σπυρίδων του Γεωργίου  182
Σκλαβούνος Αθανάσιος του Νικολάου  80
Στάμου Σταματία του Ευάγγελου  113




Φθηνές πατάτες αλλά και ρύζι θα φέρει ο Δήμος Δελφών

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα αλληλεγγύης προς τους Δημότες μας αφού συνεκτιμήθηκε η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού και η συνεχής ζήτηση με διεύρυνση  προϊόντων ικανοποιώντας και την έκκληση των παραγωγών να τροφοδοτηθεί η αγορά με αδιάθετα ελληνικά προϊόντα σε προσιτές τιμές, αποφασίστηκε:


Νέες προμήθειες.

α) Ρύζι α΄ ποιότητας Καρολίνα Άνω Βροντού Σερρών, σε σακούλες 5 κιλών, τιμή 1,10 € Χ 5 = 5,50 € η σακούλα.

β) Πατάτες α΄ ποιότητας Άνω Βροντού Σερρών, κίτρινη (χρυσή πατάτα) 7,00 € τα 20 κιλά.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μας μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων για τις παραγγελίες τους και την καταβολή των αντίστοιχων αντιτίμων από Tρίτη  3-4-2012.

Για τις ημερομηνίες παραλαβής – διάθεσης των προϊόντων θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πηγή :amfissapress

Ημερίδα με τίτλο: «Πάμε Ελλάδα: Αγαπώ και Προβάλλω τον τόπο μου».

Ημερίδα με τίτλο: «Πάμε Ελλάδα: Αγαπώ και Προβάλλω τον τόπο μου» διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας .
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11). Συμμετέχουν μαθητές του 1ου και 4ου Γυμνάσιου Λαμίας και του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Δρ. Ηλίας Ε. Αργυρόπουλος

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τον Θεόδωρο Πάγκαλο

                                   ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
O Θεόδωρος Πάγκαλος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ τιμά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που με τις δηλώσεις του προκάλεσε την οργή των πολιτών τα τελευταία τρία χρόνια.
Το NEWS 247 και ο "Ψαλιδοχέρης" σας εξασφαλίζουν αποκλειστικές εικόνες από τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν, κατά τις εκδηλώσεις τιμής, που ολοκληρώθηκαν με την αποκάλυψη του ανδριάντα του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Δείτε το βίντεο
http://news247.gr/multimedia/videos/enas_hrwas_me_pantofles.1716330.html
Πηγή :http://news247.gr

Πλούσιο θέαμα σε Ράλλυ Φθιώτιδας και Ράλλυ Σπριντ Μπράλου

Μονομαχία μέχρι την τελευταία ειδική είχε το 31ο Ράλλυ Φθιώτιδος, πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος ασφάλτινων ράλλυ. Πρωταγωνιστές ήταν οι Στέφανος Καμιτσάκης και Λάμπρος Κύρκος με τον πρώτο να παίρνει μια σπουδαία νίκη απέναντι σε ένα, πάντα δυνατό αντίπαλο.

Ο αγώνας ως γνωστόν ήταν διπλός καθώς περιλάμβανε και το 4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου σε μια προσπάθεια της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας να περιορίσει το κόστος και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρά τις εγγενείς δυσκολίες, όλα κύλησαν ομαλά, με εξαίρεση τις εγκαταλείψεις που είναι πάντα δύσκολες στιγμές κυρίως για τους αγωνιζόμενους.

Στο σκέλος των αποτελεσμάτων, οι Στέφανος Καμιτσάκης – Σπύρος Μπαρδάκης με Mitsubishi EVO IX διέπρεψαν μέσα στις ειδικές και πήραν έτσι την πρώτη τους νικη σε αγώνα ράλλυ. Κέρδισαν τις τέσσερις από τις πέντε και μέσα σε αυτές ήταν και η νυχτερινή που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για όλα τα πληρώματα. Η μάχη κορυφώθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή, όπου ο Καμιτσάκης ήταν 7 δευτερόλεπτα εμπρός από τον Κύρκο και όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά σημείωσε και καλύτερη επίδοση σε σχέση με το πρώτο σκέλος για να πάρει τη νίκη θριαμβευτικά. Οι Λάμπρος Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης επίσης με Mitsubishi EVO IX εκμεταλλεύτηκαν την αποτελεσματικότητά των ελαστικών τους στο πρώτο πέρασμα από την Καλοσκοπή και πήραν την ειδική, όμως κάλυψαν μόλις ένα δευτερόλεπτο από τη συνολική τους διαφορά. Στη δεύτερη Καλοσκοπή αποδείχτηκε πως τα 7 δευτερόλεπτα ήταν πολλά.

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσαν οι Δημήτρης Μίχος – Κώστας Χειράκης με Mitsubishi EVO IX που ήταν ουσιαστικά η αποκάλυψη του αγώνα. Αυτό γιατί επέστρεψαν έπειτα από απραξία μιας ολόκληρης αγωνιστικής σεζόν, με τον τελευταίο τους αγώνα να είναι το 2010. Με αυτό ως δεδομένο η επίδοσή του Μίχου είναι εξαιρετική, ενώ αν δεν υπήρχε και μια χαλαρότητα στην ανάρτηση όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, ίσως τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα.

Σπουδαία εμφάνιση έκαναν και οι Αντώνης Γιοβάς – Κώστας Γρηγοριάδης με το Mitsubishi EVO VIII. Ξεκίνησαν μουδιασμένα καθώς φάνηκε να επηρεάζονται τη νύχτα, όμως στις ειδικές της Κυριακής ήταν μονίμως ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους με αποτέλεσμα να κερδίζουν μετά το μεσαίο service και την τέταρτη θέση από τους Γιώργο Αναπολιωτάκη – Αλέξανδρο Χαλκιαδάκη με Seat Ibiza Kit Car. Οι Κρητικοί ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή αλλά έχασαν στις λεπτομέρειες από τον Γιοβά που στέφθηκε και νικητής στην Α8.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Γεροδήμος – Νικόλας Κοτσιλιάνος με Honda Civic Type-R. Μετά την εγκατάλειψη του Ζάχου νωρίς την Κυριακή δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία και άνετα και δίκαια επικράτησαν στην F2 και φυσικά την Α7. Μια θέση πιο πίσω στη γενική και την κλάση ήταν οι Νίκος Παυλίδης – Μαρία Κυρλαγκίτση με Citroen DS3 που είχαν ένα σταθερό αγώνα και μάλλον χωρίς πολλές ενοχλήσεις, καθώς η πολύ μικρή διαφορά από τους Ανδρέα Περάκη – Κώστα Κουρουγκιαούρη με Peugeot 106 ήταν πλασματική και δημιουργήθηκε στο φινάλε. Ο Περάκης ένιωσε να χαλάει ο αγώνας τους όταν βρέθηκε πίσω από το ντελαπαρισμένο Peugeot του Παραβάντη, όμως με το δίκαιο χρόνο που πήρε από την οργάνωση, ήταν σε θέση να πάρει τη νίκη στην Α6 και τελικά την 8η θέση αφήνοντας 9ους τους Παρασκευά Φούρλα – Ελένη Παππά με Honda Civic, οι οποίοι ωστόσο επικράτησαν Ε10. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Βασίλης Γάτσος – Μαρία Αμαραντίδου με Citoren Saxo VTS.

Για το 4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου ο αγώνας σίγουρα δεν ήταν τόσο αμφίρροπος, ωστόσο υπήρχε ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης και Βαγγέλης Άκρατος με Mitsubishi EVO IX. Ήταν ταχύτεροι και στα τρία περάσματα του Σπριντ και φυσικά δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν και στη γενική αλλά και στην κλάση άνω των 2.000 κ. εκ., ενώ ήταν και ένας καλός λόγος για να κάτσουν οι θεατές μέχρι το τέλος όλων των περασμάτων. Οι Γιοβάς – Γρηγοριάδης με Mitsubishi EVO VIII δυσκολεύτηκαν στη νύχτα του πρώτου Μπράλου και ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο έχασαν οποιαδήποτε ελπίδα για να παραμείνουν κοντά. Το πρωί προσπάθησαν και ήταν σαφώς ταχύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί, όμως δεν αρκούσε αυτό και παρέμειναν στη δεύτερη θέση. Πίσω τους οι Τζαμπάζης – Ζακχαίος με Mitusbishi EVO X πήραν την 3η θέση της κλάσης, αλλά στη γενική έμειναν αρκετά πιο πίσω με τον Θεσσαλονικιό να εξακολουθεί να έχει ως στόχο τις εμπειρίες στους αγώνες ράλλυ.

Στην κλάση μέχρι 2.000 κ.εκ. οι Νίκος Παυλίδης – Μαρία Κυρλαγκίτση ακόμη και όταν σταμάτησαν να πιέζουν δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη με το Citroen DS3. Ακολούθησαν οι Αποστόλης Τσιλίκας – Σάββας Κουκούνας με Opel Manta και ακόμη πιο μακριά έμειναν οι Στέλιος Γιαμαλάκης – Νίκος Σάμιος με ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο, το Renault 5 Turbo που ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να το παρακολουθεί κανείς στην ειδική, έστω και αν δεν ήταν ανταγωνιστικό.

Στα 1.600 κ. εκ. οι Δημήτρης Παπαναστασίου – Ηλίας Αγγελής με Citroen Saxo VTS σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους ακόμη και σε επίπεδο γενικής για το ράλλυ, έτσι δεν είναι τυχαίο που πήραν την τρίτη θέση στη γενική του Ράλλυ Σπριντ. Φυσικά επικράτησαν στην κλάση τους με τους Βασίλη Γάτσο – Μαρία Αμαραντίδου με ίδιο αυτοκίνητο να ακολουθούν. Τρίτοι ήταν οι Δημήτρης Πλακουτσής – Στέλιος Παναγιωτακόπουλος με Peugeot 205 Rallye.

Στα μικρά της κλάσης μέχρι 1.400 κ. εκ. νικητές ήταν οι Μίλτος Πλατώνης – Αχιλλέας Τριάνταλης με Toyota Yaris. Δεν δυσκολεύτηκαν και ήταν μονίμως σε απόσταση ασφαλείας από τους Θανάση Μπάτρη – Μιχάλη Φράγκου με Peugeot 106 Rallye. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης και Κώστας Παπαδημητρίου με Toyota Yaris.

Φώτο: Δημήτρης Ανάγνου
Μετά το τέλος του αγώνα οι τεχνικοί έφοροι πήραν δείγματα καυσίμων από τους Καμιτσάκη, Κύρκο και Γεροδήμο.
Λεπτομέρειες 
Δημοσιευμένο στις Δευτέρα, 02 Απρ. 2012 10:33
Συντάχθηκε από τον: Γιάννης Τσιάντης

Ποιοι παίρνουν δώρο σήμερα και ποιοι τη Μεγάλη Τετάρτη


Το δώρο-ανάσα, έστω και στα επίπεδα που έχει πέσει για πολλούς μπαίνει σήμερα για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους


του ΟΓΑ μαζί με τη σύνταξη,
ενώ για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα μπει την ερχόμενη Πέμπτη.
Τη Μεγάλη βδομάδα, την Τρίτη μπαίνει το δώρο για χιλιάδες εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. 
Πηγή : http://www.newsit.gr

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει στα Κελλάρια ο αγώνας ορεινού τρεξίματος, με την ονομασίαParnassoscircuitsnowrunningrace (ο 3ος αγώνας του MTR CUP 2012).  Η συμμετοχή των αθλητών ήταν μεγάλη και οι φίλοι χιονοδρόμοι που ήρθαν στο βουνό έκπληκτοι παρακολουθούσαν τους αθλητές να τρέχουν! Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά κύπελλα στους αθλητές υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που παρακολουθούσαν την τελετή.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από τους χιονοδρόμους για το Ski Test των εταιρειών Elan &Head που διοργανώθηκε το σαββατοκύριακο στο ΧΚΠ στην αφετηρία του αναβατήρα Ηρακλής (δείτε σχετικές φωτογραφίες).
Για την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται επίσης ιδανικός καιρός για χιονοδρομία οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στο βουνό να απολαύσετε ski & snowboard, με άφθονο χιόνι και με το μεγαλύτερο μέρος του ΧΚΠ σε λειτουργία !
Λειτουργία ΧΚΠ και τον Απρίλη
Ενώ τα περισσότερα Χ/Κ της χώρας ετοιμάζονται για κλείσιμο ή έχουν ήδη κλείσει. Το ΧΚΠ όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, θα παραμείνει ανοιχτό δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους χιονοδρόμους να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ με ανοιξιάτικες συνθήκες.
Τα χαρακτηριστικά των συνθηκών αυτών είναι ότι οι πίστες παραμένουν παγωμένες και σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι το μεσημέρι και είναι ιδανικές για τους χιονοδρόμους υψηλού επιπέδου ενώ από το μεσημέρι που μαλακώνουν παραμένουν ασφαλείς και είναι ιδανικές για κάθε επίπεδο χιονοδρόμου.
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις Απριλιάτικες συνθήκες (καθαροί δρόμοι πρόσβασης, καλοπατημένες πίστες, άφθονο χιόνι και μηδενική ουρά στις πίστες) και ελάτε να διασκεδάσετε και να χαρείτε στις πίστες του ΧΚΠ!!!

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 2 Απριλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:08:00
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ:50 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Ασθενής
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                                   Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 200 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ:   2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
http://www.parnassos-ski.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ απο Πολύδροσο και Άνω Σουβάλα

Πολύδροσος - πλατεία - 1-4-2012 το μεσημέρι
Τι λένε οι αρμόδιοι για τα αυτοκίνητα,
στη μέση στη πλατεία;;;
Ποιοι έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια
               τη σχετική απόφαση για απαγόρευση παρκαρίσματος;;;;
    Ποιος ευθύνεται για την μη εφαρμογή των νόμων;

                                    
                                          Μήπως το παράδειγμα τον φορέων της Τιθορέας
                                          για εξωραϊσμό της πλατείας να έβρισκε μιμητές
                                          και στη Πολύδροσο για την εγκαταλειμμένη πλατεία μας.

Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα

 Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 92 %
Άνεμος: ΒΑ με 13 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1014.5 mb
Απρ 2, 06:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
6 oC
Αίθριος καιρός
 
  12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRαύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
09:00Αραιή συννεφιά7 oC89%ΒΑ με 11 km/h 
(2 Bf)
12:00Πιθανή βροχή8 oC82%ΑΒΑ με 11 km/h 
(3 Bf)
15:00Συννεφιά11 oC72%Α με 12 km/h 
(3 Bf)
18:00Αραιή συννεφιά12 oC69%Α με 12 km/h 
(3 Bf)