Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ατύχημα σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατος του καθηγητή στη Λαμία


Συντάχθηκε από τον: Αργύρης Μπλόντζος

Σε ατύχημα οφείλεται σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατος του 47χρονου Σάββα Σταθόπουλου. Καλά πληροφορημένες πηγές της αστυνομίας αναφέρουν στο lamiastar.gr πως βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας, γείτονας του άτυχου καθηγητή ο οποίος κατέθεσε
πως τον είδε στο μπαλκόνι να προσπαθεί να καρφώσει στον τοίχο, καλώδιο της τηλεόρασης. Μάλιστα όπως είπε, στήριζε το ένα πόδι στην σκάλα και το άλλο στο κάγκελο της βεράντας. Δυστυχώς όμως εχασε την ισσοροπία του, γλίστρησε και έπεσε από τον τρίτο όροφο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του γείτονα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκαν 2 σημειώματα, τα οποία όμως όπως πρόεκυψε από την έρευνα της αστυνομίας δεν συνδέονται με το σημερινό ατύχημα. Το ένα σημείωμα απευθύνονταν στην οικογενειά του. Στο δεύτερο σημείωμα έγραφε αναλυτικά τις οικονομικές υποχρεώσεις της οικογένειας.
Πηγή ενημέρωσης: http://www.lamiastar.gr

Έχασε την ουρά του αλλά γλίτωσε τη ζωή του

Φωτογραφίες από τη μάχη θηλυκού ελέφαντα με ύαινες για να σώσει το μικρό της

Μάχη μέχρις εσχάτων έδωσε ένας θηλυκός ελέφαντας για να προστατεύσει το μικρό του από ύαινες που έβλεπαν ένα πιθανό… γεύμα. Οι ύαινες καιροφυλακτούσαν για τη στιγμή που το ελεφαντάκι θα απομακρυνόταν λίγο από τη μαμά του και του όρμησαν. 

Αμέσως η ελεφαντίνα μπήκε στη μέση και αντεπιτέθηκε για ν διώξει τις ύαινες. Ήταν τόση η ορμή της που «έσπασε» αρκετά δέντρα γύρω από το σημείο. 

Μόλις οι ύαινες απομακρύνθηκαν στράφηκε στο μικρό που είχε χάσει την ουρά του στην επίθεση αλλά τουλάχιστον ήταν ζωντανό. 

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια εμβρόντητων τουριστών που περιηγείτο στην Μποτσουάνα. 
«Ακούσαμε την κραυγή ενός ελέφαντα και είδαμε δύο μεγάλους θηλυκούς ελέφαντες και δύο μικρά. Τουλάχιστον δεκαοκτώ ύαινες επιτέθηκαν στο ένα μικρό», είπε ένας από τους τουρίστες. 

Δείτε τις φωτογραφίες 











«Διαδικαστικό» το θέμα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Θα επανακατατεθεί η ρύθμιση στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να επανακατατεθούν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Την διαβεβαίωση ότι οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν, έδωσε χθες και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος απέσυρε το άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που τις περιλάμβανε.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την τρόικα ώστε να υπάρξει θετική γνωμάτευση, ενώ τόνιζαν ότι δεν υπήρξαν αντιρρήσεις εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, αναμένεται τις επόμενες ημέρες υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται τις διαδικασίες της εφαρμογής της διάταξης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου, θα καταβάλλονται ταυτόχρονα μέσω τραπεζικού συστήματος ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί και φόρος μισθωτών υπηρεσιών. 

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην υλοποίηση του μέτρου και σχετίζονται με την διαχείριση των νέων κωδικών από τις τράπεζες.
Πηγή ενημέρρωσης:http://www.newsbeast.gr

Κατηγορώ ΣΥΡΙΖΑ για τα 5 δισ. σε εξοπλιστικά

Με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με αφορμή προσφάτου δημοσιεύματος ότι το Υπουργείο Άμυνας προωθεί την αγορά έξι φρεγατών κόστους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θέτει το ζήτημα της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στην "χρεοκοπημένη Ελλάδα".
Ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί παράλογο φαινόμενο μια σχεδόν χρεωκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα να ξοδεύει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς.
"Γιατί δεν παγώνετε την προμήθεια των δύο γερμανικών υποβρυχίων που απομένουν, για να γλιτώσουμε από τις δημόσιες δαπάνες 1 δισεκατομμύριο; Ξέρω ότι υπάρχουν συμβάσεις, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν και μίζες".
"Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα. Αυτή είναι η πολιτική σας;'
"Κάνατε κάποια αγωγή για να πάρετε λεφτά; Χρησιμοποιήσατε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για να παγώσετε τα δύο γερμανικά υποβρύχια να γλιτώσουμε το 1 δισεκατομμύριο;
"Χρησιμοποιήσατε αυτήν την καταδίκη για να επαναδιαπραγματευτείτε την πανάκριβη τιμή που είχε μέσα και τις μίζες; Στείλατε κανέναν φυλακή; Κάνατε καμία δήλωση ότι αργοπορεί η ελληνική δικαιοσύνη;" διερωτάται χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος την, με γερμανική δικαστική βούλα, αποδεδειγμένη τακτική της εταιρίας Ferrostaal να "λαδώνει" αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα καθώς και το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία αλλά και την καταδίκη δυο αξιωματούχων της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, τοποθετήθηκε ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ, η υπόθεση των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων είναι μια αμαρτωλή υπόθεση. Αγοράστηκαν πανάκριβα και η αγορά τους στην Ελλάδα συνδέεται με μίζες. Στη Γερμανία για αυτήν την αγορά η FERROSTAAL, που τα πούλησε στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 140 εκατομμυρίων ευρώ και δύο Γερμανοί αξιωματούχοι πήγαν φυλακή.
Στην Ελλάδα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στη FERROSTAAL, ούτε καν έχετε ζητήσει ένα ευρώ. Κανείς ακόμα δεν έχει κάτσει στο εδώλιο, Πόσο μάλλον να πάει φυλακή και επιπλέον προχωράτε κανονικά στην προμήθεια των αμαρτωλών υποβρυχίων".
"Να παγώσει η προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων"
"Κύριε Σπηλιόπουλε, έχουν δώσει οι Κυβερνήσεις σας μέχρι τώρα 2 δισεκατομμύρια και έχετε να δώσετε ακόμη άλλο 1 δισεκατομμύριο. Σας ερωτώ: Γιατί δεν παγώνετε την προμήθεια των δύο γερμανικών υποβρυχίων που απομένουν, για να γλιτώσουμε από τις δημόσιες δαπάνες 1 δισεκατομμύριο; Ξέρω ότι υπάρχουν συμβάσεις, αλλά ξέρετε ότι υπάρχουν και μίζες. Γιατί, λοιπόν, δεν αξιοποιείτε την αποκάλυψη των μιζών και την απόφαση του Γερμανικού Δικαστηρίου για να παγώσετε αυτή την προμήθεια και να γλιτώσει το δημόσιο δαπάνες 1 δισεκατομμυρίου ευρώ;".
Και συνεχίζει, αναφερόμενος στο θέμα των φρεγατών. "Έξι γαλλικές φρεγάτες θα κοστίσουν 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ, κύριε Πρόεδρε. Τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις φρεγάτες; Διαβάζω στον διεθνή Τύπο ότι, όπως οι Γερμανοί απαιτούν το μερτικό τους, το απαιτούν και οι Γάλλοι. Υπάρχει πίεση; Έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις; Έχει παγώσει αυτή η προμήθεια, ναι ή όχι; Διότι, ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο, που είναι ο μάστορας της γενικότητας, άλλες φορές λέει «ναι, έχουν παγώσει» και άλλες φορές το αφήνει ανοιχτό.
Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδια, ο κ. Αβραμόπουλος πριν από λίγες εβδομάδες τα είπε μπερδεμένα και διαβάζω ότι έχει προγραμματιστεί και ένα ταξίδι στη Γαλλία με αντικείμενο τις φρεγάτες. Πείτε μας, λοιπόν: Έχετε καταθέσει ως Κυβέρνηση τώρα ή παλιότερα στη διάρκεια του μνημονίου πρόταση στην τρόικα, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, κάποια εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία βγάζουν της Παναγιάς τα μάτια οι βιομηχανίες τους με μίζες, να παγώσουν, να ακυρωθούν; Εάν ναι, εάν το διεκδικήσατε, τι σας απάντησαν; Εάν όχι, με ποια καρδιά, με ποιο κουράγιο, με ποια λογική κόβετε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και δεν τολμάτε να κόψετε αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα;
Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, με δύο στοιχεία, με δύο αριθμούς, από το Ινστιτούτο της Στοκχόλμης που ασχολείται με την ειρήνη και με τους εξοπλισμούς. Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα. Αυτή είναι η πολιτική σας;"
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος ο οποίος αρκέστηκε να επικαλεστεί τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 30% σε όλα τα επιτελεία και την ταυτόχρονη αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι "υπήρξαν προβλήματα με τα εξοπλιστικά προγράμματα" και δήλωσε ότι "ουδεμία πίεση υπέστη η χώρα μας και πολύ περισσότερο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για συνέχιση εξοπλιστικών προγραμμάτων και αγορά νέων οπλικών συστημάτων".
Παράλληλα, ο Δ. Παπαδημούλης στην δευτερολογία του, στηλίτευσε την τακτική της κυβέρνησης να μην αξιοποιεί τα στοιχεία του γερμανικού δικαστηρίου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους παραλήπτες των μιζών που έδινε  η Ferrostaal και ζήτησε το πάγωμα των παραγγελιών υποβρυχίων και φρεγατών.
Πηγή ενημέρωσης: http://news247.gr

Όλα έτοιμα για το 31ο Ράλλυ Φθιώτιδας και το 4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου


Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο το 31ο Ράλλυ Φθιώτιδας και το 4ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 41 πληρώματα.

Για το 31o Rally Φθιώτιδας δήλωσαν συμμετοχή μόλις 26 πληρώματα και για το Rally Sprint Μπράλου 22 πληρώματα. Εξ αυτών τα 7 πληρώματα έχουν δηλώσει στους δύο αγώνες συμμετοχή.

Το 31ο Ράλλυ Φθιώτιδος & το 4ο Ράλλυ Σπρίντ Μπράλου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, υπό τη συνδιοργάνωση της Α.Λ.Α.Λαμίας, του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος και έχει κέντρο την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας. H «ΘΕΡΜΟΠΕΤΡΟΛ – ΧΑΤΖΗΤΣΟΠΑΝΗΣ» είναι ο Μεγάλος Χορηγός του –διπλού- αγώνα, με την «PΑZONEN-ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ» του Γ.Πάζη από τη Θεσσαλονίκη και τα "ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ YACCO - ΑΦΟΙ ΖΑΧΑΡΑΚΗ» να συμπαραστέκονται και σε αυτήν τη διοργάνωση της Α.Λ.Α.Λ.

Δείτε τις συμμετοχές των αγώνων ΕΔΩ.

Δείτε το ωράριο του 31ου Ράλλυ Φθιώτιδας ΕΔΩ.

Δείτε το ωράριο του 4ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου ΕΔΩ.
Λεπτομέρειες
Πηγή ενημέρωσης : http://www.lamiastar.gr

Συντάχθηκε
από τον Γιάννη Τσιάντη

Υποβολή παραιτήσεων των μελών του ΤΟ.ΣΥ.Ν. με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου



Το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας αποδέχθηκε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμφικλείας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) με σκοπό την διενέργεια εκλογών.
Η ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Λαμιώτης καθηγητής έπεσε από τον τρίτο όροφο

                                           Φωτογραφία αρχείου
Βουτιά στο κενό έκανε σήμερα το πρωϊ 47χρονος Λαμιώτης καθηγητής φυσικής αγωγής.

Έπεσε από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε στο κέντρο της Λαμίας.
Ο άτυχος καθηγητής ήταν πατέρας δύο παιδιών. Τα αίτια της πτώσης διερευνούνται από την αστυνομία.
 Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ατύχημα αφού στην βεράντα του διαμερίσματος βρέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούσε λίγο πριν την πτώση.

Το πρόγραμμα των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

Α1 ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (30η αγωνιστική, Σάββατο 31/3-17:00):
 Δίβρη-Προοδευτική Λάρυμνας 1-1
Εκκάρα-Ένωση 2010 0-3 ά.α.
 Μαλεσίνα 2008-Στυλίδα 1-2
 Αταλάντη-Λαμία 0-3
 Γλυφα-Τυμφρηστός 0-3 ά.α.
 Ολυμπιακός Λαμίας-Μαγνησιακός 3-0
 Ακαδημία/Ηρακλής-Οπούντιος Μαρτίνου 3-4
 Σπερχειάδα 2005-Ελατειακός 1-1
 Άρης Αγ. Κων/νου-Αχιλλέας Δομοκού. 1-1




Η βαθμολογία:

ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ 79ΑΣ ΛΑΜΙΑ 78ΜΑΡΤΙΝΟ 63ΣΤΥΛΙΔΑ 63ΕΝΩΣΗ 2010 63ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 55ΑΤΑΛΑΝΤΗ 44
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ 44
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 43
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 40
ΛΑΡΥΜΝΑ 40
ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ 39
ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ 36
ΔΙΒΡΗ 36
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005 25
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ 13
ΕΚΚΑΡΑ -
ΓΛΥΦΑ -

Η επόμενη αγωνιστική:

ΛΑΡΥΜΝΑ - ΕΝΩΣΗ 2010
ΣΤΥΛΙΔΑ - ΔΙΒΡΗ
ΛΑΜΙΑ - ΕΚΚΑΡΑ 3-0 α.α.
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ - ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ - ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΜΑΡΤΙΝΟ - ΓΛΥΦΑ 3-0 α.α.
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ
ΑΧΙΛ. ΔΟΜΟΚΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ/ΗΡΑΚΛΗΣ
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 2005 - ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
http://www.lamiastar.gr
Α΄ΒΟΙΩΤΙΑΣ (25η αγωνιστική, Σάββατο 31/3, 17:00):

Επαμεινώνδας Λεύκτρων-Κιθαιρώνας Καπαρελλίου
 Ελεώνας-Α.Ε.Ορχομενού
 Νέος ΠΑΟΚ Κυριακίου-Πήγασος Αγ.Άννας
 Πελοπίδας 2004-Πανγεωργικός,
Αμβρυσσέας Διστόμου-Παναλίαρτος
 Παρνασσός Αράχωβας-Αναγέννηση Σχηματαρίου
 Παμβαγιακός-Α.Ε.Δηλεσίου
 Πλαταιές-Ιωνικός Αστέρας 2005.

Α' ΦΩΚΙΔΑΣ (21η αγωνιστική, Σάββατο 31/3, 16:00): 

Ανδρόυτσος Γραβιάς-Ησαϊας Δεσφίνας
 Ολυμπιακός Κίρρας-Απόλλων Ευπαλίου
 Δωρικός Μαλαμάτων-Φωκίδα 2000
 Αμφισσαϊκός 2006-Α.Σ.Τ.Ε.
Αστέρας Ιτέας-Γλυφάδα.
Ρεπό ο Αετός Λιδωρικίου.

A΄Κατηγορία ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 1ος Όμιλος
Aγωνιστική 22η (τελευταία)
Ηράκλεια – Κηφισσός
Καινούριο – Μώλος
Κρίκελο – Τραγάνα
Λιβανάτες – Καλαπόδι
Κόμμα – Άγιος Σεραφείμ
Αμφίκλεια – Ζέλι

Δήμος Δελφών: Ξεκινά το ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε.Παρνασσού

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΣΧΟΟΑΠ) ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.
ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ο Δήμος Δελφών υλοποιώντας σταθερά το πρόγραμμά του ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης με τίτλο:  « ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ»,  που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2011. 
Η μελέτη αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό (Οριοθετήσεις οικισμών και προσδιορισμός χρήσεων Γής) στη Δημοτική ενότητα Παρνασσού. 
Το σχετικό συμφωνητικό με τον ανάδοχο μελετητή : « ENCON – Δ. ΜΠΑΜΠΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» υπεγράφη  στις 23.03.2012. 
Το ποσό του συμφωνητικού ανέρχεται στις 80.836 € χωρίς ΦΠΑ. 
Ο Χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 24 μήνες (έως τον Μάρτιο του 2014). 
Η μελέτη χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2001 – 2013 ( Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου), στο οποίο έχει ενταχθεί. 
Με την μελέτη αυτή θα οριοθετηθούν οι οικισμοί και οι επεκτάσεις των Πολυδρόσου – Επταλόφου – Λιλαίας και θα καθοριστούν οι χρήσεις γης σε όλη την έκταση της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
fousekis01«Ο Δήμος Δελφών όπως έχει προγραμματίσει προχωρά σταθερά και χωρίς παρεκκλίσεις στην ολοκλήρωση του χωροταξικού και του Πολεοδομικού σχεδιασμού και στις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δελφών.
Όσον αφορά το Χωροταξικό Σχεδιασμός σημειώνεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπογραφούν αντίστοιχα συμφωνητικά για την εκπόνηση αντιστοίχων μελετών στις Δημοτικές Ενότητες Ιτέας και Γαλαξειδίου του Δήμου Δελφών.
Επίσης σημειώνεται ότι τα Χωροταξικά σχέδια των Δημοτικών Ενοτήτων Άμφισσας και Καλλιέων βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη (είχαν ξεκινήσει από τους αντίστοιχους Καποδιστριακούς Δήμους) ενώ το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Δεσφίνας. Το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς είχε ανάδοχο μελετητή από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Γραβιάς και ήδη ο Δήμος Δελφών χρηματοδότησε το έργο με ίδιους πόρους και ξεκίνησε η εκπόνησή του, ενώ το χωροταξικό σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Δελφών δημοπρατείται εντός των επομένων μηνών με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός σχεδιασμός να έχει προχωρήσει στο μέγιστο δυνατό σημείο στο Δήμο Δελφών, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί έως το 2015»
Γραφείο Τύπου
Μάρτιος 2012.
  

Εκτός εποχής το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ και οι …. Ώρες της Γης


Τράπεζες και πολυεθνικές ανά την Ελλάδα πρωταγωνιστούν και φέτος, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα, σε πανηγύρια τύπου …«ώρα της Γης».  Η περσινή ανακοίνωση που έστειλε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ μοιάζει φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ:
Με αφορμή, λοιπόν, τη γιορτή(!) που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας (www.archipelago.gr) δηλώνει αποστροφή απέναντι:

  • Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη
     
  • Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας
     
  • Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουν ώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.

Σε αυτή τη χώρα, η οποία:
πρωτοστατεί στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς κανένα πλάνο εξορθολογισμού της κατανάλωσης, και ενώ η παγκόσμια τάση επικεντρώνεται στη μείωση της κατανάλωση ρεύματος 
αναλώνεται σε οικολογικά πανηγύρια τύπου «ώρα της γης», ανησυχώντας μην χάσουμε την πρωτιά από τις …Φιλιππίνες, αδιαφορώντας παράλληλα για την κατασπατάληση του ρεύματος
θεωρεί επίτευγμα να σβήσει τα φώτα Σάββατο βράδυ, όταν ούτως ή άλλως τα ενεργοβόρα κτίρια και βιομηχανίες δεν λειτουργούν,
ανοίγουμε τα μάτια μας – δεν είμαστε πιόνια

Απέναντι στις ανέξοδες οικολογίζουσες γιορτές η σιωπή μας είναι ένοχη και η άγνοιά μας επικίνδυνη, εάν θεωρούμε ότι έχουμε τελικά ευθύνη για την πραγματική διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα.

* Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…

Καυστική ανακοίνωση απο την πρόεδρο της Τιθορέας



Προς Δημοτικό Συμβούλιο Αμφίκλειας – Ελάτειας, με έδρα την Κάτω Τιθορέα.

Απευθυνόμενη προς όλους εσάς, τους εκλεγμένους, αρμόδιους και υπεύθυνους, οφείλω να σας κάνω γνωστό με αυτή την επιστολή, πως αδυνατώ να συνεργαστώ με την παρούσα Δημοτική αρχή, για τους παρακάτω λόγους.
  1. Καμία απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Τιθορέας από αρχής της θητεία μου μέχρι σήμερα, δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση.
  2. Σε καμία επιστολή-αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και των τοπικών φορέων, δεν έχω λάβει απάντηση.
  3. Δεν είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων με αποτέλεσμα, για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει στην κοινότητα, να απευθύνομαι στους αρμόδιους αντιδημάρχους και να με παραπέμπουν στον τοπικό αντιδήμαρχο. Αυτός με τη σειρά του να με παραπέμπει πάλι πίσω σε αυτούς ή στο Δήμαρχο και ο Δήμαρχος να με παραπέμπει στους παραπάνω αρμόδιους. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ.
  4. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, σε χώρους της κοινότητας, έχουν γίνει κάποια έργα (εργασίες στο Δημοτικό σχολείο, όπως βάψιμο, ηλεκτρολογικά, μπετά) για τα οποία ουδέποτε ενημερώθηκα και οι πληρωμές των οποίων εκκρεμούν.
  5. Εκκρεμούν οι πληρωμές εργατών, για εργασίες που έγιναν κατόπιν δικών μου αιτημάτων. Οι εργάτες προχώρησαν στις εργασίες κατόπιν συμφωνίας με τους αρμόδιους του Δήμου και τώρα απαιτούν να πληρωθούν από εμένα προσωπικά, κατόπιν υποδείξεως του Πολύμερου Γεώργιου. Συγκεκριμένα ζητούν να τους πληρώσω από το ποσό των 1000 ευρώ, της πάγιας προκαταβολής του οικονομικού έτους 2011. Από την στιγμή που δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις εδώ και ενάμιση χρόνο για τα παραπάνω, είμαι υποχρεωμένη απέναντι στους δημότες της Τιθορέας, να απευθυνθώ στους ιεραρχικά ανωτέρους σας, προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις.
Η Πρόεδρος
Της τοπικής Κοινότητας Τιθορέας
Ρόδη Φωτεινή

Ηµερίδα µε θέµα «Μέσα από τα µάτια των γυναικών»



mesa_apo_ta_matia_ton_gynaikon

Στα πλαίσια του προγράµµατος Ευαισθητοποίησης και Ενηµέρωσης σε Θέµατα Ψυχικής Υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία µε τους Συλλόγους Γυναικών Γαλαξειδίου, ∆ελφών, Επταλόφου, Πανόρµου, Σερνικακίου και Φωκίδας διοργανώνουν ηµερίδα µε θέµα «Μέσα από τα µάτια των γυναικών». 
Η ηµερίδα θα πραγµατοποιηθεί στο Πνευµατικό Κέντρο Άµφισσας το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, ώρα 18:15. Στόχος της ηµερίδας είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της γυναίκας µέσα στο χρόνο αλλά και να εκτιµηθεί η θέση και τα συναισθήµατά της στη σηµερινή πραγµατικότητα της οικονοµικής και κοινωνικής κρίσης. 
Την εκδήλωση θα πλαισιώνει η φωτογραφική έκθεση της Εικαστικής οµάδας TEMPLATE LIFE µε γενικό τίτλο “amarilis 20:1” που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο και την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευµατικού Κέντρου Άµφισσας. Η έκθεση παρουσιάζει υλικό - µαρτυρίες για τη γυναίκα του σήµερα, από 20 γυναίκες καλλιτέχνες και έναν άντρα, µέλη της οµάδας. Σκοπός της έκθεσης είναι ο φόρος τιµής στους αγώνες συνηθισµένων γυναικών που µε το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους γράφουν καθηµερινά ιστορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Τοποθεσία: Πνευµατικό Κέντρο (αίθουσα εκδηλώσεων), Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα, Άµφισσα
∆ιάρκεια: Σάββατο 31/3 & Κυριακή 1/4/2012
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 12:00-15:00 & 17:00 – 22:00 και Κυριακή 10:00 – 14:00
Ηµερίδα «Μέσα από τα Μάτια των Γυναικών», Σάββατο 31/3, ώρα: 18:15 – 20:30
Είσοδος: Ελεύθερη

Σας Περιµένουµε!

Δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά του Δημοτικού και νηπιαγωγείου Ελάτειας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτειας σας ενημερώνει ότι ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (παιδίατροι, ορθοπεδικοί και οφθαλμίατροι)  θα επισκεφθούν το σχολείο μας και θα παρέχουν δωρεάν εξέταση στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου στις 30, 31 Μαρτίου και την 1 Απριλίου.
Για την εξέταση είναι απαραίτητη η προσκόμιση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.
Η εξέταση των παιδιών θα γίνει με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012,  17:30 – 20:30, στ΄ τάξηΣάββατο 31 Μαρτίου 2012 ,09:00 -13:00, νηπιαγωγείο, α΄, β΄ τάξη  17:00 – 20:30 ,
γ΄, δ΄ τάξηΚυριακή 1 Απριλίου 2012,    09:00 – ….. ,
ε΄ τάξη και τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν τις προηγούμενες μέρες.
Παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας να τηρηθεί με συνέπεια το πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτειας.

Πηγή ενημέρωσης: http://e-tithorea.gr

Απέσυραν ξαφνικά τις ευεργετικές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η δικαιολογία της Κυβέρνησης; Όπως δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν ήταν… ώριμη η διαβούλευση και είναι σε εξέλιξη «ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».Μήπως όμως το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες;
Πρόκειται για το άρθρο 49 που όριζε πως φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα με προσωπική ιδιωτική εργασία εντάσσονται πλέον στον ν. 3869/2010 με αποτέλεσμα να διασφαλίζονται έναντι των τραπεζών, καθώς σε αυτά δεν επιτρέπεται να πτωχεύσουν. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται διοικητική ρύθμιση των χρεών τους σε μια ενέργεια που επιβλήθηκε, βάσει του αιτιολογικού του νέου σχεδίου νόμου, από τη διαπιστωμένη απροθυμία συνεργασίας των τραπεζών σε αυτό το σημείο.
Επίσης δινόταν η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών των οφειλετών πριν την κατάθεση της αίτησης για ρύθμιση.
Επιπλέον παρατεινόταν από τα 4 στα 5 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών, όμως όμως ο χρόνος άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης κι όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης. Με τον τρόπο αυτό υποστηριζόταν ότι τερματίζεται η μακρόχρονη διαδικασία αναμονής για τους οφειλέτες.
Ακόμη, δινόταν η δυνατότητα στο δικαστήριο να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά είκοσι έως τριάντα πέντε χρόνια.
Τέλος, το ποσό ανά ατομικό τραπεζικό λογαριασμό που δεν μπορεί να κατασχεθεί ανέβαινε πλέον στα 1.500 ευρώ ενώ σε κοινό λογαριασμό τα 2.000 ευρώ.
newsit

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- Λευκή μαγεία σε γαλανό φόντο!

Το νέο ωράριο λειτουργίας του ΧΚΠ από αύριο 26 Μαρτίου διαμορφώνεται από 08:00-15:00 (τελευταία κάθοδος τηλεκαμπίνας 16:00)!
Άλλη μια ιδανική για χιονοδρομία μέρα πέρασε εχθές με άφθονο χιόνι και ηλιοφάνεια. 
Η ποιότητα του χιονιού κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι αλλά και μετά που σούπιασε η κατάσταση των πιστών κάθε άλλο παρά άσχημη ήταν αφού χιονοδρομούσες με απόλυτη ασφάλεια!
Αυτό το σαββατοκύριακο  θα έχουμε εξίσου καλό καιρό πράγμα που αποτελεί πρόκληση για τους χιονοδρόμους αφού το βουνό εξακολουθεί (παρά του ότι μπαίνουμε πλέον στον Απρίλιο) να είναι γεμάτο χιόνι! 
Μην ξεχνάτε ότι τις καθημερινές το μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό έχει αναλογικά το φθηνότερο εισιτήριο στη χώρα με 15€, ενώ με τη χρήση Ski Bus (την πιο οικονομική, οικολογική και ξεκούραστη λύση) δίνει επιπλέον έκπτωση 20% δηλ. 12€ το εισιτήριο!!!
Σήμερα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια, μέτριους ΒΔ ανέμους και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 0οC έως +6οC
  
Θα λειτουργήσουν όπως κάθε καθημερινή
οι αναβατήρες:
 Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Ήρα (Νο7), baby1 & baby3.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Ερμής, Οδυσσέας, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος (Νο6) και Ήρα (Νο7).

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 30 ΜΑΡΤΙΟΥ2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:08:10
KΑΙΡΟΣ: ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ:50εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 13-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Ασθενής
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το χιόνι το πρωί παγωμένο
                          Το μεσημέρι σουπιάζει
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 200 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ:Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες
ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ: 2
Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
http://www.parnassos-ski.gr