Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε 6 άτομα - Έχουν βρεθεί τα 5

Σωστικά συνεργεία και ελικόπτερα έχουν σπεύσει στο βουνό Σορμπμεγκάισα, στη βόρεια Νορβηγία, ωστε να εντοπίσουν τον έκτο περιηγητή.
Νορβηγία — Ένας άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερις από τους έξι περιηγητές, πιθανότατα Γάλλους, που παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στη βόρεια Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
Η αστυνομία του Τρόμσε πάντως δεν έχει προς το παρόν καμία πληροφορία για την τύχη του έκτου περιηγητή.
"Περίπου στις 14:30 (15:30 ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε ότι μία αποστολή στην οποία έπαιρναν μέρος 12 άνθρωποι καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, έξι από αυτούς παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα και φαίνεται ότι πρόκειται για Γάλλους", δήλωσε ο αστυνομικός Τορ-Έιναρ Έιλερτσεν.
"Έχουμε στείλει σωστικά συνεργεία για να τους εντοπίσουν", πρόσθεσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων της αστυνομίας του Τρόμσε.
http://news.pathfinder.gr

Ένα εξαιρετικό Σ/Κ έλαβε τέλος. Πάμε… για το επόμενο!

                                             Παρνασσός Κελλάρια 19-3-2012 στις 11¨30
Κυριακή 18 ΜαρτίουΈνα εξαιρετικό σαββατοκύριακο με ανοιξιάτικο καιρό, ζέστη και άφθονο χιόνι έλαβε τέλος. Το ΧΚΠ λειτούργησε με όλους τους αναβατήρες του και πίστες (πλην της Περιφερειακής) και ενθουσίασε τους χιλιάδες φίλους που το επισκέφτηκαν με τις καλοπατημένες πίστες αλλά και τις ατέλειωτες πλαγιές με το απάτητο χιόνι!
 
Νέοι ορίζοντες στο ΧΚΠ άνοιξε η συνεργασία του με το Σύλλογο Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) και η από κοινού διεξαγωγή της κατάβασης της Βελίτσας σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου! Η εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους φίλους του χιονοδρομικού να γνωρίσουν το βουνό πέρα από τα όρια του ΧΚΠ και να εξερευνήσουν έναν άλλο μαγικό κόσμο πέρα από τα συνηθισμένα.  
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση The Great Boarder 2 που διεξήχθει το Σ/Κ στη Φτερόλακα! Είκοσι masters του snowboard, έδωσαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό στο καλύτερο Snowboard Show της χρονιάς με άλματα, τούμπες και πολλά άλλα κόλπα στο άφθονο χιόνι!
 
Τέλος μεγάλη επιτυχία είχε και η διεξαγωγή του Non Stop Ski το Σάββατο με τη 12ωρη συνεχή λειτουργία του ΧΚΠ (08:00-20:00). Πολλοί είναι η φίλοι που κάθισαν όλη τη μέρα στο βουνό για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ. Μάλιστα τώρα που το χιόνι, λόγω ζέστης, σουπιάζει το μεσημέρι δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες του ΧΚΠ να κάνουν ένα διάλλειμα για καφέ, ποτό ή και φαγητό στο σαλέ και να συνεχίσουν να χιονοδρομούν από τις 17:00 και μετά που το χιόνι αρχίζει πάλι να σφίγγει!
 
Για το επόμενο διήμερο προβλέπεται εξίσου καλός καιρός, γι’ αυτό μη χάσετε την ευκαιρία και ελάτε να διασκεδάσετε στο μεγαλύτερο ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο της χώρας με μόνο 15€ και με 12€ εφόσον κάνετε χρήση SkiBus!

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς ΒΔ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από +1οC έως +6οC.
 
Λειτούργησαν
όλοι 
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Πυθία (Νο14), Παν (Νο10), Ήρα (Νο7) 
baby1 & baby3 .
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος (Νο6), Πυθία (Νο14), Παν (Νο10) και Ήρα (Νο7.
Αύριο
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια με ασθενείς Β ανέμους και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από +1οC έως +7οC
  
Θα λειτουργήσουν (όπως κάθε καθημερινή)
οι αναβατήρες:
 Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Οδυσσέας, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Ήρα (Νο7), baby1 & baby3 .
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Τηλέμαχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος (Νο6), Πυθία (Νο14), Παν (Νο10) και Ήρα (Νο7.

Για περισσότερη φωτοενημέρωση  και σχόλια των ίδιων των επισκεπτών ΧΚΠ στο  forum snowclub

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=14093&st=540
 
Για περισσότερες πληροφορίες (καιρός, τιμές, κατάσταση πιστών, λειτουργία αναβατήρων) μπορείτε να επικοινωνείτε 24 ώρες/24ωρο στα τηλέφωνα: 2234022700, καθώς και στο 80011 00300 (κλήση δωρεάν)
http://www.parnassos-ski.gr

Αριθμός ψηφισάντων στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα

pasok

Σύμφωνα με το τοπικό blog της δημοσιογράφου Πένυς Τσακίρη ο συνολικός αριθμός ψήφων για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκαν ως εξής στη Φωκίδα:
Συνολικά ψήφισαν 977.
Αναλυτικά :
Λιδωρίκι 85
Άμφισσα  232
Γραβιά 94
Ευπάλιο 232
Ιτέα 203
Τολοφώνα 125

ΠΑΣΟΚ: 325 ψήφισαν σε Αμφίκλεια-Κάτω Τιθορέα-Ελάτεια




Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποτελεί τον… μοναδικό διεκδικητή της θέσης του νέου ηγέτη. Στην περιοχή μας οι κάλπες τοποθετήθηκαν στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, την Αμφίκλειας, την Κάτω Τιθορέα και την Ελάτεια. Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής:
Αμφίκλεια: ψήφισαν 103 – Βενιζέλος 100 – άκυρα 3
Κάτω Τιθορέα: Ψήφισαν 116 – Βενιζέλος 113 – άκυρα 3
Ελάτεια: ψήφισαν 106 – Βενιζέλος 67 – άκυρα 39
Πηγή: http://e-tithorea.gr

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 19-3-2012 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

                                           Χτίζοντας την εκκλησία στην Πλατεία.
                                           Φωτογραφία πριν το 1926.
                                         Πολύδροσος .
                                        Θέα από Αγία Ελεούσα

ΣΧΟΛΙΟ
Ας σχολιάσουμε με δυο λόγια τις χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ
σε σχέση με τους Σουβαλιώτες.
Έδρα της Αντιδημαρχίας των πρώην Δήμων Γραβιάς και Παρνασσού
είναι η Πολύδροσος.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι το θαύμα του, μετά την μεταφορά
του γυμνασίου στην Γραβιά, μετέφερε και την ΚΑΛΠΗ των εσωκομματικών
εκλογών. Από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε η προσέλευση των Σουβαλιωτών
κυρίως ήταν αθρόα, αριθμός μικρότερος από τα δάχτυλα των χεριών μας.
Μάθαμε ακόμη ότι αρκετοί από αυτούς που πήγαν, είχαν
την εντύπωση ότι ..........θα τους δώσουν δύο ευρώ, εκεί να δείτε τα ευτράπελα.
Κατά τα άλλα και εχθές η πλατεία της Σουβάλας ήταν γεμάτη
 και με τον ανοιξιάτικο ήλιο ήταν χάρμα οφθαλμών.
Γενικότερα δε είχαμε και τις ντροπιαστικές εικόνες από το ΟΑΚΑ
που απεικονίζουν την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
Ενας Σουβαλιώτης