Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μέσα στην Πόλη πήρε το χρυσό μετάλλιο



Ο Δημήτρης Χονδροκούκης
Μια τεράστια επιτυχία πέτυχε ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος, έχοντας κάνει δυο φορές ατομικό ρεκόρ με 2 μέτρα και 33 εκατοστά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι


Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2012 | 16:01


Μόνο άνοιξη δεν θυμίζει ο καιρός. Απο σήμερα μέχρι την Τρίτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι: κρύο, ισχυροί βοριάδες,χιόνια και καταιγίδες.




\


Πιο συγκεκριμένα:
Την Κυριακή  στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στη Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ

Τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα και θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθουν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών .

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ



Δευτέρα του Πάσχα: Μαθαίνουμε την ιστορία του χωριού Καστέλλια και φτιάχνουμε το παραμύθι του!

Ο Προοδευτικός Σύλλογος τα Καστέλλια σας προσκαλεί τη Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου 2012 στις 11 το πρωί, στο Δημοτικό Σχολείο. Ο Δημήτρης Χαλατσάς θα αφηγηθεί -σαν παραμύθι- την ιστορία των Καστελλίων. Ο Κώστας Στοφόρος μαζί με τα παιδιά και τη μαγική τράπουλα, θα φτιάξουν και θα ζωγραφίσουν το παραμύθι των Καστελλίων!

Το google χαρτογραφεί το βυθό της θάλασσας.



 

Το μεγαλείο της φύσης στην οθόνη του υπολογιστή σας

Μέχρι πρόσφατα οι κάμερες του google κατέγραφαν και την παραμικρή δραστηριότητα στους δρόμους των πόλεων ανά τον κόσμο. Πλέον όμως εστιάζουν και στα βάθη των ωκεανών. 

Η εταιρεία mountain view ανακοίνωσε τη φωτογραφική χαρτογράφηση του κοραλλιογενούς οικοσυστήματος της Αυστραλίας. Μέσω του google earth, θα μπορεί κανείς να θαυμάσει το μεγαλείο αυτό της φύσης που θα αποτυπωθεί σε περισσότερες από 50.000 λήψεις.

Βιντεοκάμερα θα τραβήξει φωτογραφίες σε είκοσι διαφορετικά σημεία καλύπτοντας έκταση 2.000 χιλιομέτρων, ενώ για τα πιο μεγάλα βάθη θα χρησιμοποιηθούν υποβρύχια ρομπότ. 

Η πρωτοβουλία αποβλέπει όχι μόνο στην περιήγηση μας στα βάθη των ωκεανών αλλά και στην ευαισθητοποίηση γύρω από τους κινδύνους από τις κλιματικές αλλαγές.

Χιονίζει στο Παρνασσό και στη Πολύδροσο

                                         ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 11-3-2012 στις 10¨20
                                         ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 11-3-2012 στις 10¨10

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 11-3-2012 στις 09¨00


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 09 :00
ΚΑΙΡΟΣ: χιόνι
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 10 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 8-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: χιονόπτωση
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 15 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες

Πηγή ενημέρωσης:  Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
http://www.parnassos-ski.gr/

Βρέθηκαν οι τρείς Σουηδοί τουρίστες



Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των σκιέρ

Βρέθηκαν τα ξημερώματα και είναι σε καλή κατάσταση

Σώοι και αβλαβείς βρέθηκαν οι τρεις σουηδοί σκιέρ που κάλεσαν σε βοήθεια χθες το απόγευμα, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, στα Γρεβενά. 

Οι σκιέρ εντοπίστηκαν τα ξημερώματα σε δύσβατη περιοχή του βουνού και ο δηγήθηκαν στα Γρεβενά. Και οι τρεις βρίκονται σε καλή κατάσταση.



<><><>

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 11-3-2012 στις 07¨40









Ο καιρός για Πολύδροσος, Ελλάδα Lat:38.63 Lon: 22.53 μέσο υψόμετρο: 502m. (Χάρτης) 
Τρέχουσες συνθήκες 
(Εκτιμώμενη Αναφορά)
Σχ.. Υγρασία: 87 %
Άνεμος: ΒΑ με 18 Km/h
Ορατότητα: 0
Πίεση: 1019.9 mb
Μαρ 11, 05:00 Τοπική ώρα
Πολύδροσος,GR
Θερμ:
4 oC
Χιονόνερο
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
11:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC95%ΒΑ με 17 km/h 
(3 Bf)
14:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC97%ΒΑ με 14 km/h 
(3 Bf)
17:00Χιονόνερο ή χιόνι2 oC97%ΒΒΑ με 12 km/h 
(3 Bf)
20:00Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι1 oC96%ΒΒΑ με 12 km/h 
(3 Bf)