Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αναδρομικά Βουλευτών

                                         

"Πόρτα" του Εφετείου στους βουλευτές που ήθελαν αναδρομικές αυξήσεις



 
 
 

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2012 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2012 | 18:29

Από τους 150 βουλευτές που διεκδικούσαν αναδρομικά μόνο οι 43 τελικά αποσύρθηκαν από τις σκανδαλώδεις απαιτήσεις τους.

Οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές έχασαν την «μάχη» στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο με μια πρώτη απόφασή του έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών, ενώ την ίδια στιγμή μόνο 43 βουλευτές παρατήθηκαν από την μισή και πλέον Βουλή που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.






Σπηλαοβάραθρο Πολυδρόσου




Νέος προπονητής στο Φωκικό


Ο Πέτρος Μίχος αναλαμβάνει τον Φωκικό

mixos.petros
O ΠΕΤΡΟΣ ΜΙΧΟΣ
Ο Πέτρος Μίχος είναι ο νέος προπονητής του Φωκικού και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τον οδηγήσει στη σωτηρία.


Η διοίκηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (08/03) την πρόσληψή του και έκανε γνωστό ότι γυμναστής και βοηθός παραμένει ο Κώστας Τερζής. Μάλιστα, ο Μίχος στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ υπογράμμισε ότι με τον ίδιο ο Φωκικός θα βγει από τον κίνδυνο.
«Συμφώνησα με τον Φωκικό για 2 λόγους», είπε και συνέχισε: «Πρώτον γιατί ο άνθρωπος που με πλησίασε, ο κ. Παπαδημητρίου μου μίλησε ξεκάθαρα και δεύτερον, γιατί ο Φωκικός, που παρακολουθούσα και από την Αθήνα που ήμουν, μου έβγαζε μια πολύ θετική αύρα. Θεωρώ ότι η παρουσία μου θα βοηθήσει τον Φωκικό να ξεφύγει από τον κίνδυνο και ελπίζω ταυτόχρονα να αποτελέσει και για μένα, ένα καλό βήμα στην καριέρα μου».
Ο πρόεδρος του Φωκικού, Σίμος Παπαδημητρίου θεωρεί ότι με τον Πέτρο Μίχο θα έρθει η σωτηρία.
Αρχικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σίμος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Είναι γνωστός για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον εμπιστευόμαστε, μάθαμε τα καλύτερα για τον ίδιο, ξέρουμε τον άνθρωπο Μίχο και ελπίζω να έχουμε έναν καλό δεύτερο γύρο και να μείνουμε στην κατηγορία. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία».
Ο Πέτρος Μίχος, είπε από την πλευρά του: «Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε μία κρίσιμη καμπή για την ομάδα. Αν δουλέψουμε, μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τον στόχο και να πετύχουμε το κάτι παραπάνω, που έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και εννοώ φιλάθλος, τοπική κοινωνια, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, τότε θα μείνουμε. Υπάρχει ένας γύρος. Αν και τα ματς είναι συνεχόμενα και θα υπάρχει κούραση, αισιοδοξώ ότι στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι».
Ο Πέτρος Μίχος γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1959 στο Αγρίνιο και είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε από τον Παναιτωλικό και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο από τα τέλη της δεκαετίας του '70 ως τις αρχές της δεκαετίας του '90. Υπήρξε 50 φορές διεθνής.
Μετά το τέλος της καριέρας του ο Πέτρος Μίχος εργάστηκε ως προπονητής σε πολλούς συλλόγους, κυρίως κατώτερων κατηγοριών, με αρκετές επιτυχίες. Ξεκίνησε το 1994 από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Παναιτωλικό και κατάφερε τη σεζόν 1996-97 να τον ανεβάσει στη Β΄ Εθνική. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε διάφορα σωματεία, όπως: Γ.Σ. Καλλιθέα, Παναιγιάλειος Γ.Σ., Αθηναϊκός Α.Σ., Νίκη Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, Αιολικός Μυτιλήνης, Ολυμπιακός Λιοσίων, Α.Ο. Αστέρας Μαγούλας και Π.Α.Ο. Ρουφ.
Τη σεζόν 2008-09 συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο του Π.Α.Ο. Ρουφ στη Γ΄ Εθνική. Με την ομάδα του Ρουφ ανανέωσε τη συνεργασία του για τη σεζόν 2009-10. Επίσης, έχει εργαστεί ως τηλεσχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων του Ολυμπιακού για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
ΠΗΓΗ: www.onsports.gr

Αγόριανη - φωτογραφια - αιώνια στιγμή


Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος “Αγόριανη, φωτογραφία, αιώνια στιγμή”

prosklisi
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Λαμιέων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος “Αγόριανη, φωτογραφία, αιώνια στιγμή”.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11).
Για το Λευκωμα Μιλούν:
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρούμελης, κα Ελένη Δανδουλάκη
Η Συγγραφέας – Επιμελήτρια το Λευκώματος, κα Χρυσοντίνα Παπαδάμ
Ο Δήμαρχος Λαμιέων
κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς
Πηγή ενημέρωσης: radioamfissa.gr

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Yuri Ovchinnikov


Στο εσωτερικό ενός παγωμένου ποταμού

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Yuri Ovchinnikov

Αυτές τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα δεν τις έχει τραβήξει ούτε κάποιο υποβρύχιο κάτω από την Αρκτική, ούτε κάποιος διαστημικός σταθμός σε άλλο πλανήτη. Η φύση πόζαρε για τον 55χρονο ερασιτέχνη φωτογράφο Yuri Ovchinnikov από τη Ρωσία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο ίδιος κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να απαθανατίσει τα πανέμορφα σχήματα που δημιουργεί ο πάγος κάτω από το ποτάμι Tianuksa στη Ρωσία. 

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τι υπάρχει κάτω από τον παγωμένο ποταμό στο ανατολικό Leningradskaya Oblast της Ρωσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για τα «κενά» που δημιουργούνται σε βάθος ενός μέτρου από την επιφάνεια του ποταμού, όταν το νερό παγώνει. Ο Yuri Ovchinnikov δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι ανακάλυψε εντελώς τυχαία αυτό το μέρος, όταν το πόδι του γιου του πάτησε σε μια τέτοια τρύπα. 

Τα σχήματα του πάγου και τα χρώματα κάτω από το ποτάμι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, το οποίο όμως δεν είναι αρκετά εύκολο να φωτογραφίσεις. Ο φωτογράφος δήλωσε ότι στην τρύπα χωρούσε μόνο το κεφάλι του και η κάμερα. Απολαύστε το αποτέλεσμα…












Πηγή ενημέρωσης: newsbeast.gr

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2012


Πέμπτη, Μάρτιος 08, 2012


Εθελοντές για το Μονοπάτι Παρνασσού



ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2012

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Οι εθελοντές που κι εφέτος θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την οργάνωση και διεξαγωγή του ορεινού αγώνα δρόμου ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ καλούνται να αποστείλουν τα παρακάτω στοιχεία μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site του Συλλόγου www.dionysosamfiklias.gr
ΕΠΩΝΥΜΟ , ΟΝΟΜΑ , ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Παρνασσός 9-3-2012 στις 10¨50


ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: 10:50
ΚΑΙΡΟΣ: συννεφιά
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ: σφικτό
ΧΙΟΝΙ: 10 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ: 8-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: νεφώσεις
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ: 230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: 10 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ: Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ: Απαραίτητες

Πηγή ενημέρωσης:              Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Κατάβαση χαράδρας Βελίτσας

















ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ!

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού προσφέρει τη χαρά στους λάτρεις του σκι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σκι εκτός πίστας με μαθήματα και συνοδεία από τους πλέον ειδικούς. Για πρώτη φορά επαγγελματίες Οδηγοί Βουνού θα διδάξουν οργανωμένα τις τεχνικές και τακτικές του σκι εκτός πίστας ελεύθερα (δηλ. εκτός οργανωμένης σχολής) σε όποιο χιονοδρόμο επιθυμεί. Ακόμα, θα διεξαχθεί οργανωμένη εκδρομή προς τη χαράδρα της Βελίτσας με την υποστήριξη του ΧΚΠ.
18 Μαρτίου-Κυριακή: πορεία προς τη χαράδρα της Βελίτσας.
Σύντομη περιγραφή: Οργάνωση ομάδας, γνωστοποίηση δρομολογίου, έλεγχος εξοπλισμού, εκτίμηση κινδύνων, οργάνωση έκτακτου σχεδίου, πορεία-κατάβαση.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης μιας μεγάλης πορείας καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται αναλόγως του καιρού και των συνθηκών χιονιού.
Η πορεία εξελίσσεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μακριά από τους θορύβους
του χιονοδρομικού με θέα στον Πατραϊκό και Ευβοϊκό κόλπο και τελειώνει με μια
μεγάλη κατάβαση προς τη μονή Δαδιού. Κατά τη διάρκεια της πορείας (αναλόγως της δυναμικότητας της ομάδας) μπορούν αν γίνουν αναβάσεις σε παρακείμενες κορφές (όπως Τσάρκος ή ακόμα και Λιάκουρα).
Η διάρκεια της διαδρομής αναμένεται να είναι 5 με 6 ώρες. Από το τέλος της διαδρομής, πούλμαν του ΧΚΠ θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες πίσω στο χιονοδρομικό. Ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος αναλόγως των συνθηκών. Όποιος δεν έχει δικό του εξοπλισμό θα μπορεί να νοικιάσει έναντι ειδικού αντιτίμου από την εταιρία «Κλαουδάτος».
Θα υπάρξει λίστα συμμετεχόντων.

Τυπικό πρόγραμμα

08.00-08.30 μάζεμα της ομάδας, γνωριμία με τους αρχηγούς
08.30-09.00 ενημέρωση, προετοιμασία, έλεγχος ARVA
09.00-14.00 (15.00) πορεία, κατάβαση
15.00-16.00 επιστροφή, αποχαιρετιστήριο ποτό
λήξη, αποφώνηση.

25 Μαρτίου-Κυριακή: επίδειξη εύρεσης θύματος με ARVA.

Σύντομη περιγραφή: Θεωρητική προσέγγιση, τακτικές προσδιορισμού ενός, δύο ή τριών θυμάτων, παιχνίδια, ασκήσεις.
Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση με προβολή διαφανειών στον τρόπο που δουλεύουν τα ARVA και στις τεχνικές και τακτικές εύρεσης θύματος χιονοστιβάδας. Κατόπιν θα ακολουθήσουν πρακτικές ασκήσεις-επίδειξη από
Οδηγούς Βουνού μέλη του ΣΕΟΒ για τις τακτικές που ακολουθούνται για την εύρεση ενός ή περισσοτέρων θυμάτων στο χιόνι. Αμέσως μετά θα διεξαχθεί παιχνίδι χρονομέτρησης για την εύρεση ενός ARVA, αλλά και δοκιμή για όποιον θέλει να δοκιμάσει την εμπειρία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα τηλέφωνα 22340 22700 (ΧΚΠ) και ΣΕΟΒ, 6976690816 κ. Μπελογιάννης.

Πηγή ενημέρωσης: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 9-3-2012 στις 08¨00







ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 9-3-2012 στις 08¨00
Βροχερός καιρός και σήμερα
Απο το freemeteo
12-ωρη πρόγνωση για Πολύδροσος, GRαύριο   7-ημέρες
Τοπική ώραΚαιρόςΘερμ
°C
Σχ. Υγρ
%
Άνεμος
km/h
11:00Πιθανή βροχή11 oC81%ΑΒΑ με 8 km/h 
(2 Bf)
14:00Ασθενής βροχή13 oC78%ΒΑ με 12 km/h 
(3 Bf)
17:00Πιθανή βροχή12 oC84%ΒΑ με 14 km/h 
(3 Bf)
20:00Πιθανή βροχή9 oC94%ΒΑ με 13 km/h 
(3 Bf)