Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΦΘΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

Hμέρα ,Δώρο Θεού, με ήλιο-άφθονο φρέσκο χιόνι-μηδενικές ουρές!
Μην χάσετε την 04.03.2012 στη Φτερόλακα
το free ride contest  καθώς και το μάθημα από ΣΕΟΒ για σκί εκτός πίστας


Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πολύ καλή μέρα σήμερα σε αντίθεση με χθες. Ιδανικές συνθήκες με λιακάδα, ελαφρύ βοριαδάκι και άφθονο φρέσκο χιόνι στις πίστες.
Όσοι είχαν την ιδέα να ανεβούν σήμερα στο βουνό βγήκαν κερδισμένοι από την εξαιρετική ποιότητα χιονιού, τις καλοπατημένες πίστες και το απίστευτο τερέν με το απάτητο χιόνι! Επιπλέον το ΧΚΠ για περισσότερη απόλαυση έδωσε και μίση ώρα παράταση στη λειτουργία των αναβατήρων!
Για αύριο προβλέπεται επίσης πολύ καλός καιρός και μην ξεχνάτε την καθιερωμένη πια διεξαγωγή non stop ski με 12ωρη συνεχή λειτουργία του ΧΚΠ από τις 08:00 έως τις 20:00!

ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΒΑ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -7C έως +1οC.

Λειτούργησαν

οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος (Νο6) και Ήρα (Νο7).
Και οι πίστες: : Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Ερμής, Ηνίοχος (Νο6) και  Ήρα (Νο7).

Αύριο

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ΒΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -2οC έως +5οC

Θα λειτουργήσουν
Όλοι οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Αίολος, Τηλέμαχος, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Ηνίοχος (Νο6), Παν (Νο10), Πυθία (Νο14), Ήρα (Νο7) και baby 1&3.
Και οι πίστες: Αφροδίτη, Περικλής, Ηρακλής, Αίολος, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Οδυσσέας, Ερμής, Δίας, Σαχάρα, Ηνίοχος (Νο6), Παν (Νο10), Πυθία (Νο14) και Ήρα (Νο7).

Πηγή ενημέρωσης Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 2-3-2012 Στις 14¨10
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σάββατο non stop ski με 12ωρη συνεχή λειτουργία του ΧΚΠ από τις 08:00 έως τις 20:00!

Free ride contest την Κυριακή 4/3 στη Φτερόλακα
Για 3η συνεχή χρονιά το καταφύγιο Μ. Δέφνερ σε συνεργασία με το ΧΚΠ διοργανώνει το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Free ride contest, την Κυριακή 4 Μαρτίου στη Φτερόλακα. Για περισσότερες πληροφορίες, Παπαδακάκης Κωστής, τηλ.: 6936861064.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ!
Το ΧΚΠ σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού προσφέρει τη χαρά στους λάτρεις του σκι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο σκι εκτός πίστας με μαθήματα και συνοδεία από τους πλέον ειδικούς.

Αναλυτικά:
4 Μαρτίου-Κυριακή: μαθήματα σκι εκτός πίστας.
18 Μαρτίου-Κυριακή: πορεία προς τη χαράδρα της Βελίτσας.
25 Μαρτίου-Κυριακή: επίδειξη εύρεσης θύματος με ARVA.

Liberation: Άρθρο για την Ελλάδα

Liberation:”Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου,πάντα σηκώνεται”! Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

MITL.jpgΌχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά,  ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά.
Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη. Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του “τρελού χρήματος”. Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα “Δεν πληρώνω” και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Κελλάρια 1950
          Σαλέ Ηρακλή
Φτερόλακα
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ         2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                             08:20
ΚΑΙΡΟΣ                                                     Ηλιοφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                         Σφικτό
ΧΙΟΝΙ                                                          10 εκατ. νέο χιόνι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ                1-3-2012
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                 Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                    
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ       230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                          7 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                     Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                                Απαραίτητες
Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 2-3-2012 στις 08¨00
΄Ηλιος με δόντια σήμερα