Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό πριν μια περίπου ώρα στην Αράχωβα. Δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στον δρόμο προς Λειβάδι στο  ύψος της δεξαμενής. Ο οδηγός του ενός ο Σ. Μ. απο Αράχωβα πιθανότατα είναι νεκρός παρόλαυτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και γιαυτό δεν αναφέρω το όνομα. Ο δεύτερος οδηγός είναι εργαζόμενος σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αράχωβας.
Έφυγε" ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΡΔΗΣ ένας "καλός άνθρωπος". Ήταν ο άτυχος του τραγικού τροχαίου που συνέβη το απόγευμα στην Αράχωβα
ΠΗΓΗ: tsopanos.blogspot.com

Συγκέντρωση κατοίκων της Αμφίκλειας με την Δημοτική Αρχή            

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και με το παραπάνω οι κάτοικοι – δημότες της Δημοτικής Ενότητας Αμφίκλειας την Τετάρτη 29.02.2012 και κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του τοπικού ΠΠΚ, διψασμένοι για ενημέρωση αλλά και με αγωνία για τα Δημοτικά δρώμενα ή μη δρώμενα, στην διοικούσα παράταξη του ενιαίου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Στην πολύωρη συνέλευση προήδρευσε διαδικαστικά ο πρώην Δήμαρχος Αμφίκλειας κ. Στρογγυλάκος και τοποθετήθηκαν εκτός του Δημάρχου και Δημοτικοί – Τοπικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού, διαφωνούντες και μη. Μίλησαν και κατέθεσαν την εμπειρία τους πρώην τοπικοί αυτοδιοικητικοί αλλά και αρκετοί Δημότες με κύριο στόχο την ενότητα της πλειοψηφούσας – διοικούσας παράταξης, ώστε με κοινή συνισταμένη να περπατήσουν τουλάχιστον κεφαλαιώδη  Δημοτικά θέματα, τα οποία απειλούν  με κατάρρευση ένα ακόμα σαθρό Καλλικρατικό κατασκεύασμα. Εάν λειτούργησε θετικά η χθεσινή συγκέντρωση θα φανεί στην πράξη πολύ γρήγορα.

Δ. Καλπύρης

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

    ΥΓ: Μία διάχυτη αίσθηση πάντως είναι οτι: (Α) τα Ελληνικά Καλλικρατικά αυτοδιοικητικά καράβια έχουν από την αρχή σοβαρά κατασκευαστικά λάθη, γέρνουν πολύ και μπάζουν και (Β) τα ελατωματικά αυτά καράβια πλέουν στο δύσκολο πέλαγος της Ελληνικής φτώχιας και το πρόβλημα γιγαντώνεται διότι ως γνωστόν “η φτώχια φέρνει γκρίνια”. Πρέπει λοιπόν οι καπετάνιοι και τα πληρώματα των συγκεκριμένων σαπιοκάραβων, μια και βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις να τα κουμαντάρουν όσο γίνεται, ώστε τουλάχιστον να υπάρξουν οι λιγότερες ζημιές από το τσάκισμα στα βράχια προς τα οποία μοιραία κατευθύνονται.

ΔΙΚ

Πηγή ενημέρωσης  e-tithorea.gr

Μάρτης γδάρτης


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012
Καλό μήνα!
Ζόρικος μπήκε ο Μάρτης με ασθενή χιονόπτωση, ομίχλη και πολύ ισχυρούς ανέμους. Έτσι λόγω των ανέμων δεν λειτούργησε ο συνδετικός αναβατήρας Ερμής ενώ ο Ηρακλής λειτουργούσε σε χαμηλή ταχύτητα.
Με την πάροδο του χρόνου και αργά το μεσημέρι ο άνεμος έγινε θυελλώδης κι έτσι το ΧΚΠ αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία των αναβατήρων του στις 15:00 και την τηλεκαμπίνα στις 15:30.
Πάντως για το επόμενο 2ήμερο προβλέπονται ηλιοφάνεια που σε συνδιασμό με το πολύ φρέσκο χιόνι θα αποτελέσει κίνητρο στους φίλους χιονοδρόμους για να επισκεφτούν το ΧΚΠ.
Και μην ξεχνάτε το Σάββατο non stop ski με 12ωρη συνεχή λειτουργία του ΧΚΠ από τις 08:00 έως τις 20:00!

ΚΑΙΡΟΣ

Σήμερα είχαμε νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί ΒΑ και οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -9C έως -2οC.
Λειτούργησαν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ηνίοχος (Νο6) και  Ήρα (Νο7).
Και οι πίστες: : Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Ηνίοχος (Νο6) και  Ήρα (Νο7).

Αύριο
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα έχουμε ηλιοφάνεια Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι Β και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από -7οC έως +1οC
Πηγή ενημέρωσης Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κώστας Γκολέμης έφτιαξε ένα απίστευτο βίντεο από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Χρησιμοποιώντας μια Canon DMKII και μια 7D και ένα motion control system που στήθηκε κατά παραγγελίαν, ο Κώστας Γκολέμης στήθηκε σε διάφορες πανέμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας και φωτογράφισε με άψογο φως, πολλές φορές από το ξημέρωμα ως το σούρουπο, για πάνω από ένα χρόνο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό βίντεο, άγριας ομορφιάς, που αντάξιό του δύσκολα βλέπουμε ακόμη και στις καλύτερες διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ. Ο Κώστας είναι γνωστός graphic animator στην ελληνική τηλεόραση, αλλά αυτή του η δουλειά είναι ίσως η πιο απλή και την ίδια ώρα η πιο συγκινητική που έχουμε ποτέ δει. Σε μια περίοδο που το όνομα «Ελλάδα» έχει συνδεθεί με σχεδόν μόνο κακούς συνειρμούς, οι εικόνες αυτές θα άξιζε να κάνουν τον γύρο του Internet… 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=38kv5phyAOg

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ



ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ         1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ                             08:30
ΚΑΙΡΟΣ                                                     Συννεφιά
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ                          Μαλακό φρέσκο
ΧΙΟΝΙ                                                          40 εκατ. νέο χιόνι
ΕΝΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΥ                                 Μέτρια
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ                                    Περιορισμένη ορατότητα
ΜΕΣΟ ΥΨΟΣ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΙΣΤΩΝ       230 εκατ.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ                                          7 από τους 17 αναβατήρες
ΔΡΟΜΟΙ                                                     Ανοικτοί
ΑΛΥΣΙΔΕΣ                                                Απαραίτητες

Πηγή ενημέρωσης:     Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 στις 08¨00
Καλημέρα και καλό μήνα από την Πολύδροσο
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επισκέπτες του blog
που συνεχώς αυξάνονται.