Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΕΞ.ΕΛ-εγκτες κόντρες... και προς τα δεξιά

Μετά τις κεντροαριστερές αναταράξεις που (ευελπιστούν ότι) θα προκαλέσουν οι πρώην κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον Α. Λοβέρδο, ξέσπασαν οι πρώτες κόντρες στο χώρο της «λαϊκής δεξιάς» που, σ΄αυτή τη φάση, περιορίζονται στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Η υποβόσκουσα από τους πρώτους μετεκλογικούς μήνες κόντρα...

ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και στα δύο βασικά στελέχη των ΑΝΕΞ.ΕΛ, Κώστα Μαρκόπουλο και Χρήστο Ζώη, πήρε... ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η προοπτική της διάσπασης είναι πλέον ορατή, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος καθαιρέθηκε από το αξίωμα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας με απόφαση Καμμένου, ενώ με το ένα πόδι εκτός βρίσκεται και ο κ. Ζώης.

Και οι δύο, προς επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών, άσκησαν χθες το πρωί κριτική στον (πρώην;) πρόεδρό τους για τη στρατηγική που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα. Συγκεκρικένα: Για τις θέσεις που προβάλλει σχετικά με την επιλογή του δολαρίου έναντι του ευρώ, για την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και για το γεγονός ότι... όλα αυτά αποτελούν προσωπικές του απόψεις που περνούν ως «γραμμή» χωρίς να συζητώνται στα κομματικά όργανα.

Μετά τις ταραγμένες, χθεσινές, συνεδριάσεις των ΑΝΕΞ.ΕΛ. (το πρωί της διοικούσας επιτροπής με τη συμμετοχή των βουλευτών και το απόγευμα της κοινοβουλευτικής ομάδας) αποφασίσθηκε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη «για να ξεκαθαρισθούν τα πράγματα». Με νέο γραμματέα της Κ.Ο., τον Παναγιώτη Μελά, όμως καθώς ο κ. Καμμένος καθαίρεσε τον κ. Μαρκόπουλο επειδή αρνήθηκε να την συγκαλέσει.

Νέο κόμμα;

Οι πληροφορίες θέλουν τον αποπεμφθέντα πρόθυμο να ιδρύσει νέο «κεντροδεξιό αντιμνημονιακό» κόμμα, φιλοδοξώντας να προελκύσει δυσαρεστημένους βουλευτές τόσο από τους ΑΝΕΞ.ΕΛ. όσο και από τη ΝΔ.  Οι κακές γλώσσες ωστόσο τον θέλουν να λειτουργεί ως «ανάχωμα» προκειμένου «υπό όρους και προϋποθέσεις» να συνομιλήσει με το... αρχικό πρώην κόμμα του, δεδομένου ότι πριν την διαγραφή του από τη ΝΔ (σ.σ. τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με άλλους 20 βουλευτές που καταψήφισαν το Μνημόνιο 2) ανήκε στην ομάδα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον είχε στηρίξει στη μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή.

Ο κ. Ζώης, παρότι έχει προβεί στην ίδια κριτική για τη στάση Καμμένου, εμφανίζεται «πιο ψύχραιμος» και, κατά τους συνομιλητές του, «δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις».

Και οι δύο φέρονται να εκτιμούν ότι το κόμμα τους θα είχε καλύτερη τύχη (στις εκλογές) και πιο «βαρύ» ρόλο στις εξελίξεις εάν στο τιμόνι βρισκόταν «αρχηγός χωρίς τις υπερβολές του κ. Καμμένου».

Οσο για τους υπόλοιπους βουλευτές, οι περισσότεροι έδειξαν να στηρίζουν χθες τον κ. Καμμένο, ωστόσο ουδείς μπορούσε να προδικάσει τι θα βγάλουν οι ζυμώσεις.

ΝΔ: Ψυχραιμία...

Στη ΝΔ παρακολουθούν με προσοχή (φυσικά...) τις εξελίξεις, καθώς δεν θεωρούν δεδομένο ότι μία διάσπαση των «Ανεξάρτητων» θα την οφελούσε. Αντιθέτως, φοβούνται ότι η ριζωμένη αντιμνημονιακή αντίληψη των οπαδών θα τους οδηγήσει «οπουδήποτε εκτός από τη ΝΔ», όπως λένε.

Για να μη πυροδοτήσουν δε, ανεξέλεγκτες εκρήξεις, τα στελέχη του κυβερνώντος (ή... πρώτου συγκυβερνώντος) κόμματος θα αποφύγουν δημόσιες συζητήσεις «και προκλήσεις». 

capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

8 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 30% ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΣΑΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ...
    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΑ ..ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ..ΚΡΥΨΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩΙ.
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΖΟΥΣ ΤΟΥΣ...
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    -ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΜ 13-14-15-16 Κ.Λ.Π ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ !
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ...ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ ! Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΗΚΕΤΕ!
    ΣΑΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ε Ρ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε....ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΟΓΚΟΚΟΛΑΡΙΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΩΝ
    ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΒΟΛΗ ΣΟΥ(ΠΟΙΑ ΒΟΛΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΑΣΕΣ ΟΛΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ..) ΦΟΒΙΣΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ!
    ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ..ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ?
    ΒΑΛΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΥΖΑ ΣΟΥ* ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ .ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!

    -ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ "ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ" ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    ΣΑΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΛ Η ΚΚΕ(ΜΠΑΑΑΑ..) ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

    -ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ-
    ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΥΣΑΥΓΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΟΙ ΜΟΥ. ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. ΚΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΠΟΥΛΑ.
    ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ...
    ΣΑΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΕΙΜΑΙ *ΕΛ* ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ
    ΚΑΙ ΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ!

    ΝΕΦΕΛΙΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή