Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πολικές θερμοκρασίες στην Αλβανία

                                             (Φωτογραφία αρχείου)

Κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας του χιονιού

Χιονοθύελλες και ισχυρές βροχοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Αλβανία, με μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας... να αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος είναι αδύνατη η κίνηση των οχημάτων ακόμη και στις εθνικές οδούς.

Στην περιοχή του Κούκες, το χιόνι έχει φτάσει τα 30 εκατοστά, ενώ σε ορισμένες αγροτικές περιοχές έχει «αγγίξει» τα 70 εκατοστά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε ορισμένους οικισμούς.

Σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στο λιμάνι του Δυρραχίου η κίνηση των εμπορικών πλοίων διεξάγεται κανονικά παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και την περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το εθνικό δίκτυο είναι ανοιχτό στην κυκλοφορία. Ισχυρές χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και στην πόλη Σκόδρα, στη βόρεια Αλβανία.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου