Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ»
(Ι. Μητροπολιτικός Ναός Θηβών, 16.12.2012)
 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή των Προπατόρων 16 Δεκεμβρίου 2012, η εκδήλωση «Βηθλεέμ ετοιμάζου» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού... ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Θηβών και το Δημοτικό Ωδείο Θηβών.
Μετά την προσφώνηση του προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Παπαγεωργίου, επηκολούθησε η εμπνευσμένη ομιλία του πανοσιολογιωτάτου π. Βασιλείου Αθανασοπούλου, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος ανέπτυξε με ευσύνοπτο και περιεκτικό τρόπο το βαθύτερο θεολογικό νόημα και την ουσία της εγγίζουσας μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.
Ακολούθησε το μουσικό κομμάτι της εκδηλώσεως. Η βυζαντινή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών, αποτελουμένη από ιεροψάλτες ιερών ναών της περιοχής των Θηβών αλλά και μαθητές της Βυζαντινής Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά, έψαλλε ύμνους των Χριστουγέννων  και του αγίου Δωδεκαημέρου. Τα συνοδευτικά κείμενα ανέγνωσε ο γνωστός ιατρός κ. Λουκάς Ανανίκας.
Στο δεύτερο μέρος του μουσικού τμήματος, η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών, αποτελούμενη από 25 περίπου παιδιά, υπό τη διεύθυνση της αξιότιμης Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Θηβών κ. Νίκης Πανταζάτου, απέδωσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στο τέλος τα γνωστά κάλαντα των Χριστουγέννων. Οι εξαίσιες παιδικές φωνές γέμισαν τον ιερό ναό, και κατενθουσίασαν το κοινό το οποίο παρατεταμένα χειροκρότησε όλα τα παιδιά της χορωδίας.
Στο τέλος κατέκλεισε την εκδήλωση ο π. Γεώργιος ευχαριστώντας τους συντελεστές της εκδήλωσης για την πολύ ωραία βραδιά, ενώ ο π. Βασίλειος Αθανασόπουλος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
Οι χορωδοί και το κοινό πέρασαν κατόπιν στο πνευματικό κέντρο του Ναού, όπου υπήρχε κέρασμα για όλους από τις κυρίες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών.


Τσαρουχάς Αντωνιος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου