Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Πριν δύο μέρες είδαμε και επισήμως δημοσιευμένο στο ΦΕΚ με αριθμό 240  τι ακριβώς υπογράψαμε, ώστε να κάνουμε ''ταξίδια''  και να τρέχουμε '' Μαραθώνιους'', σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό...

Η παράγραφος της εθνικής μας τραγωδίας την οποία υπέγραψαν φαρδιά πλατιά, λέει :
Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία τους εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης- συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης ''.
Και παράλληλα, μόλις χθες ο φιλάνθρωπος και ανθρωποκεντρικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, αφού υπέγραψε πολλάκις, με διαφορετικούς κάθε φορά ρόλους, την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, μας συγκίνησε όλους δηλώνοντας ότι έχουμε να κάνουμε με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους, με συνταξιούχους, με νέους και ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουν μια διέξοδο από την κρίση η οποία να λαμβάνει υπόψη τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική διάσταση, αλλά πρωτίστως την ανθρώπινη διάσταση.
Και σε μια κρίση αφοπλιστικής ειλικρίνειας μας είπε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους ο τόπος μας- και όχι μόνο- εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα, με πρόγραμμα, οργάνωση και στρατηγική. Είπε λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Ρώμη : η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τον εαυτό της από την άποψη αυτή για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ( ναι, είπε επιβάλλουμε) θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης (αυτό δε μας είχε πει και ο προκάτοχος του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ;),εάν δε θέλουμε να καταλυθεί η  ίδια η δημοκρατία. Και να αυτό είπε, ότι αλλάζουν την Ευρώπη ( όλοι βλέπουμε πως), για να επιβάλλουν ( ναι αυτό το ρήμα χρησιμοποίησε), θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης (αυτό είναι προφανώς το ζητούμενο), για να μην καταλυθεί η δημοκρατία ( ναι, όλα τα κάνουν για να προστατεύσουν τη δημοκρατία, αφού προφανώς αυτό είναι το πρόσχημα).
Και μετά από αυτά αναρωτιόμαστε : τι ακριβώς είναι όσοι δηλώνουν τα παραπάνω. Και για όποιον μπει στον πειρασμό να το σκεφτεί : o χαρακτηρισμός σωτήρες αποκλείεται.

http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου