Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Πέμπτη



Η καλοκαιρία των Χριστουγέννων συνεχίζεται και σήμερα, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να διατηρούνται. Από την Πέμπτη, όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και πτώση του υδραργύρου. ...


Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ειδικότερα, για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τη νύχτα και το πρωί.

Η θερμοκρασία, σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί από -5 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους στο Αιγαίο σε ισχυρούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Αναλυτικά

Αττική

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά περιόδους νότιοι, σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί και κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί και κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί και κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και το πρωί και κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Την Πέμπτη, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή, στα δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτίους - νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα πέσει, κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στα ανατολικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου