Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το "μαρτύριο" της παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας - Σήμερα απόφασίζει η κυβέρνηση

Άγνωστο ακόμα αν η προθεσμία θα παραταθεί για 5 ή 10 μέρες
- Το 20% των ιδιοκτητών ΙΧ δεν έχουν ακόμη παραλάβει τα σήματά τους
- Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας δε θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα
- Θα αφαιρούνται πινακίδες και άδεια για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη...



Σε μικρή παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013, που κανονικά λήγει τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση θα αφορά και όσους φορολογούμενους σκοπεύουν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Πάντως χιλιάδες είναι οι οδηγοί δεν έχουν πληρώσει ακόμη το ποσό που τους αναλογεί και γι’ αυτό το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει ολιγοήμερη παράταση.

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι πολίτες να πήγαιναν σε τράπεζες και εφορίες για το ειδικό σήμα την τελευταία στιγμή, φέτος όμως είναι διαφορετικά αφού λόγω κρίσης είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η ολιγοήμερη παράταση θεωρείται σχεδόν βέβαιη όπως άφησε να εννοηθεί ο Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα και θα είναι για πέντε ή 10 μέρες.

Όπως τόνισε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο κ. Θεοχάρης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της παράτασης, για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, όμως η παράταση θα είναι μόνο για λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα να είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου