Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε ομάδα, που διέπραττε κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από γεωτρήσεις του Δομοκού

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές...
ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από γεωτρήσεις, σε αγροτικές περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν χθες (14-12-2012) το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πουρναρίου του Δήμου Δομοκού, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 43 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πουρναρίου, την οικία των δύο συλληφθέντων, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (15) κιλά χάλκινων καλωδίων, αποτελούμενα από:

• Τεμάχια από μονόκλωνο καλώδιο,
• τεμάχια από σκληρό καλώδιο, τύπου ΝΙΜ
• τεμάχια πηνίου μετασχηματιστή,
• τεμάχια εύκαμπτου καλωδίου, τύπου ΝΙΑ
• βάσεις ηλεκτρολογικού πίνακα και
• ακροδέκτες από ασφάλειες.

Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους έως σήμερα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν εξειδικευμένα, στην κλοπή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (καλώδια, μετασχηματιστές κ.λ.π.), από γεωτρήσεις, σε διάφορες αγροτικές περιοχές του Δομοκού Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω χρονικό διάστημα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπραξαν τουλάχιστον επτά (7) διακεκριμένες κλοπές από γεωτρήσεις ιδιωτών, σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Δομοκού και στη συνέχεια αφαιρούσαν από τα καλώδια και τους μετασχηματιστές τον χαλκό, με σκοπό την πώλησή του, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Τα κατασχεθέντα καλώδια χαλκού, αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και θα τους αποδοθούν, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των εντοπισμό των συνεργών των δύο συλληφθέντων.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου