Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στις Ελβετικές Αλπεις η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης


Γέφυρα για ρεκόρ κατασκευάστηκε στο Τίτλις. Οι αριθμοί της προκαλούν ίλιγγο!
Η ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα της Ευρώπης εγκαινιάστηκε στο Τίτλις, ένα βουνό των Άλπεων κοντά στο Ένγκελμπεργκ της κεντρικής Ελβετίας
...
Η γέφυρα, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 3.000 μέτρα, έχει πλάτος μόλις ένα μέτρο και μήκος 100 και το κενό από κάτω της φτάνει σε βάθος τα 500 μέτρα.
Κατασκευάστηκε για να τιμηθεί η 100ή επέτειος από την έναρξη της λειτουργίας του τελεφερίκ Ένγκελμπεργκ-Γκέρσνιαλπ και στοίχισε 1,3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
Βασικός στόχος των τοπικών αρχών ήταν να προσελκύσουν νέους τουρίστες στο Ένγκελμπεργκ, το τελεφερίκ του οποίου συνδέει τη νότια πλευρά του χιονοδρομικού σταθμού με το αναβατόριο χιονοδρόμων Άις Φλάιερ.
Η γέφυρα βρίσκεται σε υψόμετρο 3.041 μέτρων. Οι αρμόδιοι πάντως προειδοποιούν ότι οι τολμηροί που θα αποφασίσουν να την διασχίσουν γέφυρα θα πρέπει να έχουν νεύρα εξίσου γερά με τα καλώδιά της
news247

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ(ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΙΑ Τ0 1991.ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ 1-2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΤΩΝ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΤΟ ΕΝΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΓΚΕΛΜΠΕΡΓΚ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ-ΟΔΟΝΤΩΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,5 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ. ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοσμογυρισμένος!!!Μπραβο αγόρι μου!!
    Τωωωωρα..τα κεφαλια μέσα.
    Μόνο απο φωτογραφίες και απο το ίντερνετ θα τα βλέπουμε πλέον!

    ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή