Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Αθωράκιστη» η Περιφέρεια σε ενδεχόμενο κακοκαιρίας


Αδιανόητη, απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτήρισαν την παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων των Περιφερειών, τα μέλη της Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε την Τετάρτη στη Λαμία, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών.
Η παύση πληρωμών, για έναν ολόκληρο χρόνο...
έργων που έχουν κατασκευαστεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά κι εργασιών που αφορούσαν σε εκχιονισμούς και αντιπλημμυρικά έργα, δημιουργούν ένα αναξιόπιστο προηγούμενο για εργολήπτες που πλέον αρνούνται να συμμετέχουν στην εκτέλεση εργασιών, αν δεν πληρωθούν τα ποσά που δικαιούνται.
Οι εργαζόμενοι στα έργα δεν έχουν πληρωθεί, ενώ πολλοί μικροκατασκευαστές έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις χρημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων που προορίζονται για άλλους σκοπούς.
Η Οικονομική Επιτροπή καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που «χρησιμοποιούν» την συγκυρία, αυθαιρετούν και διαθέτουν τις πιστώσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπου νομίζουν, χωρίς να δίνουν καμιά εξήγηση, σε κανέναν.
Γι αυτό και απευθυνόμενη στην Ένωση Περιφερειών, ζητά την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν και συνοψίζονται στα εξής:
- Να μη χαθεί ούτε ένα € από τους ΚΑΠ
- Να καταργηθεί η διάταξη που αφαιρεί 50 εκ. € από τους ΚΑΠ των Περιφερειών
- Να καταργηθούν οι διατάξεις, που στο όνομα της «Οικονομικής Αυτοτέλειας» παραβιάζουν το Σύνταγμα και περιορίζουν την Αυτοδιοίκηση.
- Αν το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ειλικρινές, τότε ο στόχος θα πρέπει να είναι η αύξηση των επενδύσεων από τις Περιφέρειες και όχι οι περικοπές.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου