Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλη Κυριακάκη στη σύσκεψη για Ιαματικά στα Καμμένα Βούρλα‏


Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου ο Βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης παρευρέθη στην σύσκεψη ενημέρωσης σχετικά με τον διαγωνισμό παραχώρησης  δύο εκτάσεων  του Ε.Ο.Τ. ...
εντός της πόλης των Καμένων Βούρλων  από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Στην σύσκεψη συμμετείχε και η κα. Ελένη Μακρή- Θεοδώρου βουλευτής της ΝΔ.
Μετά την ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Τετριμίδα και τους συνεργάτες του όσον αφορά τις προσπάθειες επικοινωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ και τις προτάσεις του Δήμου για  τις συγκεκριμένες εκτάσεις ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κοινός τόπος των παρευρισκομένων ήταν ότι αφενός η τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής είναι μη αμφισβητήσιμη, αφετέρου τα ιαματικά νερά αποτελούν πλούτο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά και διασυνδεόμενα με την ανάπτυξη της μικρομεσαίας τοπικής οικονομίας.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Κυριακάκης εξέθεσε τον προβληματισμό του όσον αφορά τις στοχεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ στο ζήτημα των τουριστικών υποδομών και ιαματικών πηγών που προτίθεται να παραχωρήσει. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σύμφωνα με το ίδιο το πρόγραμμα δράσης που έχει δημοσιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ και στο οποίο περιγράφονται οι στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές για την αξιοποίηση  της τουριστικής περιουσίας του δημοσίου, στόχος είναι η υλοποίηση μεγάλης κλίμακας τουριστικών επενδύσεων, ικανών να προσελκύσουν tour operators που μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά την τουριστική ζήτηση  ενώ  μεταξύ των βασικών προαπαιτούμενων κριτηρίων αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων, είναι και η μη ύπαρξη ανταγωνισμού σε ακτίνα 80 χλμ. από τον τόπο της επένδυσης. \
Ο Βασίλης Κυριακάκης εκτίμησε ότι αν ισχύσουν τα παραπάνω  ανοίγει ο δρόμος της εκποίησης όλου του τόξου των ιαματικών πηγών και των συνοδών τουριστικών υποδομών και εκτάσεων σε μεγαλοεπενδυτές, αποκλείοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμα και από την ίδια τη χρήση του πόρου του ιαματικού νερού, στο όνομα του μη ανταγωνισμού. Επιπλέον με την παραπάνω εξέλιξη κινδυνεύει να  συνθλιβεί και όλο το δίκτυο της μικρομεσαίας τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας υπό το βάρος του ανταγωνισμού με μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.
Εξέφρασε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την μη εκποίηση της τουριστικής περιουσίας του Δημοσίου και των ιαματικών πηγών αλλά την αξιοποίηση της σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα τοπικά δίκτυα μικρών επιχειρήσεων  τουρισμού και τους κατοίκους των περιοχών  και διαχέοντας τα οφέλη σε όλη την τοπική κοινωνία, ενάντια στη λογική του «all inclusive» τουρισμού.
Στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αναδείξει το ζήτημα τόσο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου