Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ;


''Μπάρες'' : Γ' μέρος
(η νότια πλευρά τους)
Έντονη φημολογία ''περιφέρεται'' τις τελευταίες ημέρες στους πάσης φύσεως κύκλους της τοπικής κοινωνίας. :
Θα γίνει πεζόδρομος η Λ. Ηρώων πάνω από το μνημείο;”
Θα ανοίξει η διασταύρωση με την εθνική οδό;”
Το τί πληροφορούμαστε και το τί ισχυρίζονται διάφοροι, ειδικοί και μη, είναι άνευ προηγουμένου! Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει περίπτωση να είναι αληθής η πληροφορία περί ενεργειών των Δημοτικών οργάνων, για την πεζοδρόμηση του βορείου τμήματος της Λεωφόρου Ηρώων. Δηλαδή, από την Άστιγγος και μέχρι τις ''μπάρες'', να απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων! Φανταζόμαστε ότι στο υποθετικό σενάριο, θα ληφθεί μέριμνα για τα αυτοκίνητα των περιοίκων!... Αδιανόητο!
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για εκτεταμένη φημολογία, η οποία όμως, ανεξαρτήτως των αξιόπιστων παραγωγών της, στερείται ακόμη αποδείξεων. Για αυτό και πάλι επαναλαμβάνουμε, αδυνατούμε να την πιστέψουμε, πολλώ μάλλον να φανταστούμε τις....παρενέργειές της.
Βεβαίως, εξ όσων γνωρίζουμε, υπήρξε μιά προσπάθεια στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας κατά τον μήνα Ιούλιο, να απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων, σε κάθετο δρόμο της Λ. Ηρώων(πρώτος παράλληλος από την περιφερειακή οδό), ανεπιτυχώς όμως. Πρόκειται για την υπ. αριθ. 28/17-7-2012απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, όπου σε αυτά τα οποία ελήφθησαν υπ' όψιν από την εισηγήτρια κα Πρόεδρο, αναφέρεται και ως δεδομένο, η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ηρώων από το Γ.Π.Σ. Ιτέας!!!
Δεν το γνωρίζουμε το θέμα. Μη θέλωντας όμως να ανακυκλώσουμε την φημολογία, θα παρακαλούσαμε εάν υπάρχει επίσημη άποψη επί του θέματος, με χαρά μας θα την δημοσιεύαμε. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σοβαρό και ότι δεν αφορά μιά γειτονιά της Ιτέας μόνον. Μην λησμονούμε ότι η Λεωφόρος Ηρώων στο σχέδιο πόλεως Ιτέας του 1929, ήταν η είσοδος της πόλεως και ότι η διάνοιξή της και η ένωσή της με την περιφερειακή οδό, ήταν αντικείμενο χρόνιων διενέξεων μεταξύ του Δήμου (Ιτέας) και συγκεκριμένου ιδιοκτήτη γης. Αναμένοντας την υπεύθυνη πληροφόρηση για το θέμα. 
Ιτέα 2-11-2012

1 σχόλιο:

  1. Ενα κομμάτι γής, μεσολαβούσε ανάμεσα στον περιφερειακό και την πλατεία Ηρώων και ενώ υπήρχαν αποφάσεις για αναγκαστική απαλοτρίωση και την ένωση των δύο δρόμων, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με διάφορα τερτίπια και ασφαλιστικά μέτρα, δεν το επέτρεπε αυτό. Στο τέλος έχασε και άνοιξε ο δρόμος. Δυστυχώς, έγιναν οι Δημοτικές εκλογές και ο ιδιοκτήτης, για δικούς του λόγους και με δικούς του τρόπους, έχει εγκλωβίσει την πόλη ολόκληρη, για δύο πολύ ισχυρούς λόγους : 1/ Κατοικεί σε εκείνο ακριβώς το σημείο και 2/ Είναι η σημερινή αντιδήμαρχος Ιτέας, πρών αντινομάρχης και πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιτέας!!!!.... Τί να προσθέσωμεν άλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή