Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ.


Φιλοσοφική Συνάντηση στην Άμφισσα
(Θα επακολουθήσει συζήτηση για τα θέματα της ημερησίας διατάξεως
Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί διαφορετικά, αυτό το οποίο αναγγέλθηκε ότι θα λάβει χώρα στο προγραμματισθέν για την Παρασκευή Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, παρά μόνον σαν μία ανοιχτή Φιλοσοφική Συνάντηση, επαϊόντων και μη.
Δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί διαφορετικά ...από συνειδητούς κατοίκους αυτού του Δήμου, το αλλοπρόσαλλον και το (επιεικώς) υποβολιμιαίον του πράγματος, παρά μόνον ως μία αδιάφορη φιλοσοφική συνάντηση (υποχρέωση;) των αιρετών αυτού του Δήμου, με σκοπό να συζητήσουν, να σκεφθούν και να αποφασίσουν επί θεμάτων απασχολούντων την τοπική κοινωνία.
Δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη θέματα, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων προς τους ευκολόπιστους και πάντα υπέρ κάποιων ''αόκνως'' εργαζομένων για το καλόν των υπολοίπων και των κατοίκων βεβαίως.

Και εξηγούμεθα :
Συζητείται η υπόθεση του Λατομείου στην Πολύδροσο, ενώ είναι γνωστό ότι το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από 1 ½ χρόνο περίπου, είχε απορρίψει την έγκριση της Νομαρχίας (πριν από 2 χρόνια περίπου) για την άδεια λειτουργίας του εν λόγω Λατομείου. Συνεπώς η λύση είναι απλή : Προσφυγή κατά της αποφάσεως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Ασφαλιστικά μέτρα. Δεν απαιτείται νέα απόφαση του Δ.Σ. Έπρεπε ήδη να είχε κινηθεί από μόνος του ο Δήμος και όχι να το ξανασυζητά, κάτω από την πίεση των κατοίκων. Το ερώτημα είναι, τί θα έκανε ο Δήμος (οι υπηρεσίες του οποίου ήσαν σε γνώση των εξελίξεων), εάν δεν αντιδρούσαν οι κάτοικοι της Πολύδροσου;
Συζητείται η διαγραφή Δημοτικών Τελών της Δημοτικής Ενότητας Δελφών. Είναι δυνατόν σε έναν ενιαίο Δήμο, να συζητείται η διαγραφή Δημοτικών Τελών για ένα συγκεκριμένο Διαμέρισμα; Να μειωθούν έως και να διαγραφούν ισόποσα ΓΙΑ ΟΛΑ τα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι και επιθυμητόν και δίκαιον. Είναι δυνατόν όμως, το Δ.Σ. να μεροληπτεί για ένα μόνον; Και πώς είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί τούτο; Υπήρξε θεομηνία τοπική, ανεργία επίσης; Ή μήπως υπήρξε “προγαμιαίο” συμβόλαιο κατά την διαδικασία της εφαρμογής του ατυχούς ''Καλλικράτη'' του οποίου η ποινική ρήτρα ήλθεν ο καιρός να πληρωθεί; Καλά κάνουν οι Δελφοί και το ζητούν και μακάρι να το επιτύχουν. Όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα είναι ευχαριστημένοι πλέον με την απόφασή τους, να ''ρίξουν'', να κοροϊδέψουν και να μετακυλήσουν επάνω στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα, το ανάλογο οικονομικό βάρος των Δελφών; Θα ρωτήσει κανείς ''γιατί'';
Συζητείται η λήψη απόφασης για ''τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την βελτίωση της αστυνόμευσης της Δ.Κ. Ιτέας''.... Δηλαδή, θα βρεθούν μετά από διάλογο μέσα στο Δ.Σ. ποιές είναι οι καλύτερες ενέργειες, οι οποίες πρέπει να γίνουν, με σκοπό την βελτίωση της αστυνόμευσης στην Δημοτική Κοινότητα Ιτέας!... Τί να σχολιάσουμε εμείς και τί να προσθέσουμε! Φανταζόμαστε όμως ότι θα αναμένει με ανυπομονησία τις εγκεκριμένες από το Δ.Σ. ''απαραίτητες ενέργειες'' για το Α.Τ. της Ιτέας, σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Και τέλος, για τον λόγον του ότι, όταν η προχειρότητα συναντάται με την υστεροβουλία, εκτός του ότι το πράγμα γίνεται φαιδρόν, κινδυνεύει να γίνει και επικίνδυνο, μιας και θα ''συζητηθεί'' πρόταση για ονοματοδοσία του Δημοτικού Γηπέδου Ιτέας. Και τούτο γιατί, θα εμπλακούν ονόματα εκλιπόντων, με σκοπό να ''αφοπλίσουν'' την εναντίωση στην επιλογή, καθ' όσον κανείς δεν θα θελήσει να απαριθμήσει ελαττώματα και προτερήματα και να τα συγκρίνει, από εκλιπόντες πρώην κατοίκους Ιτέας. Και αυτό στην κοινή καθομιλουμένη λέγεται ''ποδοκύλημα''.
Είναι οδυνηρό ατόπημα να ζητείται γνωμοδότηση του Δ.Σ. για ονομασία Δημοσίου ακινήτου, χωρίς την δημιουργία πρωτίστως μιας Επιτροπής, η οποία θα συλλέξει στοιχεία, θα τα φιλτράρει, θα τεκμηριώσει το πόρισμά της και θα διασφαλίσει το ανεπηρρέαστον από φήμες και πιέσεις και κατόπιν θα το προσκομίσει για διαβούλευση και ετυμηγορία στο Δ.Σ. Και βεβαίως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει λόγος. Τόσον για την αναγνωρισημότητα του ακινήτου, όσον και για την απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικάντικες επικίνδυνες αστειότητες. Κι αλλοίμονο σε αυτόν ο οποίος θα θελήσει να καπηλευθεί μνήμες ανθρώπων για ίδιον όφελος.

Ιτέα 15-11-2012
http://karteria1.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ακριβής και άψογη η Καρτερία. Τώρα πλέον μπορούμε να παρακολουθούμε φιλοσοφικές συνευρέσεις αγωνιόντων για τα κοινά, αιρετών αρχόντων, με πεποίθεση για το καλύτερο και χωρίς εισιτήριο βεβαίως για το κοινό. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα απο την "Αντιγόνη" του Σοφοκλέους και εκτενείς αναφορές από το έργο "Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι". Να είμαστε όλοι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή