Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΚΑ

...Να απαιτήσουμε πλέον από τους συγχωριανούς μας να προσέλθουν στην ήδη, από  ημερών, προγραμματισθείσα Κοινή Ανοιχτή Συνέλευση των Συλλόγων μας στην ταβέρνα ΄΄ΚΩΤΣΟΥΛΑΣ΄΄ όπου το μείζον αυτό πρόβλημα που ανέκυψε αφού θα αποτελέσει το κύριο και πρώτο θέμα της συζήτησής μας......




33 σχόλια:

  1. ΑΛΕΚΟ(ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ) ΑΛΕΚΑ(ΓΥΝΑΙΚΩΝ) ΔΗΜΗΤΡΗ(ΔΙΑΓΟΡΑΣ) ΒΑΓΓΕΛΗ(ΓΟΝΕΩΝ) ΓΙΑΝΝΗ(ΝΕΩΝ) ΣΤΑΘΗ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ)*
    ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ .ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
    ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ18/11...

    ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ*
    1.ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Κ.Κ.ΤΖΙΒΑΡΑΣ ΘΑΝΟΣ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    2 ΣΤΑΘΗ(ΠΡ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ)* ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ..ΧΤΕΣ) ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανακατέψετε τους πολιτικούς! Καήκατε! Για άναν απλό και μοναδικό λόγο: ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ! Μπορώ να το αποδείξω, ο καθένας μας μπορεί να το αποδείξει. Θα αρχίσουν να τρέχουν όταν δούν τον κόσμο ενωμένο απέναντί τους.
    Και μιά συμβουλή : Η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ανεξαρτήτως του εάν είναι κομματική επιλογή διορισμένη) υποκαθιστά την Δημόσια Διοίκηση, το Κράτος. Και οι αποφάσεις της έχουν βαρύτητα Υπουργικής απόφασης. Και οι Υπουργικές αποφάσεις αντιμετωπίζονται μόνον με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας. Και εκεί υπάρχουν προθεσμίες. Ρωτήστε δικηγόρο
    Φίλος της λατρεμένης Πολυδρόσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκουρογιάννης Γιώργος7 Νοεμβρίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

    Επειδή "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον", θα πρότεινα όλοι οι φορείς (αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί πρόεδροι) να φέρουν ό,τι γνωρίζουν για το θέμα του λατομείου στη μεθαυριανή συγκέντρωση, ώστε να γίνει ένας ήρεμος και εποικοδομητικός διάλογος. Εγώ λόγω δουλειάς δε θα μπορέσω να παρευρεθώ, αλλά προτείνω τη συλλογή υπογραφών τόσο των κατοίκων, όσο και των φίλων του χωριού ενάντια στη λειτουργία του λατομείου, για να τις καταθέσουμε μαζί με τις ενστάσεις που έχουμε. Να καταλάβει λοιπόν ο κύριος Δρακόπουλος και όποιος άλλος θελήσει να επέμβει στο περιβάλλον, ότι θα μας βρει απέναντί τους!!
    Υ.Γ.: Όλοι έχουμε ονοματεπώνυμο...ας μην κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας. Πολύ θα 'θελα να μάθω πώς αποδεικνύει ο-η ανώνυμος-η το ότι οι πολιτικοί (και μάλιστα ποιοι πολιτικοί) γνώριζαν για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο ανώνυμος 12:46
      Πληροφορώ τον άγνωστο σε εμένα κύριο Σκουρογιάννη, ότι εντός των επομένων ωρών, το polydrososparnassou.blogspot.gr θα πάρει στο e-mail του, την πρώτη απόδειξη ότι οι "αρμόδιοι" το γνώριζαν και ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ για την λειτουργεία του συγκεκριμένου Λατομείου, ήδη από τον Ιούλιο 2012. Και εάν τον ενδιαφέρει να μάθει, μπορεί να ρωτήσει ποιός είναι ο φυσικός προϊστάμενος της "σύμφωνης" με το λατομείο Υπηρεσίας. Θα εκπλαγεί! Και υπάρχουν και άλλες αποδείξεις.
      Και όπως είπα, μην ανακατέψετε τους πολιτικούς. Θα σας πούν ψέμματα.
      Δέν είμαι απο την Πολύδροσσο. Την λατρεύω όμως και την παρακολουθώ μέσω του blog.

      Διαγραφή
    2. exo pathi tin plaka mou to blog exei ginei kalytero apo tou baksebani.filakia

      Διαγραφή
  4. Χαμός!!!Μπειτε και θα παθετε!!
    newsbeast.gr
    lamiafm1.gr
    tvkosmos.gr
    amfissapress.gr
    Σε ολο το διαδικτυο μου ειπαν γίνεται το ελα να δεις..
    Οχι μονο για το λατομιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο Σκουρογιάννη έχεις απόλυτο δίκιο. Ραντεβού στα γουναράδικα λοιπόν. Υγ: Και όντως θα συμφωνήσω έχουμε όλοι ονοματεπώνυμα και δεν είμαστε ανώνυμοι. 'Εφη θάνου(Κοντογιάννη για τους ντόπιους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ!!!!


    Τ Ο Τ Σ Ι Μ Π Ο Υ Ρ Ι-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΣ (ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΕ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ!
    ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ .ΜΙΛΑΜΕ .ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
    ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ .ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΣ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΡΟΛΑΚΑ
    ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    BLOG ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
    70 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ!!!!.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΝΩΣΤΑ SITE ΤΗΣ
    ΑΘΗΝΑΣ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΝΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ... Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MONO AYTO ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

      Διαγραφή
  10. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ (ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΕΣ) ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ
    ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΝΙΚ.Κ.ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ .ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ,ΟΤΙ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ... Κ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ <> ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΑΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ...
    Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας: υψόμετρο 1.000 μέτρα,αριθμός κατοίκων 700 (!!!)
    Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν (!!!!) και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.
    Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το δημοτικό γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων. Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο.

    Στις 12 Φεβρουαρίου 2009 στο ΤΕΙ Κοζάνης υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡ. ΤΣΟΥΚΑΛΑ και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. ΓΚΑΝΑΤΣΙΟ ΣΤΕΡΓΙΟ σύμβαση με την οποία ανατίθεται η σύνταξη μελέτης τηλεθέρμανσης για τον οικισμό της Ανάβρας.Αυτό θα επιτευχθεί με τρεις τρόπους:
    Α. Στην Κοινότητα Ανάβρας υπάρχει σημαντικό ζωικό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα εκτρέφονται πάνω από 5.000 βοοειδή, πάνω από 15.000 αιγοπρόβατα και 6.000 περίπου χοιρινά. Τα ζωικά απορρίμματα όλου αυτού του πληθυσμού, τα οποία σήμερα ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τα ρέματα, αποτελούν θαυμάσια πρώτη ύλη για τις ανάγκες θέρμανσης της κοινότητας. Θα αναπτυχθούν συστήματα επεξεργασίας και ξήρανσης για την κατάλληλη χρήση των ζωικών αυτών απορριμμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα της ρύπανσης που σήμερα υπάρχει.
    Β. Επίσης η Κοινότητα Ανάβρας διαθέτει δάση συνολικής έκτασης 61.000 στρ. Μέσω της μελέτης θα αναπτυχθεί σύστημα συλλογής, επεξεργασίας και καύσης υπολειμμάτων ξυλείας (wood pellets). Συγκεκριμένα θα συλλέγονται κλαδιά δένδρων, αλλά και όλα τα υπολείμματα ξύλου από τα δάση, θα επεξεργάζονται, θα μορφοποιούνται σε μπρικέτες και ακολούθως θα οδηγούνται στο σύστημα καύσης του συστήματος τηλεθέρμανσης. Με αυτή τη διαδικασία θα επιτυγχάνουμε τόσο τον καθαρισμό και την προστασία του δάσους από ενδεχόμενες πυρκαγιές, όσο και την εκμετάλλευση της σημαντικής ποσότητας βιομάζας που αυτό παρέχει για τις ανάγκες θέρμανσης του οικισμού.
    Γ. Τέλος θα αναπτυχθεί ένα ηλιοθερμικό σύστημα με την ανάπτυξη συστοιχίας κατάλληλων ηλιακών συλλεκτών, μέσω του οποίου θα γίνεται προθέρμανση του νερού το οποίο στη συνέχεια θα οδηγείται στο προαναφερόμενο σύστημα καύσης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται αξιοποίηση και της ηλιακής ενέργειας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε σημαντική αύξηση της απόδοσης του όλου συστήματος.
    Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος τηλεθέρμανσης επιδιώκεται:
    • Η χρήση όλων των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας που διαθέτει η περιοχή για τις ανάγκες θέρμανσής της κατά τους χειμερινούς μήνες
    • Η απεξέρτηση, ή η όσο το δυνατόν μικρότερη εξάρτηση της περιοχής από συμβατικά καύσιμα και κυρίως το πετρέλαιο
    • Η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων από τα συμβατικά συστήματα καύσης
    • Και το κυριότερο, η μείωση σε μεγάλο βαθμό των οικογενειακών δαπανών για τη θέρμανση, μιας και οι κάτοικοι της Ανάβρας θα πληρώνουν ένα συμβολικό ποσό γι’ αυτό, πολύ μικρότερο από αυτό που σήμερα δαπανούν. Υγ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ? Η' ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ... ΑΝΑΓΝΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΑΝΑΒΡΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΩΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Πεστά Σταθάρα.
      Που είσαι λοιπή νεολαία της Σουβάλας;Εμφανιστείτε και παλέψτε.Στο κάτω-κάτω σε εσάς ανήκει το μέλλον και εσείς θα υποστείτε τις συνέπειες όποιας αυθαιρεσίας.Εμείς καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς)κάναμε τις επιλογές μας και φύγαμε από το χωριό.Δείξτε τους ότι δεν τους φοβάστε και βγείτε μπροστά από παλιά μυαλά.,κομματικές ή προσωπικές έχθρες,μικρά ή μεγάλα συμφέροντα και κοτζαμπάσικες λογικές.Οι γενιές των Σουβαλιωτών που βγήκαν από τη φωτιά του πολέμου πρόκοψαν και πήγαν το χωριό μπροστά αλλά μετά ήλθαν οι σφήκες και τα τρωκτικά.Η φωτιά της γενιάς σας έχει ήδη ανάψει και το ζείτε κάθε μέρα μέσα σε αυτή την κ...κρίση.Μην αφήσετε κανέναν να σας καταδικάσει.Βρείτε αυτούς που μπορούν να σας συμβουλεύσουν σωστά και έχοντάς τους δίπλα σας ανοίξτε δρόμους. Άντε σιγά-σιγά να φύγει και καμιά τσίμπλα από τα μάτια κάποιων και να δουν και λίγο παραπέρα.Δεν είναι όλος ο κόσμος η πλατεία, ούτε το χωριό διοικείται με νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών.
      Η ανάπτυξη (με την καλή έννοια) και ευημερία για τους κατοίκους του χωριού δεν έρχεται με λατομεία,μάντρες,διαπλεκόμενες κατασκευαστικές-αναδόχους δημοτικών έργων και πολεοδομικά εκτρώματα.
      Κα.Πρόεδρε του Συλλόγου Γυναικών πάρε την Αντιπροεδρίνα και το Συμβούλιό σου,βάλε ένα λεωφορείο στην πλάτεία και γέμισέ το με τη νεολαία του χωριού.Προορισμός η Ανάβρα, για να δούν οι νέοι πως υπάρχει ελπίδα για τα χωριά και για αυτούς.Να δούν πως μπορούν, εν μέσω κρίσης, να γίνουν θαύματα και στο πιό μικρό χωριό.Μετά από αυτό θα δείς ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν όχι λατομείο αλλά ούτε ένα πουρνάρι να πειραχτεί στην Πατερόλακα.
      Η δική μου γενιά δεν είχε κανέναν ευαισθητοποιημένο άνθρωπο,όπως τώρα που ευτυχώς γίνατε πολλοί,να στηριχτεί ή να τον κρατήσει στο χωριό και έτσι λακίσαμε όλοι για τας Αθήνας.Τώρα που εδώ δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν μην αφήσετε τα παιδιά να ξενιτευτούν.
      Το ίδιο ισχύει και για εσένα κ. Αντιπρόεδρε του Λαογραφικού που συνειδητά επέστρεψες στο χωριό.Μπες μπροστά,μαζί με τα παιδιά και παλέψτε.
      ΖΒΑΛΑ

      υ.γ Και πάλι μπράβο Στάθη.

      Διαγραφή
  13. ta niata mprosta me tsampouka .mazi me to efaki grapsate pali.love love h alogomyga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. epanastasi edo kai tora.telos o efisixasmos.o proedros tis koinotitas ti leei gia ola ayta?pou einai eksafanismenos?oloi sti sygkentrwsi tis paraskeyis.
    na toys deiksoume ti esti verikoko. h alogomiga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. auto den to exo grapsei ego .tha ithela opoios kai na eisai na min ksanaxrisimopiiseis to paratsoukli mou.h alogomuga

      Διαγραφή
  15. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΠΡΩΔΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ) ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΝΤΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΛΕΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΕΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΑΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ~Ε~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γεια σας ρε επαναστατες,,,μπαρουτοκαπνισμενοι.
    στ αρματα στ αρματα ...ο εχθρος προ των πυλων..
    τοιμαστε τα φυσεκλικια..
    -ωσ ποτε παληκαρια ...- η αλογομυγα(μαντω μαυρογενους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti simvenei?sou aresei toso poli to paratsoukli mou pantos ta les kala.h alogomuga( me tin voula)

      Διαγραφή
  17. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΣ (ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ)8 Νοεμβρίου 2012 στις 8:57 μ.μ.

    Α ΡΕ ΖΒΑΛΑ ΖΒΑΛΟΥΛΑ...ΕΙΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΣ ΠΑΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 10 ΦΟΡΕΣ!
    ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΕΣ.
    ΟΛΑ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΘΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ
    ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΛ-ΜΟΥΡΙΣΜΟΥ .
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΤΑΘΑΡΑ .ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ
    ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ.

    * Το μέλλον δεν θαρθεί απο μονάχο του νέτο σκέτο
    αν δεν βάλουμε πλάτη κι εμείς* ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ































    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΩ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ? ΣΤΟ Κ.Ε.Π Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ(ΛΑΘΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ..! ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ! ) ΩΣ ΝΕΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ!(ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΗ ΣΠΑΡΜΕΝΟ ΓΡΑΣΙΔΙ... ΓΙΑΤΙ?)ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ...ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ ΤΟ ΚΛΙΜΑ... ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΥΟ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ? (ΑΠΑΝΤΗΣΗ-> ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ...!!!) ΑΝΑΓΝΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ...ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ...

    Για ένα κομμάτι ψωμί,
    δε φτάνει μόνο η δουλειά.
    Για ένα κομμάτι ψωμί,
    πρέπει να δώσεις πολλά.

    Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
    δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
    Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.(Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας) ΑΝΑΓΝΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ΕΥΘΥΝΩΝ...ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ...

    Για ένα κομμάτι ψωμί,
    δε φτάνει μόνο η δουλειά.
    Για ένα κομμάτι ψωμί,
    πρέπει να δώσεις πολλά.

    Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
    δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
    Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.(Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας) ΑΝΑΓΝΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΡΑΧΗ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.
    Ο ΑΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή