Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο λαός της Λαμίας είπε το δικό του «ΟΧΙ» στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας (video+φωτορεπορτάζ)


Με ισχυρή αστυνομική δύναμη και το λαό πίσω από τα κάγκελα  να  αποδοκιμάζει τους εκπροσώπους της   συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΜΑΡ  πραγματοποιήθηκε η μαθητική  και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Λαμία. ...
   Οι πολίτες έστειλαν με αυτόν τον τρόπο  ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια  στις πολιτικές της υποτέλειας, ενάντια σε κάθε μορφής σύγχρονο φασισμό.
 Με πανό και συνθήματα έδωσαν δυναμικό παρόν η δημοτική κίνηση  ‘ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  για τη ΛΑΜΙΑ» και οι ¨Συλλογικότητες- Πολίτες της Λαμίας». Μαζί με το λαό καί όχι πάνω στην εξέδρα των επισήμων επέλεξε να παρακολουθήσει την παρέλαση ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης και εκπρόσωποι της  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.
«Σταϊκούρα, Σαμαρά ακούστε το καλά, ετούτος ο λαός ποτέ δεν προσκυνά», «Μας παίρνουν κατακτήσεις ενός αιώνα, όλοι στο δρόμο,  όλοι στον αγώνα»,  «Ποτέ ξανά φασισμός» , «Εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις, δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις»,  » Εμπρός Λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Αντίσταση και πάλη»,  » ΕΑΜ , ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ  οι διαδηλωτές προέτρεπαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποδοκιμάσουν τους επίσημους στην εξέδρα  με το σύνθημα: «Στρίψτε το κεφάλι αριστερά, ανοίξτε  δρόμο  στη λευτεριά».


 Στο τέλος της παρέλασης,  με την αστυνομία  να προσπαθεί να τους εμποδίσει μέχρι την ασφαλή απομάκρυνση των επισήμων , οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στο κέντρο της Λαμίας, χειροκροτούμενοι από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου