Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών σχετικά με την λειτουργία της Πολεοδομίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
____
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το αριθ. 15/01.10.2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου Δελφών.

Στην Άμφισσα και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αμφισσας σήμερα 1η
Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30΄ συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο
σε δημόσια συνεδρίαση ύστερα από την αριθ. 29185/27.09.2012 πρόσκληση του
προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, που δημοσιεύτηκε στον ειδικό χώρο
ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό στους Συμβούλους,
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Στη συνεδρίαση παρέστη ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Δ.Φουσέκης.
Πρακτικά: Ελ.Λαγγουράνη, δημ.υπάλληλος.
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Α.Καραχάλιος Αθ.Κορομπίλης
Ε.Μπακολουκά Δ.Τζιβάρας
Α.Μανανάς Λ.Καραγιάννης
Π.Λύτρα Μ.Τασιού-Γουργουρή
Α.Παναγιωτόπουλος Δ.Μπουλούτας
Ε.Μαρούτσος Λ.Λύτρας
Α.Γιαγκής Ε.Θάνος
Ν.Αραπόπουλος Δρ.Τσελές
Π.Ταγκαλής Χρ.Σεγδίτσα
Λ.Φάκος Ε.Μαντζώρος
Β.Καραγιάννης Ηλ. Δημητρίου
Δ.Κουτονιάς Δ.Καρδαράς
Γ.Μαλάμος Δ.Καραγιάννης
Α.Μακρής Ε.Βλαχοδημητρίου
Ι.Γεωργίου Π.Λαϊνη-Κολλιαλή
Λ.Αναγνωστόπουλος Γ.Μιχαλέας
Ν.Ασημακόπουλος Γ.Ιωσηφίδης
Θ.Γούβαλης Π.Μέγκος
Δ.Ιντέρνος
Επίσης παρέστησαν οι: Μ.Ανδρεοπούλου, Α.Σολτάτος, Ν.Κοντογιάννης, Γ.Μαντά,
Ν.Μολιώτης, Θ.Αβράμπος,Ι.Σαρλής, πρόεδροι Τ.Κ. Στρόμης, Αγ.Ευθυμίας, Δελφών, Κίρρας,
Πολυδρόσου, Γραβιάς και Μουσουνίτσας αντίστοιχα.
ΑΠΟΝΤΕΣ
Γ.Δρακάκης Α.Παππάς
Ι.Λυριντζής Κ.Σαντίκος
Οι ανωτέρω κλήθηκαν νόμιμα.

Θέμα 1ο
«Συζήτηση σχετικά με την καλή λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης
(Πολεοδομίας) Δήμου Δελφών»
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 269/2012
Για το ανωτέρω θέμα ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γιαγκής, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το αριθμ. πρωτ. εισερχ. 22.404/10.07.2012 έγγραφο του Συλλόγου Διπλ. Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Φωκίδας, το οποίο έχει ως εξής:
«…Ο Σύλλογός μας μετά από Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί η Πολεοδομία κάθε άλλο παρά εικόνα εύρυθμης Υπηρεσίας παρουσιάζει, με πολίτες και Μηχανικούς να διαμαρτύρονται και να δυσανασχετούν σχεδόν καθημερινά για την γραφειοκρατική διαδικασία, που αντί να δίνει λύσεις, περιπλέκει τις διαδικασίες και να χρονοτριβεί στην διεκπεραίωση των αιτημάτων, παρόλο που το αντικείμενο των εργασιών της έχει σημαντικά μειωθεί και η Υπηρεσία διαθέτει ικανό προσωπικό. Προβλήματα λειτουργίας που και στο παρελθόν αποτέλεσαν αντικείμενο προφορικών και έγγραφων διαμαρτυριών μας αλλά και κατάληψη της Πολεοδομίας και για τα οποία η Διευθύντρια της Υπηρεσίας είχε λάβει έγγραφη εντολή να βελτιωθούν (βλ. σχετικό συνημμένο έγγραφο του τέως Νομάρχη και νυν Δημάρχου κ. Ν.Φουσέκη), εξακολουθούν να ταλανίζουν και σήμερα πολίτες και μηχανικούς.
Είναι αδιανόητο η Υπηρεσία να μην δίνει λύσεις ακόμη και σε απλά θέματα και να παραπέμπει πληθώρα αιτημάτων πολιτών στο Υπουργείο για διευκρινίσεις, γνωρίζοντας τους χρόνους καθυστέρησης και την οικονομική επιβάρυνση των αιτούντων.
Ο Σύλλογός μας, θεωρώντας αυτονόητο, ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίας, είναι ταγμένες στην υπηρεσία των πολιτών και στα πλαίσια καλής συνεργασίας, σαν ύστατη προσπάθεια, είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων με συνεργασία και διάλογο, που μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτός με την Υπηρεσία …».
Στη συνέχεια αφού τοποθετήθηκαν επί του θέματος αυτού οι παριστάμενοι μηχανικοί Στ.Σχοινάς, Λ.Φουσέκης, η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Κ.Μιχαλοπούλου, οι Δημ. Σύμβουλοι και μηχανικοί Ν.Αραπόπουλος, Δ.Τζιβάρας, o αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ταγκαλής, ο Δήμαρχος, και μετά από ευρεία διαλογική συζήτηση, το συμβούλιο αποφασίζει κατά πλειοψηφία Προκειμένου να βελτιωθεί έτι περαιτέρω η λειτουργία της Δ/νσης Πολεοδομίας και ΠΕ ορίζεται η τήρηση των παρακάτω αρχών λειτουργίας που έχουν αναφερθεί και σε παλαιότερο έγγραφο (έτος 2010) του Νομάρχη Φωκίδας, δηλαδή:
1. Το πρώτο ραντεβού με τον μελετητή μηχανικό για τον έλεγχο της κάθε άδειας οικοδομής ή τοπογραφικού διαγράμματος για την θεώρηση όρων δόμησης, που κατατίθεται στην υπηρεσία, θα γίνεται εντός χρονικού διαστήματος οκτώ (8) εργασίμων ημερών από την ημέρα της χρέωσής της (του), στον ελέγχοντα υπάλληλο μηχανικό. Την ίδια μέρα θα συμπληρώνεται απαραιτήτως το Φύλλο
ελέγχου από τον ελέγχοντα υπάλληλο μηχανικό, υπογεγραμμένο αντίγραφο του οποίου θα παραδίδεται στον μελετητή μηχανικό. 
2. Για την κατάθεση οποιασδήποτε μελέτης στην υπηρεσία αρκεί η δήλωση ανάθεσης της μελέτης από τον ιδιοκτήτη στον μηχανικό μελετητή. Δεν θα
απαιτείται επιπλέον εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη στον μελετητή μηχανικό
προκειμένου αυτός να καταθέσει την μελέτη.
3. Οποιοδήποτε αντίγραφο φύλλο χάρτου ή πολεοδομικής νομοθεσίας θα δίδεται στον αιτούντα μηχανικό μόνο με την επίδειξη της ταυτότητάς του η οποία και θα κρατείται σε περίπτωση που θα ζητείται αναπαραγωγή αντιγράφου από αυτόν μέχρις επιστροφής του πρωτοτύπου.
4. Ο μελετητής μηχανικός μπορεί κατόπιν εγγράφου αιτήσεώς του να παίρνει οποιοδήποτε στοιχείο από φάκελο μελέτης του (δικής του μελέτης), η οποία οποτεδήποτε έχει κατατεθεί στην υπηρεσία. Δεν θα απαιτείται γι΄αυτό εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη.
5. Τις ημέρες υποδοχής των μελετητών μηχανικών από την υπηρεσία άπαντες οι υπάλληλοι μηχανικοί θα είναι παρόντες στην υπηρεσία (με την έννοια ότι απασχόληση εντός και εκτός υπηρεσίας για άλλα υπηρεσιακά θέματα θα αποφεύγεται). Σε περίπτωση ξαφνικής απουσίας του οποιουδήποτε
μηχανικού θα πρέπει με ευθύνη της Υπηρεσίας να ειδοποιούνται οι ιδιώτες μηχανικοί. Η συνεργασία με τους μελετητές μηχανικούς θα αρχίζει το αργότερο στις 8:30΄ π.μ. Στην συζήτηση της απόφασης δεν συμμετείχε ο κ. Μαρούτσος λόγω κωλύματος (άρθρο 99 του Ν.3463/2006).
Μειοψήφισε η κ. Μπακολουκά.
Ο κ. Μέγκος δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία και οι Δ.Σ. Γ.Ιωσηφίδης, Ν.Ασημακόπουλος δήλωσαν «παρόντες». Λογίζονται ως αρνητικές ψήφοι
σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 5 του Ν.3463/2006 (ΔΚΚ).

………………………………………………………………..
Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη
Ακριβές απόσπασμα
Άμφισσα 04.10.2012
Ο Πρόεδρος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Η. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου