Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ


Αγαπητέ διαχειριστά του blog polydrososparnassou γειά σας .
Κατ’αρχάς να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία .
Αν και , ως καθημερινός επισκέπτης σας, ήμουν ενήμερος για τις αναρτήσεις θεμάτων και σχολίων που αφορούν το Λαογραφικό Σύλλογο του χωριού μας και τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και κυρίως τα σχόλια που αναρτήθηκαν μετά τον...
15Αυγουστο εφέτος ,είτε αυτά ήταν επαινετικά είτε επικριτικά και απαξιωτικά , συνειδητά απέφευγα να απαντήσω ή να τα σχολιάσω προσωπικά ,αρκούμενος στις εν ήδη  ΄΄Δελτίου Τύπου ΄΄ ανακοινώσεις του Συλλόγου είτε αυτές δεν έφεραν  υπογραφή κάποιου μέλους του Δ.Σ. είτε όπως η πρόσφατη υπογεγραμμένη από τονΑντιπρόεδρο κ. Παπαθανασίου στις 3 Οκτ. ώρα 07:58 ως απάντηση σε κακόβουλο ανώνυμο σχολιαστή στο blog σας .
Επειδή όμως στις  πρόσφατες αναρτήσεις σχολίων διαπίστωσα ότι κάποιων , κρυπτόμενων πίσω από την ανωνυμία τους μάλιστα , τα σχόλια εμπεριέχουν επικριτικές και απαξιωτικές αιχμές κατά του προσώπου μου , αποφάσισα την παρούσα παρέμβασή μου όχι βέβαια για να απαντήσω , υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου , σ’αυτούς  τους κρυπτόμενους επικριτάς μου ,γιατί τους θεωρώ μικρόνοες ( κοντόσκοπους τους έλεγε ο γερο-Χρήστος ο Κουγιώτας ) ,μικρόψυχους ,εμπαθείς ,ολίγιστους ,οπισθοδρομικούς και καταστροφικούς και ως εκ τούτου η άποψή τους και η όποια κριτική τους περί του προσώπου μου ποσώς με ενδιαφέρει .Βέβαια εάν θα έμπαινα στη διαδικασία να ανοίξω διάλογο μαζί τους θα τους απαντούσα με μία μόνο φράση : ΄΄ Χρή σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν ΄΄ αλλά για να καταλάβουν  μια τέτοια απάντηση  προϋποθέτει γνώση αλλα και αυτογνωσία .
Παρεμβαίνω λοιπόν αφ’ενός για να μη θεωρηθεί , από συνεργάτες μέλη και φίλους του Συλλόγου , ότι κρύπτομαι και αφ’ετέρου απαντώντας σε κάποια σχόλια ,να ενημερωθούν όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Σύλλογο(που είναι και οι περισσότεροι ) αλλά και όλοι οι συγχωριανοί μας που μας συμπαρίστανται και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε το έργο μας και την ανιδιοτελή προσφορά μας επ’οφελεία του χωριού μας και του τόπο μας .
Έτσι λοιπόν , απαντώ :
        1)Στους Ανώνυμους μέν αλλά καλοπροαίρετους δε φίλους , που τα σχόλιά τους αναρτήθηκαν στο blog σας την 1η Οκτ. 5:37 μ.μ. και 8:34 μ.μ. :
Αγαπητοί ανώνυμοι φίλοι ( αν και θα προτιμούσα να είσθε επώνυμοι ) .
Αν ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου πήρε την πρωτοβουλία πρίν τρία – τέσσερα χρόνια για να διατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία και να τοποθετηθεί στο πάρκο του Αη- Ταξιάρχη το αεροσκάφος  Μirage F-1 αυτό δεν θα μπορούσε από μόνος του να το επετύχει εάν η τότε Δημοτική Αρχή με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της δεν αιτήτο από την Π.Α. τη διάθεση του Α­­)φους Όπως επίσης και η μορφή και η καλή κατάσταση που παρουσιάζει το πάρκο στη θέση που είναι το αεροσκάφος τόσο από πλευράς διαμόρφωσης του χώρου ( χωματουργικές εργασίες ,εξέδρα Α)φους ,επίστρωση γκαζόν , φωτισμός κ.α.) ήταν έργο της Δημοτικής Αρχής επί Δημαρχίας κ. Γ. Γεωργούση ,η δε συντήρηση , επιμέλεια και καλλωπισμός του όλου πάρκου γίνεται με ευθύνη και από τις υπηρεσίες της νύν Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Κοινότητος και ως εκ τούτου τόσο τα εύσημα , για την καλή κατάσταση του ημίσεως πάρκου , ανήκουν σ’εκείνους όσο και οι όποιες εισηγήσεις σας – προτροπές σας για διαμόρφωση και του άλλου ημίσεως πάρκου προς εκείνους θα πρέπει να απευθύνονται .Ένας Σύλλογος δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσει τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .Μπορεί όμως να σταθεί αρωγός στον καθαρισμό και τον καλλλωπισμό τέτοιων χώρων και τον τελευταίο καιρό τόσο ο Σύλλογός μας όσο και ο νεοσύστατος Σύλλογος Γυναικών αυτό πράττουν .
Τέλος και επειδή θεωρώ την εισήγηση – προτροπή σας για διαμόρφωση –καλλωπισμό και του επάνω μέρους του πάρκου , εύστοχη ,δεσμεύομαι τόσο προσωπικά όσο και ως Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου να αναλάβω την πρωτοβουλία για υλοποίηση των εισηγήσεών σας .
       2) Στον Ανώνυμο που το σχόλιό του αναρτήθηκε  την 3η Οκτ. ώρα 3:53 μ.μ.
Αγαπητέ Ανώνυμε ( γνωστέ – άγνωστε )
Στις αιχμές σου για το αν ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κουβέντιασε με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. , το πώς θα απαντήσει σε επικριτικό για το Σύλλογο σχόλιο αλλά και για τον υπαινιγμό σου  με τη φράση ΄΄. . .εκτώς και ενεργείς και εσύ με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε ΄΄ δεν θα σου απαντήσω ,όπως οφείλω ως Πρόεδρος του Συλλόγου εκτός (έτσι γράφεται το εκτός , ανορθόγραφε) και επανέλθεις επωνύμως γιατί έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται όταν κάποιος ενδιαφέρεται για να λειτουργεί καλά ένας Σύλλογος πολλώ δε μάλλον αν αυτός είναι και μέλος του Συλλόγου που δικαιούται και να προτείνει και να ασκεί κριτική και έλεγχο, γι’ άυτό δεν χρειάζεται να κρύβεται πίσω από καμιά ανωνυμία .
       3) Σ τον Ανώνυμο που το σχόλιό του αναρτήθηκε την 3η Οκτ. ώρα 4:16 μ.μ.
Αγαπητέ Ανώνυμε ,
Εάν είστε μέλος του Συλλόγου μας και επιθυμείτε πράγματι να ενημερώνεσθε για τις συνεδριάσεις , τα θέματα Η.Δ. της κάθε συνεδρίασης και τις αποφάσεις του Δ.Σ. δεν έχετε λόγο να τα ζητάτε αυτά ούτε μέσω διαδικτύου ούτε και ανώνυμα .Μιά δράκα άνθρωποι είμαστε και σε μια τσιάκα τόπο ζούμε .Και βλεπόμαστε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας .Είναι ανάγκη να επικοινωνούμε μέσω διαδικτύου ?
        

         Σε εσάς κ. διαχεριστά του blog θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την έστω και ολίγον καθυστερημένη απόφαση- ανακοίνωσή σας για μή ανάρτηση στο blog σας στο εξής
ανακοινώσεων – σχολίων που θα εμπεριέχουν κακόβουλη και κακόπιστη κριτική .
       Τέλος αφού σας ευχαριστήσω δια μίαν εισέτι φοράν για τη φιλοξενία θα σας παρακαλέσω για την ανάρτηση της παρούσης ηλεκτρονικής μου επιστολής με όποια  μορφή εσείς αποφασίσετε ( είτε ως αρχική ανάρτηση είτε ως απάντηση στα σχόλια που έχουν αναρτηθεί για τον Λαογραφικό Σύλλογο . 

     Γειά σας

Αλέκος Ι . Βαλάσκας

7 σχόλια:

  1. Μη μασάς Πρόεδρε ,κατά την νεοελληνικήν.Το έργο του Συλλόγου με πρωτοστάτη εσένα είναι και αξιόλογο και κυρίως αξιέπαινο.
    Όσο για το αεροπλάνο στον Άη Ταξιάρχη,αυτοί που βρήκαν ευκαιρία για να εμφανίσουν προσωπικά κόμπλεξ (ή ακόμη και ενδεχόμενες προσωπικές κόντρες με εσένα)θα έπρεπε να βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να αποτυπώσουν στο πληκτρολόγιο αυτά που έγραψαν.Αγαπητοί συμπατριώτες λίγος σεβασμός δε βλάπτει.Πάτε να κάνετε σπέκουλα πάνω στο Μνημείο ενός Ήρωα;Βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε,γιατί αυτός ο Σουβαλιώτης Ήρωας έδωσε τη ζωή του ακριβώς για να μπορείτε εσείς να ασκείτε κριτική διαβαίνοντας πάνω-κάτω στον Αη Ταξιάρχη.Τέλος πάντων.
    Πρόεδρε, συνέχισε μαζί με το Χρήστο αυτό που κάνετε και πορευθείτε από κοινού με το Σύλλογο Γυναικών.Μπορείτε και πρέπει.
    Να ευχαριστήσω και εγώ από μέρους μου το διαχειριστή του blog και να του ευχηθώ καλή δύναμη.
    ΑΡΤΟΤΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε,
    συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε στον τόπο μας. Νοιώθω την ανάγκη να δηλώσω την δημόσια στήριξη στο Σύλλογο σας και σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτόν γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω την ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ και τον ΣΕΒΑΣΜΟ που τυγχάνει όχι μόνο στην Σουβάλα και τα χωριά της "γούρνας" μας αλλά συνολικά στην Φωκίδα.
    Συνεχίστε τις πολύπλευρες δράσεις σας.
    Γιάννης Νικηφ. Πάλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκεινο που εχω να πω ειναι ενα μεγαλο ευχαριστο σε σενα αλεκο που εχεισ φτασει σε αυτο το σημειο το συλογο και με τοσεσ αντιξοοτητεσ. συγχωριστε τα λαθη μου αλλα τωρα εχω αρχισει να ασχολουμαι με το internet.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,ΣΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ) ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ MIRAGE ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ
    ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ -ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ-ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΝΕΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΘΩΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ
    ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
    ΝΙΚΟΣ Κ ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ
    ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή