Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων για τους κατοίκους του Διστόμου επαναφέρει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Γιάννης Σταθάς προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων ο ...


βουλευτής ρωτά αν προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης της κ . Μέρκελ στην Αθήνα, να θέσει το ζήτημα σε επίπεδο διακρατικό.

Ακόμα ο κ. Σταθάς αναφέρθηκε στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, το 1997, η οποία δικαίωσε τους ενάγοντες Διστομίτες για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από Γερμανούς τον Ιούνιο του 1944, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων. Την απόφαση του Πρωτοδικείου επικύρωσε και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Ωστόσο, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης ουδέποτε έδωσε την άδεια που απαιτείται εκ του νόμου.

Πάνω σε αυτό, ο κ. Σταθάς ρωτά τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης γιατί δεν προχωρούν στην εκτέλεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, «την ίδια στιγμή που η Γερμανία κάνει αφαίμαξη της εθνικής μας περιουσίας;»....

nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου