Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Στα μαχαίρια» για τα τέλη άρδευσης της Χαιρώνειας


Σε μείζον πρόβλημα για τη δημοτική αρχή Λεβαδέων εξελίχθηκε το θέμα με τη μη πληρωμή των τελών άρδευσης από αγρότες της Χαιρώνειας, μετά τις καταγγελίες της δ.σ Γιώτας Πούλου περί άνισης μεταχείρισης ...
μεταξύ των αγροτών του Δήμου.
Η υπόθεση είχε και ραδιοφωνική συνέχεια, μέσα από το ΣΕΙΡΙΟ, με παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Σ. Γκικόπουλου, αλλά και της κ. Πούλου. Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση προκλήθηκε και στην οικονομική υπηρεσία, αφού σύμφωνα, με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος στο ΣΕΙΡΙΟ, η μη είσπραξη των τελών οφείλεται σε δυσπραγία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ η κ. Πούλου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας «έχουμε κατ επανάληψη θέσει στο Δ.Σ. σχετικό ερώτημα διότι έχουμε καταγγελίες από δημότες της περιοχής ότι δεν πληρώνουν όλοι οι αγρότες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να παρακρατείται από την ΔΕΗ ποσό 200.000 ευρώ και γνωρίζετε ότι η ΔΕΗ τα προεισπράττει από τους δήμους ενώ παράλληλα έχουμε ένα οικονομικό άνοιγμα σε ότι αφορά τα αρδευτικά τέλη», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Πούλου.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για πολίτες δύο ταχυτήτων τονίζοντας «δεν μπορεί να έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων. Όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά επιτέλους ας ληφθεί μια πολιτική απόφαση ή τα χαρίζουμε ή εισπράττουμε απ΄ όλους. Δεν γίνεται να εισπράττουμε από μερικούς και από άλλους όχι. Αυτό αποτελεί διάκριση σε βάρος των δημοτών».
Για συκοφαντία που στρέφεται κατά του ιδίου, λόγω της καταγωγής του από την Χαιρώνεια, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής.
«Υπάρχουν βεβαιωμένοι φορολογική κατάλογοι. Εκτός από τους αγρότες της Χαιρώνειας στο σύνολο των αγροτών υπάρχει μια υστέρηση στις πληρωμές», είπε και συνέχισε: «Αν με κατηγορεί η αντιπολίτευση γιατί υπάρχουν 70.000 ευρώ ανείσπρακτα χρήματα από την περιοχή της Χαιρώνειας για τα αρδευτικά τότε τι μπορώ να πω εγώ για τα 4 εκατομμύρια ανείσπρακτα που παραλάβαμε από τον δήμο Λεβαδέων για άλλες δραστηριότητες».

Επίσης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό λέγοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε τους αγρότες στην δουλειά τους, στον αγώνα που δίνουν, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που έχει μειωθεί σε μέγιστο βαθμό το εισόδημά τους και να προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε με παρεμβάσεις και έργα».
Σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο «ο φορολογικός κατάλογος πρέπει να βεβαιωθεί στο τέλος Οκτωβρίου με λήξη τέλος Δεκεμβρίου και όλα τα άλλα είναι και άγνοια των διαδικασιών και του κανονισμού λειτουργίας τη άρδευσης».
Για την παρακράτηση των χρημάτων από τη ΔΕΗ, χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσό δήλωσε «και βέβαια η ΔΕΗ κάνει τι δουλειά της, αυτό γίνεται πάντα. Δεν έγινε αυτό πρώτη φορά. 

Η ΔΕΗ κάθε φορά συμψηφίζει τις καταναλώσεις με τα ανταποδιδόμενα και μέσα σε αυτά που έχει παρακρατήσει δεν είναι μόνο τα αρδευτικά αλλά όλε οι διαδικασίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος».
Στις φήμες ότι καλύπτει τους αγρότες, που δεν πληρώνουν τα τέλη, απάντησε ο αντιδήμαρχος Σ. Γκικόπουλος, με παρέμβαση του στο ΣΕΙΡΙΟ, δήλωσε ότι πρόκειται περί συκοφαντίας και σημείωσε ότι «δεν μου έχει ξεφύγει κανένας, έχω πάει στα δικαστήρια. Η οικονομική υπηρεσία δεν μπορεί να εισπράξει» ενώ τις επέρριψε ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχουν συνταχθεί ακόμη οι φορολογικοί κατάλογοι.
Άμεση ήταν η παρέμβαση, στον αέρα της κ. Πούλου που αναρωτήθηκε «ποιος διοικεί το Δήμο και τις υπηρεσίες;».
Πέταξε μάλιστα το γάντι στη δημοτική αρχή προτείνοντας να συζητηθεί το θέμα και να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στο Δ.Σ.

Όσον αφορά στο θέμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη, εις βάρος όσων δεν πλήρωναν τα τέλη άρδευσης, που επικαλείται η δημοτική αρχή, ο δικηγόρος που είχε αναλάβει τις υποθέσεις Λουκάς Ανέστης επικοινώνησε με το ΣΕΙΡΙΟ, αποκαλύπτοντας ότι οι προσφυγές χρονικά τοποθετούνται πριν από μία πενταετία.
siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου