Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος ορειβάτης στο φαράγγι του Γοργοποτάμου


Σε τραγωδία κατέληξε η προσπάθεια Ισραηλινών ορειβατών να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου. Μέλος της ομάδας δεν κατάφερε να φτάσει στην έξοδο, παρασύρθηκε από το νερό  και πνίγηκε. Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ που ...
ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση περίπου στις 8 και μισή το απόγευμα έψαχναν για τον άτυχο άνδρα σχεδόν τρεις ώρες.
Λίγα λεπτά πριν την μία και μισή τα ξημερώματα τον εντόπισαν νεκρό, μέσα σε μια λίμνη νερού.
Οι τρεις Ισραηλινοί προσπάθησαν να διασχίσουν το φαράγγι του Γοργοποτάμου,  όμως δεν τα κατάφεραν και εγκλωβίστηκαν. Λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν μπορούσαν να φτάσουν στην έξοδο όπου τους περίμενε η φίλη τους.
Έντρομη, αργά το απόγευμα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ομάδα διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ με 5 άνδρες έσπευσε εκεί.
Στο μεταξύ οι δύο από τους τρεις ορειβάτες κατάφεραν να βγουν από το φαράγγι, ενώ ο τρίτος σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους είχε εγκλωβιστεί κοντά στην έξοδο και σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο που σχηματίζεται λίμνη. 
Με υπεράνθρωπες προσπάθειες και με κίνδυνο να παρασυρθούν από το νερό οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν εκεί.
 Η βροχή που έπεσε το απόγευμα ανέβασε την στάθμη του νερού, η λάσπη που υπήρχε και βέβαια το σκοτάδι έκαναν την επιχείρηση ιδιαίτερα δύσκολη. Συνέχιζαν όμως να ψάχνουν.
Παράλληλλα στην περιοχή φτάνουν και άλλοι πυροσβέστες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση. 
Δυστυχώς όμως οι φόβοι όλων επαληθεύτηκαν. Ο ορειβάτης βρέθηκε νεκρός και οι πυροσβέστες το μόνο που μπορούσαν να κάνουν πλέον ήταν να ανασύρουν την σωρό του...
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 πυροσβέστες από την Φθιώτιδα ενώ είχαν κληθεί για βοήθεια και 3 δύτες της υπηρεσίας από την Αθήνα. 
Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα μετά από βροχή και θα πρέπει να το γνωρίζεις καλά για να το περπατήσεις. Σε ορισμένα σημεία το βάθος φτάνει τα 80 μέτρα. Οι πυροσβέστες αρχικά φοβήθηκαν ότι ο άτυχος ορειβάτης ίσως να έχει πέσει σε μια τέτοια "λακούβα" και για τον λόγο αυτό κάλεσαν τους δύτες οι οποίοι έφτασαν στο φαράγγι αλλά δεν χρειάστηκε να βουτήξουν καθώς η σωρός είχε ήδη εντοπιστεί.
http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου