Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

H πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο,πράξη προσβολής και αιτία πολέμου για το ΠΑΣΟΚ!

«Η προσφυγή στο ΔΝΤ και η συνακόλουθη υπαγωγή στο Μνημόνιο ήταν ένα προαποφασισμένο σχέδιο», αναφέρει στην πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του πρώην προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Με τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ  ‘απαντά’ με ίδια πρωτοβουλία, στη χθεσινή επιστολή –προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , να τοποθετηθεί δημόσια για το αν είναι υπέρ ή όχι στο αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να τηρήσει την  προεκλογική δέσμευση του για τη σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα υποβλήθηκε στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης ώστε να αναδειχθούν οι αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες και να διερευνηθούν ενδεχόμενες αστικές και  ποινικές ευθύνες.
Στην πρότασή του χαρακτηρίζει «ακατανόητη» την   αναθεώρηση του ελλείμματος με ευθύνη του Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο 13,5%» που «αποτέλεσε και το σημείο καμπής για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και έδωσε το έναυσμα σε κερδοσκοπικές επιθέσεις που εκτόξευσαν τα spreads  των ελληνικών ομολόγων».
Γίνεται επίσης αναφορά στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τις δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη και ζητά να ενημερωθεί εάν η κυβέρνηση γνώριζε ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει’ αλλά παρ΄ όλα αυτά συνήψε το πρώτο Μνημόνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα σε συνεχή αύξηση του χρέους.
Οι βουλευτές προτείνουν τη «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου».
Το ΠΑΣΟΚ, τη χαρακτηρίζει «πράξη προσβολής» και αιτία πολέμου με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράξη προσβολής της πρόσφατης δημοκρατικής κρίσης του ελληνικού λαού και των κοινοβουλευτικών θεσμών. Είναι δε, έτσι διατυπωμένη, ώστε μέσα από την γενίκευση, να αυτοακυρώνεται σκοπίμως», απαντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης» .Μάλιστα σήμερα το πήρε προσωπικά «επάνω» του ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος ,    χαρακτηρίζοντας ως «επικοινωνιακό σκηνικό» την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τις δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη, παρέχοντας πολιτική κάλυψη στους χειρισμούς της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για το Μνημόνιο.
Το ΚΚΕ μετά την «πρόκληση» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δηλώνει πως θα τοποθετηθεί στη Βουλή. «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο παρότι αναφέρονται σε υπαρκτά ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης, και το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά για αυτά στη Βουλή, όχι μόνο δεν απαντούν στις βασικές αιτίες της κρίσης, αλλά αντίθετα τις συσκοτίζουν», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, απαντώντας στην επιστολή –«πρόκληση» του Π. Καμμένου να πάρει δημόσια θέση. Αντιτείνει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων.
Με βάσει τα παραπάνω δεδομένα και καθώς απαιτούνται 60 ψήφοι για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το ΚΚΕ αποκλείεται να καταψηφίσει και έχει να επιλέξει ανάμεσα στην υπερψήφιση της σχετικής πρότασης ή την αποχή.
ΠΗΓΗ :  altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου