Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Christos Kalopitas>Ο άνθρωπος που έβαλε τον Γιώργο Μάγγα δίπλα στον Dj Luciano στο Pasha της Ίμπιζας

Ο Χρήστος Καλοπήτας είναι ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Στην κυριολεξία μια και ο διάσημος Έλληνας promoter κέρδισε την διεθνή αναγνώριση και τον σεβασμό εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με όλους τους μύθους που ανέδειξε αυτή η χώρα: Υποκλιθήκαμε μπροστά τους όταν πρώτα τους έσφιξε το χέρι ο πλανήτης ολόκληρος. Συνέβη με την Μαρία Κάλλας...
τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, την Βίκυ Λέανδρος, την Μελίνα Μερκούρη-ο κατάλογος είναι μακρύς.
Ο Χρήστος λοιπόν, με την συγκλονιστική ζωή πήρε φέτος από το χέρι τον άλλο σπουδαίο μύθο της παραδοσιακής μουσικής, τον Γιώργο Μάγγα και πέταξαν μαζί ως την Ίμπιζα. Εδώ ο Μάγγας δίπλα στον Luciano (photo), τον κορυφαίο Χιλιανό DJ του πλανήτη, έδωσε μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη, στους clubbers που βρέθηκαν εκείνη τη νύχτα στο«Pacha».







 

Ο Χρήστος μίλησε για το νησί και για ότι νέο παρουσιάζει στον Χρήστο Καρρά για λογαριασμό του Αθηνοράματος.
Τα τελευταία χρόνια ο θρυλικός promoter Χρήστος Καλοπήτας μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ίμπιζα. Και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε έχει κάθε λόγο να περνάει μια χαρά!


Πέρυσι τα τουριστικά γραφεία κατέγραψαν άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης στο νησί. Βλέπεις να γίνεται το ίδιο και φέτος στη σκιά της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη Μεσόγειο;
Στην Ίμπιζα δεν υπάρχει οικονομική κρίση, διότι υπάρχει εισροή τουριστών δώδεκα μήνες το χρόνο. Και από τη 1/6 μέχρι τις 15/10 προστίθενται και οι clubbers, οι οποίοι είναι 200.000 άτομα καθημερινά! Σήμερα η Ίμπιζα έχει 1.000.000 τουρίστες, όμως δεν είναι αυτή η πρώτη πηγή εσόδων του νησιού. Νούμερο ένα είναι η πώληση ακινήτων, την οποία διαχειρίζονται κυρίως τα γερμανικά γραφεία Kutner & Partner και Volger & Elkmanns.

Ποιο είναι το ποσοστό των Ισπανών clubbers σε σχέση με τους ξένους επισκέπτες;
Οι ξένοι επισκέπτες είναι το 90%. Οι Ισπανοί δεν πηγαίνουν μαζικά στην Ίμπιζα, επειδή το βλέπουν πολύ προχωρημένο. Πηγαίνουν όμως για τριήμερα, και μάλιστα χωρίς να νοικιάσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Τρεις ημέρες non stop.

Έλληνες υπάρχουν στο νησί;
Όχι.

Κατά τη γνώμη σου η Ίμπιζα αφορά μόνον όσους είναι fans των μεγάλων ονομάτων και των big rooms ή υπάρχει και χώρος για πιο underground DJs;
Οι ντόπιοι ακούνε Sven Vath, Luciano, Richie Hawtin και Ricardo Villalobos και περιφρονούν τους Digweed, Sasha, Guetta και Tiesto – και γενικώς τους DJs που παίζουν progressive. Ο Guetta κάνει πολλά εισιτήρια γιατί έχει hits. και οι Swedish House Mafia το ίδιο. Επίσης έχουν πέραση οι Japanese Popstars. Γενικώς το νησί είναι πολύ μπροστά όσον αφορά τη μουσική. Να φανταστείς ότι στις αρχές Ιουλίου έπαιξαν εδώ ο Lenny Kravitz με τον Luciano.

Από τα parties τα οποία έχεις επισκεφθεί φέτος ποια σε εντυπωσίασαν περισσότερο;
Τα Vagabundos Sundays στο «Pacha» (εκεί έβαλα τον Γιώρ­γο Μάγκα να παίξει πέρυσι­ με τον Luciano), τα Cocoon Mondays του Sven Vath στο club «Amnesia», το Underground απέναντι από το club «Privilege» (γίνεται σε μια βίλα που έχει μεταμορφωθεί σε club), τα psychedelic events στα «Kumharas», «Las Dalias» και «Εs Cana» και τα events NAMASTE με psychedelic μουσική. Υπάρχουν και τα Εl Μiedo, La Locura, Azul και καμιά πενηνταριά ακόμη με ’60s μουσική.

Ποιοι DJs έχουν ισχυρότερο ρεύμα φέτος στην Ίμπιζα; 
Οι Μirko Loco, Maayam Nidam, Luciano και Villalobos.


Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το καλύτερο club στο νησί;

Δεν είναι ένα, είναι πέντε. Μου αρέσουν τα «Pacha», «Amnesia», «Space», «Underground» και «Grial», διότι παίζουν με αυτοσχεδιαστική διάθεση αυτό που εγώ ονομάζω «electronic worldwide music».
 
Εσύ προσωπικά γιατί «κόλλησες» με την Ίμπιζα;
Διότι είναι original και δεν κοπιάρει. Το νησί είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Και είναι και φτηνά. Δηλαδή ένας καφές κοστίζει € 2 και τα προϊόντα διατροφής έχουν τη μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα. Tα clubs όμως είναι ακριβά. 

Τι ετοιμάζεις εκεί στο προσεχές διάστημα;
Η original μπάντα του Carlos Santana από το Woodstock –οι  Santana– θα παίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου με έναν DJ. Οι ίδιοι θα έρθουν να παίξουν και στο «Μετρό» με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

Τι κάνουν καλύτερα οι Ισπανοί και καταφέρνουν να μετατρέψουν την Ίμπιζα σε τόσο δημοφιλή προορισμό για τους clubbers;
Είναι ήρεμοι, ξέρουν από μουσική και δεν κάνουν τους DJs επειδή είναι μόδα. Βρετανοί βετεράνοι DJs, όπως οι Paul Oakenfold, Pete Tong, Nicky Holloway και Danny Rampling, βρήκαν έδαφος εδώ, αφού το clubbing δεν απαγορεύεται. Επίσης, τον Μάιο οργανώνουν το φεστιβάλ Music Summit, το οποίο συγκεντρώνει 200.000 θεατές, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου δίνονται στο «Pacha» τα DJ Awards (από το 1991). 

Εν έτει 2012 διατηρεί το νησί κάποια ίχνη του αρτίστικου μποεμισμού που κυριαρχούσε στα ’60s;
Υπάρχουν μποέμ από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Γερμανία και από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αυστραλία. Εδώ μένουν μόνιμα οι Nikki Lauda και Jade Jagger, ενώ έχουν σπίτι η Madonna, οι Rolling Stones και οι Pink Floyd. Υπάρχουν εκατό γκαλερί, δύο μουσεία μοντέρνας τέχνης κι έξι σύγχρονοι κινηματογράφοι με φτηνό εισιτήριο.

Από παραλίες λέει τίποτα;

Υπάρχουν 114 παραλίες με γαλάζια και πράσινα νερά, λευκή άμμο και φοίνικες. έχει ό,τι θέλεις. Και, φυσικά, δεν υπάρχουν ξαπλώστρες, δήθεν κόσμος, περιοδικά lifestyle ή ξανθές τηλεπαρουσιάστριες...     

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου