Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο όρκος... Να δείτε πόσο πρωτοπόρος ήταν ο κ. Λοβέρδος ακόμα και σ' αυτό. ΒΙΝΤΕΟ

Σας παρακαλώ να δείτε αυτό το βίντεο. Να δείτε με τα μάτια σας τη "μεταρύθμιση" του κ. Μ. ΡΑΧΟΙ. Να δείτε τη ζητάει η "μεταρύθμισή του" από τους εργαζόμενους. Να δείτε πόσο πρωτοπόρος ήταν ο κ. Λοβέρδος ακόμα και σ' αυτό. 

Οι εργαζόμενοι όμως στο...Εθνικό Σύστημα Υείας της Ισπανίας, (το καλύτερο όλης της Ευρώπης μέχρι την εκλογή του Ραχόι τον περασμένο Νοέμβριο) ορκίζονται ΑΝΥΠΑΚΟΗ! Εδώ που έφτασαν τα πράματα είναι κι αυτό μια στάση. Καθαρή και γενναία διότι ρισκάρουν τη δουλειά τους. Όμως μήπως δε δοκιμάσαμε και το μοντέλο της ΥΠΑΚΟΗΣ; Στο κάτω-κάτω υπακοή σε τί; Στο Τέρας μέσα μας. Γιατί όλοι οι απλοί άνθρωποι ένα τέρας το ’χουμε μέσα μας. Οι απλοί, όχι οι διάνοιες, οι υπέρτατη διανόηση σαν την κ. Ρεπούση τον κ. Μπίστη και τ’ άλλα παιδιά. Οι άλλοι όμως, εμείς, οι ποταποί με τα ζωώδη ένστικτα, κάποια στιμή έστω και με το φως σβηστό σκεφτήκαμε και νοιώσαμε "δεν αντέχει άλλους πακιστανούς η Ελλάδα" ή "θα πληρώνω εγώ χαράτσια για να έχουν οι ιρακινοί δωρεάν περίθαλψη;".

Αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι Πακιστανοί από το να κρατούν μια σημαία του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα, σίγουρα στο Πακιστάν θα προτιμούσαν να είναι, με τους δικούς τους, στην πατρίδα τους. Το ίδιο και οι ιρακινοί. Αλλά αυτοί που κάνουν τώρα τη "μεταρύθμιση" είναι οι ίδιοι που βομβάρδισαν το Ιρακ και τους ανάγκασαν να πάρουν τους δρόμους. Να τη χέσουν τη δωρεάν περίθαλψή μας! Στα σπίτια τους θα ήθελαν να είναι. Όπως κι εγώ. Αλλά δε συμπέσαμε πουθενά με τον Πάγκαλο για να τα φάμε μαζί και να μην πρέπει τώρα και μένα να με περιθάλπει το ισπανικό σύστημα υγείας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου