Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Υπάρχει λόγος για κοροϊδία;

Αν ισχύει αυτό που είπε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική Επιτροπή, Δημήτρης Χατζησωκράτης, πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό των συνταξιούχων αγροτών. Αρχικά η κυβέρνηση, όταν άρχισαν να συζητούνται τα μέτρα των 11,5 δις, κυρίως μέσω του υπουργείου Οικονομικών, διοχέτευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα περικόπτονταν κατά 30 ευρώ και οι κατώτατες αγροτικές συντάξεις.
Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε και τις αντιδράσεις στελεχών και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, η περικοπή αυτή αποσύρθηκε. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη αυτό έγινε διότι αντικαταστάθηκε από την περικοπή των δώρων. Κατά τον κ. Χατζησωκράτη, οι άνθρωποι αυτοί έπαιρναν δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ) τα οποία έφθαναν τα 800 ευρώ το χρόνο. Έτσι αντί να τους κοπούν 30 ευρώ το μήνα θα τους κοπούν…66,6 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το πηλίκο της διαίρεσης του 800/12, όπου ο αριθμός 800 είναι το ποσό των δώρων ανά έτος και ο αριθμός 12 ο αριθμός των μηνών του έτους.
Αν αυτό δεν είναι μέγας εμπαιγμός, τι είναι; Ίσως κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών να σκέφθηκαν ότι αν οι περικοπές στους αγρότες ενταχθούν στις γενικότερες περικοπές των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους, το μέτρο θα πέρναγε στα μαλακά, όπως και έγινε. Εκτός κι αν είχαν κατά νου εκτός από τα 66,6 ευρώ, από τα δώρα, να τους κόψουν κι άλλα 30 ευρώ, ώστε να μη μπορούν να ζήσουν.

i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου