Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρισμός του ποταμού της Ερκυνας στη Λιβαδειά

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η δράση "Καθαρισμός της Ερκυνας" που υλοποίησε ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς με σύνθημα...
"Καθαρίζουμε το ποτάμι κόντρα στο ρεύμα". Μεγάλη ήταν η προσέλευση συμπολιτών, πολλά νέα παιδιά αποφασισμένα να προσφέρουν και φυσικά "μάχιμοι" Λιβαδείτες που με πραγματική αυταπάρνηση έφεραν σε πέρας μια εκ φύσεως πολύ δύσκολη εργασία.


Επιπλέον αρκετοί νέοι ήταν εκεί και συμμετείχαν στο επίπονο έργο του Καθαρισμού της Ερκυνας. Με κέφι, με ζωντάνια, με γνώση και θέληση. Η παρουσία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα νιάτα της Λιβαδειάς και αισιοδοξία για το μέλλον της "μικρής μας πόλης".
Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10.00 το πρωί και μετά τις οδηγίες οι πλέον εξοπλισμένοι μπήκαν στην Ερκυνα, ενώ άλλοι ανέλαβαν τους χώρους στις όχθες της Ερκυνας και του Ξηριά. Στην προσπάθεια συνέβαλαν ιδιαίτερα πολλά παιδιά που μαζί με τους γονείς τους είχαν σπεύσει να βοηθήσουν, καθώς έφθαναν σε δυσπρόσιτα σημεία που οι μεγάλοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.
Στην πραγματικότητα υπήρχε μια αποφασισμένη ομάδα με σαφώς καθορισμένους στόχους και ρόλους, καθώς και με αξιόλογη οργάνωση, εκ μέρους του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, με σάκκους απορριμμάτων, γάντια, οδηγίες και σχεδιασμό, επειδή -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- ο καθαρισμός ενός ποταμού δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη εργασία.

Μέσα στην Ερκυνα πρωτοστάτης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Γιώργος Μπενέτος, συντόνιζε τους θαρραλέους συμπολίτες που θυσίασαν το πρωινό τους για να έχουμε σήμερα μια πιο καθαρή Ερκυνα. Εκτός ποταμού συντόνιζε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Δημήτρης Λάμπρου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Αλλιώς" του Κων. Μπογδάνου τόνισε τη ζείδωρη παρουσία της Ερκυνας στην μακραίωνη ιστορία της Λιβαδειάς, καθώς και τις ευθύνες της κεντρικής και των τοπικών εξουσιών στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που είχε ανεβεί στην Κρύα για τον κυριακάτικο καφέ και, όπως αντιλαμβάνεστε, πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για τον καθαρισμό του ποταμού. Πολλοί Λιβαδείτες και επισκέπτες πλησίαζαν και παρακολουθούσαν την 3ωρη προσπάθεια που κατέληξε στην οδό Λάππα ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες και μοιράζοντας συγχαρητήρια και... ευχές.
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που παρευρέθηκαν στον καθαρισμό της Ερκυνας, καθώς και όλους όσοι προσέφεραν στη δράση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Ενωση Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που προσέφερε μια ακόμη σπουδαία υπηρεσία στην πό
λη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου