Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Φθιώτιδα:Ποιος είδε τον καιρό και δεν τον φοβήθηκε - Καταστροφές στη Λοκρίδα

Σηκώθηκαν σκεπές, έπεσαν μαντρότοιχοι, πλημμύρισαν σπίτια, φούσκωσαν χείμαρροι, έκλεισαν δρόμοι - Ακόμη πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα που έρχονται το επόμενο 24ωρο στη Φθιώτιδα...

Τα φαινόμενα και ειδικότερα οι ισχυρές καταιγίδες ήταν έντονες σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας, κυρίως τις απογευματινές ώρες, αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να σταματήσουν στην άκρη της εθνικής οδού, αφού οι ουρανοί είχαν ανοίξει τόσο πολύ, που οι καθαριστήρες των αυτοκινήτων δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν και δεν έβλεπαν στα δύο μέτρα.

Εκεί όμως που χτύπησε περισσότερο η κακοκαιρία ήταν τα χωριά της Λοκρίδας κοντά στην Αταλάντη. Οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στον Έξαρχο τα δυνατά ανεμοσούρια σήκωσαν σκεπές από αποθήκες, έριξαν μάντρες, νερά πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες, ενώ το μισό χωριό είναι χωρίς ρεύμα.

Στην Κυρτώνη έπεσε η μάντρα του σχολείου, στο Κυπαρίσσι φούσκωσε επικίνδυνα ο χείμαρρος της περιοχής, ενώ μεγάλες κατολισθήσεις έγιναν στο δρόμο Αταλάντη-Καλαπόδι και στο δρόμο προς το μοναστήρι των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Στην πολιτική προστασία της Π.Ε. Φθιώτιδας έχει σημάνει συναγερμός, αφού υπάρχουν από παντού μηνύματα ότι έχουν φουσκώσει χείμαρροι και ποτάμια.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι κρατούν νερά και μετατρέπονται σε θανάσιμες παγίδες, γι΄αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τη Φθιώτιδα, αφού θα υπάρξει νέα επιδείνωση με πολύ ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι του Σαββάτου (ή και νωρίτερα πιθανόν) μέχρι περίπου το μεσημέρι της Κυριακής, δηλαδή πρακτικά για ένα 24ωρο περίπου. Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

ΠΗΓΗ :lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου