Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ +ΦΩΤΟ


    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  25 - 09- 2012
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                           
  
                                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
……………………………………………………………………………………………………...

Yπογράφηκε ο αναδασμός του Αγροκτήματος Σπερχειάδας. …………………………………………………………………………………………………….

Είκοσι χρόνια μετά την απόφαση διενέργειας υποχρεωτικού αναδασμού...
 σε έξι αγροκτήματα της Δυτικής Βύστριζας, έφτασε στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του  ένα σημαντικό έργο για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία της περιοχής, με την υπογραφή της τελικής κύρωσης του αναδασμού του Αγροκτήματος Σπερχειάδας.

Κύριο μέλημα της αιρετής Περιφέρειας ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής και προς αυτή την κατεύθυνση οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάσθηκαν πυρετωδώς προκειμένου να καταστεί εφικτό να παραδοθούν τα καινούρια δικαιώματα στους ιδιοκτήτες μέσα στο 2012.

Παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά υπογράφηκε η απόφαση κατακύρωσης του Αναδασμού του Αγροκτήματος Σπερχειάδας από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Στ. Καπελέρη.

Η συνολική έκταση του κτήματος ανέρχεται σε 5.417,347στρέμματα, από τα οποία τα 619,442 στρέμματα αποτελούν εκτάσεις κοινόχρηστων δρόμων και έργων Αναδασμού.
Τα υπόλοιπα 4.797,905 στρέμματα αποτελούν τις διανεμητέες καλλιεργούμενες εκτάσεις και οι τελικοί δικαιούχοι ανέρχονται σε 665.

Με την τελική κύρωση του Αναδασμού και τη δημοσίευση της απόφασής του στο ΦΕΚ, θα ακολουθήσει η διανομή των τίτλων στους δικαιούχους και η μεταγραφή των αγροτεμαχίων στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε « αυτό το έργο θα δώσει νέα πνοή στην Αγροτική Οικονομία της περιοχής μας και θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό για  την έξοδο από την κρίση που βιώνουμε. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει και το ανθρώπινο δυναμικό και την παραγωγική δυνατότητα και εμείς αποδεικνύουμε ότι έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να προωθήσουμε έργα που λίμναζαν για χρόνια, προς όφελος όλων.»   


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υψηλάντη 1, Λαμία 35100,  Τελ. 22313 51244 ,  e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr, Κιν : 6974747048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου