Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Με φόντο τις κινητοποιήσεις το πρώτο κουδούνι στα σχολεία


Σήμερα ο αγιασμός - δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν αύριο

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα στο σχολεία, με φόντο όμως τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που δεν θα επιτρέψουν στα μαθήματα να ξεκινήσουν. Οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι καθηγητές.  Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση, αλλά ούτε καν για... κιμωλίες, και πρόσθεσε ότι μέσα σ’ όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Ν. Παπαχρήστος, προανήγγειλε ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους και ιδιαίτερα αν συνδεθεί η αξιολόγηση με τους μισθούς τους.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι έχουν ήδη εξασφαλισθεί τα σχολικά βιβλία στο πλαίσιο της «μάχης του αυτονόητου» που δίδει το υπουργείο και πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλισθεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία.   
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου