Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Έξι βραβεία για τη Θεατρική Ομάδα Σπερχειάδας Μακρακώμης - Δείτε Φωτό

«Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ, ...τα πήρε όλα κι έφυγε». Για δεύτερη φορά το θεατρικό εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης διακρίθηκε στο μεγαλύτερο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας...

«Ο Επίλογος» του Αλέκου Γαλανού, ένα άγνωστο έργο στο ευρύ κοινό που δεν έχει ανεβεί ποτέ σε σκηνή, ήταν αυτό που επέλεξε η Κεντρική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου Σπερχειάδας – Μακρακώμης – Θ.Ε.Σ.Μα, να ανεβάσει το χειμώνα που πέρασε.


Η παράσταση προκρίθηκε ανάμεσα στις έξι καλύτερες ομάδες της χώρας με αρχικό αριθμό 52 προκειμένου να διαγωνιστεί στο «13ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας», υπό τη διοργάνωση του θεατρικού εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ‘ΔΙΟΝΥΣΟΣ’.


Το Θ.Ε.Σ.Μα. παρουσίασε την παράσταση του την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012. Το ρόλο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει ο κ. Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, ο κ. Σπύρος Φωκάς, η κ. Νεφέλη Ορφανού, η κ. Αιμιλία Υψηλάντη και ο κ. Χρήστος Στεργιόγλου.


Την παρουσίαση του φεστιβάλ, που διήρκησε από τις 2 ως τις 9 Σεπτεμβρίου, είχε αναλάβει ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ενώ τιμώμενα πρόσωπα ήταν η κ. Λήδα Πρωτοψάλτη και ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.

Την 9η Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα αυτής της μεγάλης γιορτής του πανελλήνιου ερασιτεχνικού θεάτρου, έγινε η απονομή και το Θ.Ε.Σ.Μα. απέσπασε 6 Βραβεία: 1) 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης (κοινού), 2) 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης (επιτροπής), 3) σκηνοθεσίας (Μέρρας Κώστας), 4) α’ γυναικείου ρόλου για το ρόλο της Γιαννούλας η κ. Ζαφείρη Βιβή, 5) β’ γυναικείου ρόλου για το ρόλο της Γριάς δημόσιου Γηροκομείου η κ. Μπούσιου Κούλα και 6) β’ ανδρικού ρόλου για το ρόλο του Καπετάνιου Τζανή ο κ. Χαμπίπης Μπάμπης. Ένα ακόμη άτυπο βραβείο εδόθη από τη κ. Αιμιλία Υψηλάντη καλώντας την παράσταση στο θέατρο «ΑΡΓΩ» στο Μεταξουργείο. Το κοινό της Νέας Ορεστιάδας αγκάλιασε όπως και πέρυσι τα μέλη του Θ.Ε.Σ.Μα

Έπαιξαν ως εξής:
ΡΕΖΕΝΤΑ: Βάσω Καρανίκα
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ: Βιβή Ζαφείρη
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΟΥΛΗ: Ελισάβετ Παπαλέξη
ΕΛΕΝΗ: Πένυ Μαγκλάρα
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ: Ανδρέας Γιαννέλος
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (Τζανής): Μπάμπης Χαμπίπης
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ: Ανδρέας Ροδίτης
ΠΟΛΥΞΕΝΗ: Γιώτα Κατσίκα
ΓΡΙΑ ΔΗΜ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ: Κούλα Μπούσιου
ΜΕΛΠΩ: Νίτσα Γεωργοπούλου
ΜΑΡΙΑ: Αθηνά Χορμόβα
ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΣ: Νάνσυ Γκόγια
ΠΕΤΡΟΣ: Ζιάκας Πάνος
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ: Ντζούνας Αλέξανδρος
Η ΦΑΝΗ!!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μέρρας Κώστας
Σκηνικά: Θ.Ε.Σ.ΜΑ
Κουστούμια: Θεατρική ομάδα
Επιμέλεια κοστουμιών: Καρανίκα Βάσω-Χορμόβα Αθηνά
Μουσική Επιμέλεια: Μέρρας Κώστας
Artwork: Αντώνης Βλαχογιάννης - Καϊτσώτη Φ. - Ντζούνας Α
Α' Βοηθός σκηνοθέτη: Μαγκλάρα Πένυ
Β' Βοηθός σκηνοθέτη: Ρηγοπούλου Χριστίνα
Μαγνητοσκόπηση: Φώτο ΚΛΙΚ
Φροντιστήρια: Μαίρη Βαθειά
Επιμέλεια Φωτισμού: Μέρρας Κώστας
Χειριστής Φωτισμού-Ήχου: Βασίλης Ντζώρτζης
Μακιγιάζ: Βάσω Βλάχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου