Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τριήμερο στην Αταλάντη - Γιορτή τοπικών προϊόντων


Μικρό αφιέρωμα της εφημερίδας "ΗΜΕΡΑ" για την "εκδήλωση ανάδειξης τοπικών αγροτικών προϊόντων & γαστρονομίας" του Δήμου Λοκρών
Τριήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και της τοπικής κουζίνας διοργανώνει για τις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λοκρών στην Αταλάντη, με τη συνεργασία παραγωγών και συλλόγων της περιοχής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εξέλιξη της γιορτής κρασιού που διεξάγονταν τα προηγούμενα χρόνια στην Αταλάντη, η οποία πλέον συμπεριλαμβάνει μια σειρά ακόμη αγροτικών προϊόντων που χαρακτηρίζουν την αγροτική παραγωγή της περιοχής, όπως το λάδι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Παράλληλα οι διοργανωτές πλαισιώνουν την εκδήλωση με μια σειρά δράσεων όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών, αλλά και τοπικών εθίμων όπως η αναπαράσταση του τρύγου.

Οι εκδηλώσεις με σύνθημα: «Συμμετέχουμε-Προβάλουμε-Αναδεικνύουμε θα διεξάγονται στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης και θα ξεκινούν στις 19:30, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και εδέσματα, αλλά και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική και άφθονο κρασί που θα προσφέρουν οι παραγωγοί και οι σύλλογοι της περιοχής.  

Στόχος του Δήμου Λοκρών είναι μέσα από τις τριήμερες εκδηλώσεις να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανάδειξης και προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων αλλά και της χρήσης τους στην γαστρονομία, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια τους και γενικότερα δημιουργώντας τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου