Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες...

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα - Χαμηλότερης έντασης και κλίμακας τα καιρικά φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα....

Εντυπωσιακή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και από τα ΒΔ. Αιτία της διαφαινόμενης αλλαγής, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, η δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Ιταλίας με αργή κίνηση προς τη χώρα μας.

Πρόκειται για το πρώτο σύστημα που θα μας επισκεφτεί και αναμένεται να είναι αξιόλογο και σε ένταση και σε διάρκεια. Το συγκεκριμένο σύστημα φαίνεται ικανό να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα μιας και οι επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας αυτή την περίοδο είναι υψηλές και οι ψυχρότερες αέριες μάζες που μεταφέρει θα συναντηθούν με τις προϋπάρχουσες θερμές.

Οι παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και το Ιόνιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, όπου αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πολύ ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και πιθανόν από ανεμοστρόβιλους.

Ίσως και να δούμε πρωτόγνωρα σε ένταση καιρικά φαινόμενα οπότε οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και οι αρχές καλό θα ήταν να λάβουν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα διαρκέσουν από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση. Από το μεσημέρι του Σαββάτου η κακοκαιρία θα μεταφερθεί στην Μακεδονία, Θράκη, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων, αλλά εκεί τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σχέση με τη δυτική Ελλάδα ωστόσο κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Όσον αφορά την περιοχή της Φθιώτιδας και εν γένει της Στερεάς, τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με αυτά που θα πλήξουν τις περιοχές δυτικά της Πίνδου. Τα πρωτοβρόχια θα έρθουν από το απόγευμα της Παρασκευής, με βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην δυτική Φθιώτιδα. Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Τέλος, την Κυριακή οι βροχές θα είναι γενικά ασθενείς, με ποτιστικό χαρακτήρα και θα αφορούν τα ανατολικά κυρίως τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο (κάτω των 25 βαθμών η μέγιστη), αλλά από την Κυριακή θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε το χάρτη που δείχνει που θα είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα:

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου