Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στους πόσους νεκρούς συγκινούνται οι αρμόδιοι;


Σε πραγματικό πεδίο πεσόντων ανύποπτων και αθώων θυμάτων αναδεικνύεται  ο δρόμος Θερμοπυλών-Μπράλλου κοντά στο Χάνι Καρανάσιου.
7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2012 αλλά κανένας αρμόδιος δεν συγκινήθηκε από την μικρή αυτή «εκατόμβη» να δώσει εντολή για μια μελέτη του φαινόμενου ,να βγαίνουν αυτοκίνητα από τη πορεία τους και να πέφτουν στο γκρεμό.

Να χάνονται νέοι άνθρωποι ,να ξεκληρίζονται οικογένειες και κανένας να μην συγκινείται ," τόσο γομάρια" είναι όλοι τους και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ!
Χτες το απόγευμα εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής τραγωδία, ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο ξέφυγε από τη πορεία του κοντά στο σημείο της προηγούμενης τραγωδίας πάλι με νεκρό και έσβησε μια ολόκληρη οικογένεια.
Τον 52χρονο καθηγητή του Γυμνασίου Ιτέας Γιώργο Δ., την 48χρονη Γεωργία Μ. καθηγήτρια του ίδιου σχολείου και τα δυο παιδία τους τον 12χρονο γιο και την 14χρονη κόρη τους.
Το μοιραίο ΙΧ έρχονταν στη Λαμία από την Κίρρα Ιτέας, τόπο καταγωγής του 52χρονου καθηγητή για να συναντήσουν φιλικά τους πρόσωπα.
Οι διακοπές τέλειωσαν και αύριο θα επέστρεφαν στο σπίτι τους μια και μεθαύριο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.
Για τον άτυχο καθηγητή και την επίσης καθηγήτρια σύζυγο του αλλά και για τα δυο τους παιδιά η νέα σχολική χρόνια δεν θα αρχίσει ποτέ!
Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Ιτέας αν γίνει, θα γίνει σε βαρύ κλίμα και θα είναι μνημόσυνο παρά χαρμόσυνο μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά. Τα δυο παιδιά ο Τάσος που θα έκανε πρεμιέρα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η Στέλλα που θα πήγαινε τώρα στην Δευτέρα τάξη δεν θα είναι εκεί όπως και οι δυο καθηγητές γονείς τους.
Ο δρόμος που δίκαια έχει αποκληθεί ως σκοτώστρα, έγινε ο τάφος όλων των μελών της άτυχης οικογένειας.
«Αυτό το κομμάτι του δρόμου, μην σου πω όλο το τμήμα από Θερμοπύλες ως τον Καρανάσιο είναι λάθος κατασκευασμένο, έχει ανάποδες κλίσεις και επικίνδυνες στροφές , δεν έχει επαρκή σήμανση και γι αυτό γίνονται τόσα δυστυχήματα…» δήλωσε ανώνυμα μηχανικός του Δημοσίου που έτυχε να περνά την ώρα εκείνη από το σημείο της τραγωδίας και σταμάτησε να ενημερωθεί.
Διερχόμενοι οδηγοί που αντιλήφτηκαν το δυστύχημα ειδοποίησαν την τροχαία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το ΙΧ κατέβαινε προς Θερμοπύλες και ξαφνικά ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε κάτω στο γκρεμό ,όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν ένα μην με έναν νεαρό οδηγό επαγγελματικού μικρού φορτηγού που επίσης κατά παρόμοιο τρόπο βρήκε το θάνατο στο ίδιο σχεδόν σημείο.
Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και πάλι έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, τώρα έχουν αποκτήσει και πρόσθετη εμπειρία, για να ανασύρουν αρχικά τα θύματα χρειάστηκαν τουλάχιστον 2 ώρες να πλησιάσουν γιατί το σημείο ήταν δύσβατο ,επικίνδυνο και δυσπρόσιτο. Όταν έφτασαν λύγισαν οι καρδίες τους παρά το ότι είναι πια εθισμένοι σε τέτοια περιστατικά.
Ο άτυχος καθηγητής μαζί με τον 12χρονο γιό του είχαν πεταχτεί έξω από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου, η 48χρονη καθηγήτρια ειχε καταπλακωθεί από την άμορφη μάζα σιδερικών και η 12χρονη Στέλλα είχε παραμείνει μέσα στα απομεινάρια του αυτοκινήτου.
Μακάρι να είναι το τελευταίο θα πουν πολλοί , έλα όμως που δεν θα είναι….
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου