Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αντώνης Ρουπακιώτης: «Η τρόικα ζητάει αίμα»

Επικριτικός απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών ο υπουργός Δικαιοσύνης
Δηκτικός έναντι στις απαιτήσεις της τρόικας εμφανίστηκε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας ...
ενώπιον της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στα Χανιά.
«Σήμερα μιλάμε για δανειστές, οι οποίοι δανειστές απαιτούν πολλά. Απαιτούν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Μας βλέπουν ως οφειλέτες, όχι ως εταίρους. Οι δανειστές μας σήμερα απαιτούν πολλές θυσίες και με την έννοια των πολλών και μεγάλων θυσιών απαιτούν αίμα κυρίες και κύριοι. Αυτό είναι το μοιραίο για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει συναντίληψη, δεν υπάρχει η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και σε όσα απαιτεί η τρόικα από τον νομικό κόσμο, κάνοντας λόγω για προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων του κλάδου.

«Απαιτούν και από τους δικηγόρους. Και το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς προβάλουμε μια θεσμική, μια πολιτισμική, μια κοινωνική εναντίωση. Αυτή η θεσμική εναντίωση μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Μέχρι πότε θα έχουμε συμμάχους και συμπαραστάτες στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική κοινωνία, στην οργάνωση του ελληνικού κράτους, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα σε αυτή την εναντίωσης;».

Στο περιθώριο της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στις περικοπές που έχουν γίνει στο υπουργείο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου έχει περιοριστεί κατά 50% κάτι που, όπως είπε, ισχύει και για τη σωφρονιστική πολιτική».

Κατά τις εργασίες της ολομέλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο οι προτάσεις για την αναμόρφωση του κώδικα των δικηγόρων.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου