Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Προσεδαφίστηκε το Curiosity στον Άρη

Πραγματοποιήθηκε η προσεδάφιση του ρομποτικού εξερευνητή της NASA Curiosity στον Άρη. Δείτε την πρώτη φωτογραφία που έστειλε το Curiosity
Στο "Curiosity" και την προσεδάφισή του στον Άρη στραμμένα τα βλέμματα του κόσμου, με τον ρομποτικό εξερευνητή να αναζητά, αν τα καταφέρει να προσεδαφιστεί με επιτυχία, εκείνα τα συστατικά που αποτελούν απαραίτητη συνθήκη για την ύπαρξη ζωής. 

Αυτή είναι η πρώτη φόρα που ένα όχημα εδάφους θα καταβιβαστεί στην επιφάνεια ενός πλανήτη, χρησιμοποιώντας νάιλον σχοινιά που θα είναι επικολλημένα σε ένα δεύτερο μητρικό διαστημόπλοιο, το οποίο θα αιωρείται πάνω από το ''Curiosity''.
Το επιλεγμένο σημείο προσεδάφισης του ''Curiosity'' βρίσκεται κοντά στον ισημερινό του πλανήτη - είναι ένας τεράστιος κρατήρας με διάμετρο 155 χιλιόμετρα ο οποίος δημιουργήθηκε από τη συντριβή ενός τεράστιου κομήτη στην επιφάνεια του Άρη πριν από περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και οποίος ενδέχεται στο παρελθόν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να υπήρξε λίμνη.
Ο Τσαρλς Ελαχί, διευθυντής του εργαστηρίου αεριοπροώθησης της NASA, δεν τρέφει ψευδαισθήσεις σχετικά με τη δυσκολία της επιχείρησης προσεδάφισης, για την οποία δήλωσε ότι είναι τόσο δύσκολη όσο δύσκολο θα ήταν αν προσπαθούσαν να ελέγξουν την ενέργεια 25 τρένων υψηλής ταχύτητας που κινούνται ολοταχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου