Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο...

Τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα - Δευτέρα και Τρίτη οι πιο δύσκολες ημέρες...
Σε κατάσταση συναγερμού για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς θα είναι αύριο Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με επικινδυνότητα κατηγορίας 5 στην Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Χαλκιδική και Ιόνιο. Είναι η πρώτη φορά φέτος που η επικινδυνότητα θα είναι τόσο αυξημένη. Αιτία οι ισχυροί βοριάδες που θα σημάνουν και τη λήξη του καύσωνα.


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) για τις παρακάτω περιοχές:
·      Περιφέρεια Ιονίων νήσων και για τις περιφερειακές ενότητες:
·      Χαλκιδικής,
·      Θεσσαλονίκης (δυτική και κεντρική Θεσσαλονίκη),
·      Μαγνησίας (Βόλος, Δ. Ζαγοράς, Δ. Νοτίου Πηλίου, Δ. Ρήγα Φεραίου),
·      Σποράδων,
·      Δ. Αγιάς (Λαρίσης)
·      Ευβοίας (κεντρική και βόρεια Εύβοια και δήμος Χαλκιδέων)
Επίσης προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το σύνολο των περιοχών που ανήκουν στις περιφέρειες:
·       Αττικής,
·       Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
·       Κεντρικής Μακεδονίας,
·       Δυτικής Ελλάδας,
όπως επίσης για τις:
·      Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Φλωρίνης,
·      Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβανομένης της Νότιας Εύβοιας και της νήσου Σκύρου (κατηγορία κινδύνου 3 -υψηλός- στις ΠΕ Φωκίδας και Ευρυτανίας και στο δήμο Μακρακώμης),
·      Περιφέρεια Θεσσαλίας (κατηγορία κινδύνου 3 στην ΠΕ Καρδίτσας),
·      Περιφέρεια Ηπείρου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου),
·      Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3 στους δήμους Σπάρτης, Ευρώτα, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασιάς) και
·      Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος (περιφέρειας Β. Αιγαίου).
        Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
        Επισημαίνεται ότι, σε περιοχές σε κατάσταση συναγερμού ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται ακραίος.
     Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
           Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου