Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ταξίδι αλληλεγγύης Ευρωπαίων στην Ελλάδα με σύνθημα: «Σήμερα ο λαός της Ελλάδας, αύριο εμείς»


Ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τους Έλληνες, διοργανώνουν Ευρωπαίοι πολίτες διαπιστώνοντας, όπως τονίζουν, ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε πεδίο πειραματισμού της καπιταλιστικής επίλυσης της κρίσης και ότι..το μοντέλο επίλυσης της κρίσης που επελέγη προβλέπει ότι για να σωθούν οι επενδυτές, οι κεφαλαιούχοι, οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας και οι τράπεζές τους, τα βάρη της κρίσης θα φορτωθούν στην πλειοψηφία του λαού.

Το ταξίδι αλληλεγγύης διοργανώνεται 15 – 22 Σεπτεμβρίου και στην αντιπροσωπεία αλληλεγγύης που θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετέχουν Γερμανοί, Ελβετοί, Αυστριακοί και Σέρβοι πολίτες οι οποίοι φωνάζοντας «Όχι στη λιτότητα και στον εθνικισμό!» καλούν τους Ευρωπαίους να υπογράψουν την διακήρυξη αλληλεγγύης και να συγκεντρώσουν χρήματα για βοήθεια ελλήνων εργαζόμενων και ανέργων.

Δείτε όλη τη διακήρυξη με τις υπογραφές των μελών της αντιπροσωπείας αλληλεγγύης και των φορέων που παρέχουν υποστήριξη:

««Όχι στη λιτότητα και στον εθνικισμό!»

Ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα, 15-22 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα, μοναδικό στην ως τώρα ιστορία της ΕΕ, πακέτο λιτότητας οδηγεί εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Η πείνα επέστρεψε, η δημόσια υγεία κατέρρευσε. Μόνο στην Αθήνα, 250.000 άνθρωποι εξαρτώνται από τα φιλανθρωπικά συσσίτια για να επιβιώσουν. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα. Δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε γιατρούς και προμηθευτές. Όλο και συχνότερα καλούνται οι ασθενείς να πληρώσουν φάρμακα και νοσήλεια. Όποιος αδυνατεί να το κάνει, δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αποκλείεται από το σύστημα υγείας.
Ενώ όλοι οι φόροι αυξάνονται, το επίδομα ανεργίας μειώθηκε στα 360€ και η διάρκειά του στο ένα έτος. Μετά απομένει η οικονομική στήριξη από την οικογένεια ή ο δρόμος προς τα συσσίτια. Όσοι έχουν ακόμα δουλειά βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται ως και 50%. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε από τα 750€ στα 590€.
Ο ΟΣΕ και η ΑΤΕ ιδιωτικοποιούνται. Θα ακολουθήσει ένα κύμα περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεων -πρακτικά το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας θα τεθεί στη διάθεση διεθνών επενδυτικών ομίλων.
Για να επιβληθεί η λιτότητα παραβιάστηκε το Σύνταγμα, καταπατήθηκαν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και καταργήθηκαν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απαγορεύθηκε στα συνδικάτα να διαπραγματεύονται αυξήσεις όσο η ανεργία είναι μεγαλύτερη του 10%. Η μετακύλιση των βαρών της κρίσης στις πλάτες του λαού δεν συνάδει με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και με τα δικαιώματα που οι μισθωτοί και τα συνδικάτα τους κατέκτησαν στο παρελθόν.
Η Ελλάδα μετατράπηκε σε πεδίο πειραματισμού της καπιταλιστικής επίλυσης της κρίσης, όπως αυτή επιδιώκεται προ πάντων από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση μέσω της «Δημοσιονομικής Συνθήκης». Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας ακολούθησαν με δικά τους προγράμματα λιτότητας στα πρότυπα της Ελλάδας. Το μοντέλο επίλυσης της κρίσης προβλέπει: Για να σωθούν οι επενδυτές, οι κεφαλαιούχοι, οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας και οι τράπεζές τους, τα
βάρη της κρίσης θα φορτωθούν στην πλειοψηφία του λαού. Η προπαγάνδα περί «τεμπέληδων Ελλήνων» και «νότιων που τρώνε τα λεφτά μας» χρησιμοποιείται ως αντιπερισπασμός. Σε αυτό θέλουμε να αντιταχθούμε.
Αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης. Θέλουμε να αποκτήσουμε δική μας εικόνα των καταστροφικών κοινωνικών συνθηκών. Θέλουμε να δυναμώσουμε τις υπάρχουσες και να κάνουμε νέες επαφές με όσους και όσες αγωνίζονται εδώ και δύο χρόνια ενάντια στις επιταγές της Τρόικα. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι και στη σχετικά ήρεμη Γερμανία υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που τους υποστηρίζουν. Μετά της επιστροφή μας θα μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας, ώστε η ιδέα της χωρίς σύνορα αλληλεγγύης να ενδυναμωθεί και να διαδοθεί.
Σήμερα ο λαός της Ελλάδας, αύριο εμείς."

Μέλη της αντιπροσωπείας αλληλεγγύης:
Fritz Klein (Betriebsrat S-Bahn Berlin, EVG); Peter Polke (Betriebsrat S-Bahn Berlin, EVG); Andreas Hesse (Berlin, ver.di FB 8); Erich Bauer (AlternativeMetaller, Daimler, Kassel); Matthias Grzegorczyk,(ver.di, Betriebsrat American Apparel, Dusseldorf); Manfred Klingele (GEW, Hamburg); Rolf Becker (ver.di, Hamburg); Nadja Rakowitz (Verein demokratischer Arztinnen und Arzte); Rainer Thomann (Gewerkschaft Unia, Zurich); Peter Haumer (Gewerkschaft Privat Angestellter, Wien); Anna Leder (Gewerkschaft Handel Transport Verkehr, Wien); Milenko Sreckovic (Pokret za slobodu/Freiheitskampf, Belgrad); Zoran Gocevic (Beschaftigt Pharmaceutical Factory from Belgrade)

Υποστηρικτές:
Arbeitskreis Internationalismus in der Verwaltungsstelle IGM Berlin – ver.di FB 8, Ortsvorstand Hamburg – Rainer Knirsch, ehrenamtlicher Bildungsreferent, IGM Berlin – Benedikt Hopmann, Rechtsanwalt, IGMBerlin – Huseyin Akyurt, IGM Berlin – Gunter Triebe, IGM Berlin – Georg Wasler, ver.di, Munchen – Munir
Derventli, Drucker, ver.di FB 8, Munchen –

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου