Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το Ερασιτεχνικό Θέατρο... πάει Δίστομο


Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου

Πέρσι είχε μια καταπληκτική «πρεμιέρα», με περισσότερους από 500 θεατές την ημέρα. Φέτος, για άλλη μια χρονιά, το υπαίθριο θέατρο στο λόφο του Μαυσωλείου της Μαρτυρικής κωμόπολης του Διστόμου Βοιωτίας φιλοξενεί το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που τείνει να γίνει μια εξαιρετική «σκηνή» ανάδειξης της καλλιτεχνικής προσπάθειας θιάσων από όλη την Ελλάδα.
 Το Φεστιβάλ, που ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου, οργανώνει το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια». Αρωγός των ερασιτεχνικών ομάδων, φέτος όπως και πέρσι, ο Δήμος Διστόμου -Αράχωβας-Αντίκυρας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
 Μέχρι στιγμής έχουν παιχτεί τα έργα «Η Κυριακή Των Παπουτσιών», του Λάκη Λαζόπουλου από τη θεατρική ομάδα "Βορείως " (Τζουμέρκα Ιωαννίνων), «Του Κουτρούλη Ο Γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή από το Θεατρικό Εργαστήρι "Εν Δράσει" (Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου), «Δέκα Μικροί Ινδιάνοι», της Αγκάθα Κρίστι από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Αιτωλικού και «Ειλύθια» των Μιχάλη Δαρνάκη και Μαρίας Λαφτσίδου από τον πολιτιστικό όμιλο Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα».
 Η «αυλαία» σήμερα ανοίγει το "Κορινθιακό Θέατρο" και ο «Ο Μουγγός» του Στρατή Καρρά.
Αύριο, Τρίτη 28 Αυγούστου, θα παιχτεί το έργο του Ματέι Βίσνιεκ «Εθνικότητά Μου, Το χρώμα Του Ανέμου» από το «Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα», ενώ την Τετάρτη 29 Αυγούστου το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια» θα παρουσιάσει εκτός διαγωνισμού το «Κομμάτια και Θρύψαλα» του Γιώργου Σκούρτη.
 Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι 
Χρήστος Καλαβρούζος, 
Θόδωρος Μαραγκός, 
 Αγγελική Μαραγκού, 
Λένα Σύρου 
και Ελένη Ληξουργιώτη. 

Το Φεστιβάλ κλείνει την Παρασκευή 31 Αυγούστου, ημέρα πανσελήνου, με τη βράβευση των θιάσων και με μια μουσική συναυλία. Οι παραστάσεις κάθε βράδυ ξεκινούν στις 9 μμ. και η είσοδος για το κοινό θα είναι μόνο 2 ευρώ.   
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου